Φρούτα, ελληνικό γιαούρτι και πέντε ώρες προπόνηση: Ο Μπερνς έχασε 20 κιλά σε δύο μήνες και τώρα οι Καβαλίερς του δίνουν ευκαιρία ζωής (vids)
i

© IMAGO

Φρούτα, ελληνικό γιαούρτι και πέντε ώρες προπόνηση: Ο Μπερνς έχασε 20 κιλά σε δύο μήνες και τώρα οι Καβαλίερς του δίνουν ευκαιρία ζωής (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:13 - 01.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:18 - 01.07.2024

Η προσπάθεια που έκανε για να βελτιώσει την εικόνα, την φυσική του κατάσταση και την υγεία του γενικότερα μπορεί να έχει θέση ακόμα και στα ρεκόρ Γκίνες. Ο Ντι Τζέι Μπερνς από το Νορθ Καρολάινα Στέιτ έχασε 20 κιλά μέσα σε δύο μήνες, εμφανίστηκε… αγνώριστος στο NBA Draft αλλά καμία ομάδα δεν τον επέλεξε. Ώσπου, με το που ολοκληρώθηκε η διαδικασία οι Κλίβελαντ Καβαλίερς τον έκαναν δικό τους!

Αν το σώμα του έδειχνε εξ αρχής όσο αθλητικό είναι σήμερα, τότε ο Ντι Τζέι Μπερνς ίσως να γινόταν ακόμα και επιλογή πρώτου γύρου στο Draft του NBA. Μόνο που όλοι τον είχαν στο… νου τους ως έναν υπερβολικά έξυπνο σέντερ, με ακαταμάχητες κινήσεις στο low post, τρομερό πασέρ, με ικανότητα να σουτάρει από παντού, αλλά και με πολλά παραπανίσια κιλά

Το θέμα είναι ότι κατά τη διάρκεια του March Madness ο Μπερνς οδήγησε το Νορθ Καρολάινα σε μία… τρελή και απρόβλεπτη πορεία, με διαδοχικές νίκες απέναντι στα κορυφαία Πανεπιστημιακά πρωτάθλημα μπάσκετ ολόκληρης της χώρας. Έφτασε μέχρι το Final Four του NCAA, εκεί όπου πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Κονέκτικατ Χάσκις για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η επιτυχία όμως, του NC State ήταν αναπάντεχη και εντυπωσιακή. 

Εκείνη τη στιγμή, ο Ντι Τζέι Μπαρνς, ως ένας από τους καθοδηγητές του συνόλου, άρχισε να απασχολεί τις ομάδες του ΝΒΑ και αρκετές άρχισαν να σκέφτονται πως έχει μία θέση στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Υπήρχε όμως, ένα πρόβλημα! 

Με μπόι στα 206 εκατοστά, o 23χρονος MVP της ανταγωνιστικής περιφέρειας ACC (Atlantic Coast Conference) και μεγάλος πρωταγωνιστής, έως και… θιασάρχης, κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης του NCAA, σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις ήταν καταγεγραμμένος στα 125 κιλά. Μόνο που οι φήμες έλεγαν πως τόσα ζύγιζε πέρσι και πως τη σεζόν 2023-24 έφτασε να αγγίζει τα 140 κιλά. Και από τι ζυγαριά στο… μάτι οι «κακές γλώσσες» έμοιαζαν κάπως ρεαλιστικές. 

Κατάλαβε μονομιάς και ο ίδιος πως ένα πράγμα έπρεπε να κάνει για να έχει ουσιαστικές πιθανότητες να ακούσει το όνομά του έστω και στον δεύτερο γύρο του Draft. Έπρεπε να χάσει επειγόντως μεγάλο μέρος του… εαυτού του. Και το έκανε υπερβάλλοντας εαυτόν! 

Άρχισε να κάνει δίαιτα, εξαντλητική για τα δεδομένα του, αλλά ιδανική σύμφωνα με τον διατροφολόγο που ανέλαβε την περίπτωσή του.

Γάλα αμυγδάλου, ελληνικό γιαούρτι, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα ήταν ουσιαστικά οι βασικές τροφές που κατανάλωσε για δύο μήνες. Ταυτόχρονα έκανε έξι φορές την εβδομάδα από πέντε ώρες προπόνηση την ημέρα. Παραλίγο να βγάλει βράγχια με τόσες ώρες που ανεβοκατέβαινε στην πισίνα και στο γυμναστήριο ο ιδρώτας που έφευγε από το κορμί θύμιζε ποτάμι. Μέσα σε δύο μήνες έχασε 20 κιλά! Όταν έκανε δημόσια εμφάνιση τότε αρκετοί δεν τον αναγνώρισαν.

Ακόμα και ο ίδιος δήλωσε έκπληκτος με την εικόνα του, αλλά τότε ήταν που ήρθε μία γερή δόση απογοήτευσης. 

Την πρώτη μέρα του NBA Draft δεν άκουσε το όνομά του ανάμεσα στις 30 επιλογές. Κάτι βέβαια που στην πραγματικότητα γνώριζε πως δεν θα συμβεί. Οι προβλέψεις υποδείκνυαν πως η θέση του ήταν κάπου στη μέση του δεύτερου γύρου, που γινόταν μία μέρα αργότερα. Μόνο που τελικά καμία ομάδα ούτε στον δεύτερο γύρο δεν τον εμπιστεύτηκε σε βαθμό που να του προσφέρει μία επιλογή της στη λοταρία.

Και πριν προλάβει να απογοητευτεί πλήρως, ίσως να σκεφτεί πως πήγε… στράφι η προσπάθειά του, ήρθαν οι Κλίβελαντ Καβαλίερς και του έδωσαν μία θέση στο Training Camp τους, όπως θα κάνουν με πολλούς ακόμα πιθανούς στόχους. Με Ντι Τζέι Μπερνς βέβαια, έχουν άλλες φιλοδοξίες: Τον βλέπουν ως το νέο Ζακ Ράντολφ, με τον οποίο η αλήθεια είναι ότι μοιάζουν αρκετά. 

Ο 23χρονος έχει ακριβώς το ίδιο ύψος με τον βετεράνο NBAer και δύο φορές All-Star, που ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2019 και στα ντουζένια του είχε το ίδιο σουλούπι με τον νεαρό πάουερ φόργουορντ/σέντερ. Έχουν επίσης πανομοιότυπο στυλ παιχνιδιού και ναι μεν ο Ράντολφ είχε εμφανιστεί στο NBA με μεγαλύτερη ποσότητα λάμψης (ως το Νο 19 στο Draft του 2001 από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς), αλλά ο Ντι Τζέι Μπερνς είναι έτοιμος να ξεκινήσει από τα χαμηλά για να φθάσει στα… ψηλά.

Κι αν κρίνουμε από την αποφασιστικότητα που έχει επιδείξει μέχρι στιγμής, τότε δύσκολα κάποιος θα του κλέψει μία θέση από το τελικό ρόστερ των Καβαλίερς