Ντίλον Μπρουκς: Ο παίκτης που... λατρεύεις να μισείς κάνει τη διαφορά για τον Καναδά και περιμένει τον Ντόντσιτς

Ντίλον Μπρουκς

Ντίλον Μπρουκς: Ο παίκτης που... λατρεύεις να μισείς κάνει τη διαφορά για τον Καναδά και περιμένει τον Ντόντσιτς

Χρήστος Τσάλτας 10:35 - 06.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:42 - 14.08.2024

Ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ είναι το Α και το Ω στην εθνική ομάδα του Καναδά, αυτό το καλοκαίρι, όμως στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο Ντίλον Μπρουκς δείχνει πως δεν είναι μόνο ένας «προβοκάτορας», αλλά ένας παίκτης που κάνει εμπράκτως τη διαφορά.

Αποστολή στη Μανίλα

Δεν είναι στην πρώτη τριάδα καμίας από τις βασικές κατηγορίες για την εθνική ομάδα του Καναδά. Δεν είναι το πιο λαμπερό όνομα, σε ένα ρόστερ που ξεχωρίζει η επιβλητική παρουσία του Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, του Αρ Τζέι Μπάρετ, του Κέλι Ολίνικ.

Είναι με διαφορά ο πιο μισητός παίκτης στις τάξεις του ΝΒΑ, καθώς τον έχουν αποκαλέσει πολλάκις «προβοκάτορα», «κλόουν», «λίγο» και ό,τι άλλο απαξιωτικο μπορεί να βάλει ο νους του καθενός. Σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο όμως, ο Ντίλον Μπρουκς παιρνει τη δική του εκδίκηση, αλλά αυτό δεν του αρκεί. Ακόμα τουλάχιστον.

Η εθνική ομάδα του Καναδά ετοιμάζεται για ένα ιστορικό παιχνίδι, απέναντι στην Σλοβενία, με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θα είναι ένα ακόμα βήμα προς το μετάλλιο, που είναι ο απόλυτος στόχος για τους παίκτες του Τζόρντι Φερνάντεθ. Και σε αυτή την προσπάθεια ο νέος άσος των Χιούστον Ρόκετς έχει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο.

Αποκορύφωμα της παρουσίας του ήταν το παιχνίδι με την Ισπανία. Εκεί που τα πάντα έδειχναν να μην πηγαίνουν καλά για την ομάδα του. Εκείνος όμως βγήκε μπροστά, κράτησε τους Καναδούς μέσα στο παιχνίδι και στη συνέχεια έδωσε τη δυνατότητα στον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ να «τελιεώσει» την υπόθεση για την ομάδα του.

Το κοντέρ έγραψε 22 πόντους με 8/12 σουτ, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 27 λεπτά. Έκανε τα πάντα για να κρατήσει την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι. Και στο τέλος επιβραβέυτηκε με μια μεγάλη νίκη-πρόκριση.

Οι αριθμοί του δεν... θαμπώνουν καθώς μετράει 10,4 πόντους, 2,6 ριμπάουντ, 2,4 ασίστ. Αυτό όμως που κάνει ξεχωριστό τον Μπρουκς για την ομάδα του είναι πως έχει ουσία σε κάθε κίνησή του στο παρκέ. Δεν κάνει περιττές εέργειες, δεν φέρνει... φαντεζί στοιχεία στην εικόνα του, αλλά όταν πρέπει θα κάνει τη διαφορα. Και η αλήθεια είναι πως με την παρουσία του ως τώρα στην Τζακάρτα έκανε αρκετούς να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.

Ο Μπρουκς δεν είναι -μόνο- ο παίκτης που θα προσπαθήσει να «τσιγκλίσει» τον αντίπαλο και να τον φτάσει στα όριά του. Αλλά είναι και εκείνος που δεν θα διστάσει μπροστά στην ευθύνη. Θυμίζοντας σε όλους πόσο καλός two-way παίκτης. Αλλά και πόσο πολύτιμος έιναι κάθε στιγμή στο παρκέ. Ένας παίκτης που λατρεύει να έχει ο καθένας στην ομάδα του, αλλά αντιπαθεί να τον βρίσκει απέναντι.

Το σίγουρο είναι πως στον προημιτελικό με την Σλοβενία θα προσπαθήσει να κάνει «κόλαση» τη ζωή του Λούκα Ντόντσιτς. Ο Luka Magic τον ξέρει καλά από τα χρόνια στο ΝΒΑ και δύσκολα θα «μασήσει» σε οποιαδήποτε πρόκληση. Ο Μπρουκς όμως θα είναι εκεί και το match up των δύο παικτών μοιάζει με την πιο ιντριγκαδόρικη κατάσταση σε ένα παιχνίδι που το περιιμένουν όλοι με τεράστιο ενδιαφέρον.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.