Ντίμπλερ: «Είμαι ευγνώμων στον Πανιώνιο και τον Μπαρτζώκα» (vid)
i

© Intime

Ντίμπλερ: «Είμαι ευγνώμων στον Πανιώνιο και τον Μπαρτζώκα» (vid)

Sportal newsroom 08:35 - 02.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:13 - 20.08.2024

Ο Τζον Ντίμπλερ μίλησε στην Cosmote TV και την εκπομπή PICK 'N ROLL και αναφέρθηκε στα χρόνια που αγωνιζόταν στην Ελλάδα με τον Πανιώνιο, αλλά και τον τότε προπονητή του, Γιώργο Μπαρτζώκα.

O Τζον Ντίμπλερ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως παίκτη το 2011 και η πρώτη του ομάδα ήταν ο Πανιώνιος. Είχε μόλις τελειώσει το Οχάιο Στέιτ, είχε επιλεγεί στο Νο 51 του Draft από το Πόρτλαντ, αλλά η πορεία του ξεκίνησε από τον Πανιώνιο

Καλεσμένος στην εκπομπή Pick 'n roll της Cosmote TV ο νυν κόουτς του Πανεπιστημίου Μπάτλερ θυμήθηκε τις μέρες του στην Ελλάδα, τη συνεργασία του με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και άλλα πολλά... 
 

«Κάθε φορά που βρίσκομαι στην Ελλάδα, νιώθω υπέροχα. Αγαπώ αυτή τη χώρα. Άλλωστε εδώ ξεκίνησα ως επαγγελματίας. Με τον Πανιώνιο. Είχα επισκεφτεί κατά το παρελθόν την Ελλάδα αρκετές φορές, όταν αγωνιζόμουν στην Ευρωλίγκα και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές διοργανώσεις», ειδικά με την Αναντολού Εφές (2015-16), τη Γαλατασαράι (2016-17), τη Μπεσίκτας (2017-18), αλλά «είναι η πρώτη φορά που είχα την ευκαιρία να εξερευνήσω την Αθήνα η οποία είναι υπέροχη πόλη».

Από τις μέρες του στον Πανιώνιο ο Ντίμπλερ πέρασε τόσο όμορφα που τώρα που επέστρεψε «πήγα στη Νέα Σμύρνη. Μάλιστα, πέρασα και από το παλιό μου διαμέρισμα. Ήταν μια υπέροχη η πρώτη επαγγελματική σεζόν για μένα, αλλά και την γυναίκα μου. Είχαμε περάσει  μακριά από την πατρίδα μας.
Το να αγωνίζομαι για τον Γιώργο Μπαρτζώκα σε συνδυασμό με τους συμπαίκτες που είχα, η εμπειρία ήταν μοναδική».

«Εκείνη την χρονιά το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν στην ακμή του κάτι το οποίο με βοήθησε στην αρχή της καριέρας μου.
Με βοήθησε να εξελιχθώ ως παίκτης υπό τις οδηγίες του Μπαρτζώκα.
Είναι εξαιρετικός, με βοήθησε αρκετά ατομικά ενώ η ομάδα είχε μια επιτυχημένη σεζόν».

- Πλέον ο Μπαρτζώκας είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές της Ευρώπης.

«Δεν μου κάνει καμία εντύπωση.
Είμαι χαρούμενος για εκείνον και αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής της Ευρώπης την περασμένη σεζόν.
Το άξιζε, είναι εξαιρετικός άνθρωπος εκτός γηπέδου αλλά και εντός.
Νομίζω το κλειδί της επιτυχίας του είναι ο τρόπος που επικοινωνεί με τους παίκτες του».

«Η πρώτη μου χρονιά με τον Μπαρτζώκα ήταν υπέροχη. Είμαι σίγουρος ότι μερικές φορές θα ένιωθε μια μικρή δυσφορία με μένα καθώς ήταν η πρώτη μου επαγγελματική σεζόν αλλά έμαθα τόσα πολλά από εκείνον. Ήταν μια μοναδική εμπειρία.
Είμαι πέρα για πέρα ευγνώμων που την πρώτη μου χρονιά αγωνίστηκα στην Αθήνα για τον Πανιώνιο και τον Μπαρτζώκα».

