Το νέο «αφεντικό» των Ντιτρόιτ Πίστονς είναι πρώην θρύλος της Euroleague

Το νέο «αφεντικό» των Ντιτρόιτ Πίστονς είναι πρώην θρύλος της Euroleague

Χρήστος Τσάλτας 08:58 - 01.06.2024 / Ανανεώθηκε: 08:58 - 01.06.2024

Τον νέο πρόεδρο των μπασκετικών αρμοδιοτήτων τους βρήκαν οι Ντιτρόιτ Πίστονς, στο πρόσωπο του Τράιζαν Λάνγκντον, με τον άλλοτε γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να έχει γράψει χρυσές σελίδες στην Euroleague.

Η φετινή off-season των Ντιτρόιτ Πίστονς είναι και φέτος πάρα πολύ έντονη. Η ομάδα από το Μίσιγκαν παρά την τεράστια επένδυση της περσινής σεζόν έμεινε και πάλι στα χαμηλά της Ανατολής, γράφοντας το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Κάτι που δεν άρεσε σε κανέναν εντός των τειχών.

Σε πρώτο πλάνο βρέθηκε η πρόσληψη ανθρώπου που θα αποτελούσε τον ιθύνοντα νου του πρότζεκτ και εκείνον που θα έπαιρνε όλες τις κομβικές αποφάσεις για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Ο άνθρωπος αυτός βρέθηκε στο πρόσωπο μιας πολύ γνώριμης -στα ευρωπαϊκά παρκέ- φιγούρας.

«Ο Ολυμπιακός για το... μπαμ με Φουρνιέ» - Ποια άλλη ευρωπαϊκή ομάδα τον θέλει, τι σκέφτεται ο ίδιος (vids)
EUROLEAGUE

16:57 - 29.05.2024

«Ο Ολυμπιακός για το... μπαμ με Φουρνιέ» - Ποια άλλη ευρωπαϊκή ομάδα τον θέλει, τι σκέφτεται ο ίδιος (vids)

Σύντομα οι Πίστονς θα τον αποδεσμεύσουν και ο Εβάν Φουρνιέ ναι μεν θέλει να ψάξει ένα ακόμα συμβόλαιο στο ΝΒΑ, αλλά οι προσφορές ομάδων της Euroleague δεν θα περάσουν απαρατήρητες από τον Γάλλο. Oι συμπατριώτες του στη Βιλερμπάν, αλλά και ο Ολυμπιακός είναι οι πρώτοι δύο που αρχίζουν να φιγουράρουν ως οι επιλογές του!

Ο Τράιζαν Λάνγκντον άφησε τη Νέα Ορλεάνη και τους Πέλικανς, όπου είχε ρόλο General Manager από το 2019, για να αναλάβει ένα πολύ σημαντικό πόστο. Πιο συγκεκριμένα, είναι ο νέος πρόεδρος των μπασκετικών αρμοδιοτήτων των Ντιτρόιτ Πίστονς, με σκοπό να οδηγήσει τους τρις πρωταθλητές του ΝΒΑ και πάλι στα υψηλά πατώματα, σε συνεργασία με τον head coach της ομάδας, Μόντι Ουίλιαμς.

Ο Λάνγκντον έχει γράψει τη δική του ιστορία στα παρκέ της Euroleague, με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στην οποία αγωνίστηκε από το 2005 έως το 2011, κατακτώντας 2 φορές το τρόπαιο, ενώ αναδείχθηκε MVP του Final 4 το 2008. Παράλληλα, αποτελεί μέλος της καλύτερης ομάδας της δεκαετίας για την διοργάνωση, κάτι που σημαίνει πως λογίζεται ως θρύλος της λίγκας.