Ο παίκτης που σόκαρε τους Πίστονς: «Αν είχαμε επιλέξει τον Καρμέλο Άντονι..»

Ο παίκτης που σόκαρε τους Πίστονς: «Αν είχαμε επιλέξει τον Καρμέλο Άντονι..»

Χρήστος Τσάλτας 12:24 - 15.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:24 - 15.09.2024

Στο ιστορικό NBA Draft του 2003 μια επιλογή των Ντιτρόιτ Πίστονς συζητιέται ακόμα και σήμερα, με το front office της ομάδας να σοκάρει έναν ολόκληρο οργανισμό.

Το NBA Draft του 2003 είναι ένα από τα πλέον ιστορικά στη λίγκα, καθώς «σύστησε» στο ευρύ κοινό αστέρες πρώτου μεγέθους. Κρις Μπος, Ντουέιν Ουέιντ, Καρμέλο Άντονι και φυσικά τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Ανάμεσα σε αυτούς τους αστέρες όμως ήρθε να... τρυπώσει ο Ντάρκο Μίλιτσιτς. Ο Σέρβος «γίγαντας» θεωρούνταν εκείνη την περίοδο το next big thing του σερβικού μπάσκετ και οι Ντιτρόιτ Πίστονς έκαναν την κίνηση-ματ.

Ποια ήταν αυτή; Να τον επιλέξουν στο νο.2 της διαδικασίας, αφήνοντας τον Καρμέλο Άντονι, που έμοιαζε ως η ιδανική λύση. Σε μια κίνηση που σόκαρε άπαντες, με τους παίκτες της ομάδας στην Motor City να μην αποτελούν εξαίρεση.

Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση του ΤαϊΣόν Πρινς, με τον αριστερόχειρα φόργουορντ να εξηγεί πως όλοι περίμεναν να ακούσουν το όνομα του Καρμέλο Άντονι στη διαδικασία και εν τέλει έσκασε σαν... βόμβα το όνομα του Μίλιτσιτς.

«Όλοι ξέραμε ποιος ήταν ο Καρμέλο Άντονι, δεν παρακολουθήσαμε ποτέ τον Ντάρκο Μίλιτσιτς να παίζει. Αν είχαμε πάρει τον Μέλο, ξέραμε τι θα μπορούσε να είναι, και τότε επέλεξαν τον Ντάρκο! Σκεφτήκαμε, «Ω, εντάξει..», ήταν τα λόγια του.

Η συνέχεια άλλωστε ήταν γνωστή, με τον Μίλιτσιτς να μην καταφέρνει να στεριώνει στο ΝΒΑ και μερικά χρόνια αργότερα όχι απλώς να επιστρέφει στη χώρα του, αλλά να κάνει... στροφή προς την πυγμαχία, φέρνοντας έτσι μια καινούργια καθημερινότητα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!