Ντικούδης: «Στόχος της Ελλάδας να πάρει ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Δήμος Ντικούδης

i

Basket.gr

Ντικούδης: «Στόχος της Ελλάδας να πάρει ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Νίκος Καλαμπάκας 12:41 - 21.08.2023

Ο υπεύθυνος των εθνικών μας ομάδων μπάσκετ, Δήμος Ντικούδης, αναφέρθηκε στους στόχους της εθνικής Ανδρών στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA.

Τον μεγάλο στόχο της εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA αποκάλυψε ο Δήμος Ντικούδης.

Ο υπεύθυνος των εθνικών μας ομάδων σε συνέντευξή του στο e-magazine της ΕΟΚ, αναφέρθηκε στην παρουσία της εθνικής Ανδρών στις Φιλιππίνες, που μαζί με την Ιαπωνία και τη Ινδονησία θα διοργανώσουν από κοινού το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ που ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή, 25/8.

Ο ίδιος επισήμανες ότι ο μεγάλος στόχος της Ελλάδας είναι να πάρει ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι:

«Ο μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχοντας και την περσινή εμπειρία θα πρέπει να φτάσουμε στο νοκ άουτ και σε εκείνο το παιχνίδι να δείξουμε ποιοι είμαστε, να βγάλουμε το πραγματικό μας καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Πέρυσι δεν το καταφέραμε γιατί στα νοκ άουτ δεν παίξαμε το μπάσκετ που μπορούσαμε. Φέτος λοιπόν θα πρέπει να πάμε βήμα βήμα, να δυναμώνουμε μετά από κάθε παιχνίδι και όταν φτάσουμε στην ώρα του ενδεχόμενου νοκ άουτ να πάρουμε τη νίκη και να προχωρήσουμε», τόνισε αρχικά, ενώ στη συνέχεια μίλησε για την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο:

«Ο Γιάννης είναι ένας τεράστιος παίκτης, αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ. Από τη στιγμή που δε θα είναι μαζί μας, ο προπονητής αναπροσάρμοσε τα σχέδια και την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας. Θα παίξουμε διαφορετικό μπάσκετ, θα πρέπει κάποια παιδιά να βγουν… μπροστά και σίγουρα τα παιδιά για τα οποία θα είναι η πρώτη τους διοργάνωση αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα πρέπει να ανταποκριθούν αποκομίζοντας και σημαντικές εμπειρίες. Σίγουρα θα θέλαμε να είναι ο Γιάννης μαζί μας. Από τη στιγμή όμως που δε θα είναι θα πρέπει να πάρουμε οφέλη από τα υπόλοιπα παιδιά».

Η ανάλυση της Εθνικής: Τα δυνατά σημεία, οι αδυναμίες και όλα όσα θέλετε να ξέρετε
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

15:45 - 20.08.2023

Η ανάλυση της Εθνικής: Τα δυνατά σημεία, οι αδυναμίες και όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Ο Δημήτρης Ιτούδης κατέληξε στην 12άδα με την οποία θα πορευτεί η Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο των Φιλιππίνων και το Sportal περνάει από... κόσκινο την «γαλανολευκη» λίγες μέρες πριν από την πρώτη «μάχη» της στο τουρνουά.

Ερωτώμενος για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι φαβορί, είπε: «Σίγουρα θα μας κάνει καλό. Όσο μεγαλύτερες είναι οι προσδοκίες τόσο περισσότερη είναι και η πίεση που αυτή φέρνει μαζί της. Όταν ξεκινάς και λες… πρέπει να φέρω ένα μετάλλιο, αυτομάτως τα πράγματα δυσκολεύουν. Μπαίνει μέσα το άγχος, μπαίνουν παράγοντες που συνήθως δημιουργούν το αντίστροφο αποτέλεσμα».