- Έχεις επαφή με παλιούς σου συμπαίκτες στον Πανιώνιο;
«Είδα πρόσφατα τον Αλεξ Στίβενσον, ήμασταν συμπαίκτες στον Πανιώνιο, τον είδαν πέρσι όταν εργαζόμουν για τους Χόρνετς και εκείνος για τους Τιμπεργουφς.
Ο Big-Z (Σαρικόπουλος) έπαιξε μαζί μας στο Όχάιο Στέιτ.
Ηταν ωραίο που τον συνάντησα.
Με τον Βλαδήμιρο Γιάνκοβιτς ανταλλάσσουμε μηνύματά, όπως και με τον Μάριο Μπατή που βρήκαμε για φαγητό χτες βράδυ.
Τα πάω καλά με όλους όσοι ήταν στην ομάδα τότε και νομίζω πως αυτό ήταν το πιο σημαντικό για την επιτυχημένη σεζόν που είχαμε στον Πανιώνιο».

- Από την Νέα Σμύρνη και τον Πανιώνιο, βρέθηκες στην Σμύρνη με την Καρσίγιακα.
«Ήμουν τυχερός και ευλογημένος που αγωνίστηκα εκεί που αγωνίστηκε και σε όμορφες πόλης.
Βρέθηκα σε σπουδαίες ομάδες και γνώρισα κάποιους εξαιρετικούς ανθρώπους. Θεωρώ ότι αυτό ήταν το καλύτερο κομμάτι της επιλογής μου να αγωνιστώ στην Ευρώπη.
Έκανα φιλίες τις οποίες διατήρησα με την πάροδο του χρόνου».

«Τότε το πρωτάθλημα ήταν πολύ καλό. Ήταν μια από τις κορυφαίες λίγκες της Ευρώπης με αρκετές απ΄ αυτές να αγωνίζονται στην Euroleague, στο Eurocup και στο Champions League.
Είχα καλή παρουσία στην Τουρκία. Βρέθηκα για τρία χρόνια στην ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα, αγωνίστηκα για ακόμα μια σεζόν στην Μπεσίκτας μαζί του.
Ήταν σημαντικό να εδραιωθώ στην Τουρκία για να καταφέρω να βρίσκω δουλειές εκεί».

- Πέρσι δούλεψες στους Σάρλοτ Χόρνετς, πως ήταν η συνεργασία σου με τον Λαμελο Μπολ;
«Είναι ένας φοβερός τύπος. Όλα τα παιδιά στην ομάδα ήταν εξαιρετικά.
Είχαμε καλή χρονιά, καταφέραμε να μπούμε στα Play-in. Είναι μια νεανική ομάδα και για μένα η συγκεκριμένη εμπειρία μου πρόσφερε πολλά.
Ηταν η πρώτη μου εμπειρία από το ΝΒΑ αλλά ήταν ξεχωριστό που κατάφερα να βρεθώ εκεί».

- Συνεργάστηκες με τον Ίβκοβιτς στην Εφές. Τι θυμάσαι από αυτόν;
«Το μόνο πράγμα που μου έρχεται αυτή τη στιγμή για τον Ίβκοβιτς είναι ότι δυστυχώς έφυγε από την ζωή. Όλοι τον έβλεπαν ως έναν επιτυχημένο προπονητή στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αυτό που μου έχει μείνει στο μυαλό μου είναι το πως συμπεριφερόταν εκτός γηπέδου.
Ο κόσμος τον έβλεπε στο γήπεδο. Όταν είχαμε πάει στη Σερβία εκείνος τους είχε προσκαλέσει όλους στο σπίτι του και μας έκανε το τραπέζι.
Ειδικά σε μας τους ξένους παίκτες πάντα μας ρωτούσε στις γιορτές για το τι θέλαμε να κάνουμε ή τι ώρα θέλουμε να πάμε για προπόνηση.
Ήξερε ότι ήταν περίοδο γιορτών και μας ρωτούσε αν θέλαμε να κάνουμε προπόνηση το πρωί ήαν θέλαμε να φάμε κάτι. Για μένα όλα αυτά ξεπερνούν την έννοια του μπάσκετ.
Εδειχνε ότι μας σεβόταν μόνο και μόνο που μας ρωτούσε γιατί δεν ήταν υποχρεωμένος να το κάνει. Αυτό μου έχει μείνει από την συνεργασία μου με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς».

Tags: