Χωρίς Ντιλικίνα η Γαλλία στο Παγκόσμιο

Φρανκ Ντιλίκινα

i

© Équipes de France de Basket

Χωρίς Ντιλικίνα η Γαλλία στο Παγκόσμιο

Ο Φρανκ Ντιλίκινα προστέθηκε στις απουσίες της Γαλλίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, με τον γκαρντ των Σάρλοτ Χόρνετς να τραυματίζεται στο φιλικό με την Λιθουανία.

Η Εθνική Γαλλίας, μετά τους Βίκτορ Γουεμπανιαμά και Ματίας Λεσόρ, θα στερηθεί των υπηρεσιών και του Φρανκ Ντιλίκινα.

Ο γάλλος γκαρντ των Σάρλοτ Χόρνετς τραυματίστηκε στο φιλικό της Γαλλίας απέναντι στη Λιθουανία, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Φρανκ Ντιλικίνα τραυματίστηκε στο πόδι, στο φιλικό των «τρικολόρ» στο Βίλνιους απέναντι στην Λιθουανία και οι εξετάσεις έδειξαν ότι δεν είναι σε θέση να επανέλθει εγκαίρως για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός.

Έτσι, μετά τους Βίκτορ Γουεμπανιαμά και Ματίας Λεσόρ, η Γαλλία χάνει και τον Ντιλικίνα, με τον Βενσάν Κολέ να καλείται να βρει τον αντικαταστάτη του, τον οποίο θα πρέπει να καλέσει στην Εθνική εκ νέου, καθώς εδώ και καιρό είχε αποφασίσει την 12άδα που θα χρησιμοποιήσει.

Πρώτο φαβορί για τη FIBA είναι οι ΗΠΑ και μετά η Γαλλία - Στη 14η θέση η Ελλάδα, έκτη η Ισπανία
FIBA WORLD CUP

14:14 - 12.08.2023

Πρώτο φαβορί για τη FIBA είναι οι ΗΠΑ και μετά η Γαλλία - Στη 14η θέση η Ελλάδα, έκτη η Ισπανία

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε το power ranking παρουσιάζοντας την θεωρητική δυναμική των ομάδων εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλο. Η ομάδα των ΗΠΑ εμφανίζεται ως πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ενώ η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο έχει... βυθίσει την Ελλάδα στην 14η θέση της λίστας.

Η Γαλλία θα αγωνιστεί στον όμιλο Η, στην Τζακάρτα, όπου θα αντιμετωπίσει τον Καναδά, τη Λετονία και το Λίβανο.