Οι Πίστονς βάζουν dress code στους παίκτες τους: Τέλος οι κουκούλες και τα κοσμήματα στην προπόνηση!
i

Τζέιντεν Άιβι / © IMAGO

Οι Πίστονς βάζουν dress code στους παίκτες τους: Τέλος οι κουκούλες και τα κοσμήματα στην προπόνηση!

Γιώργος Γαβριλάκης 20:49 - 15.10.2024 / Ανανεώθηκε: 20:55 - 15.10.2024

Ο κόουτς Τζέι Μπι Μπίκερσταφ απαγόρευσε από τους παίκτες των Πίστονς να εμφανίζονται για προπόνηση με κουκούλες, σκουλαρίκια και καδένες...

Πέρσι στο Ντιτρόιτ, έδωσαν τα... κλειδιά των Πίστονς στον κόουτς Μόντι Ουίλιαμς. Ταυτόχρονα του προσέφεραν και ένα πολυετές πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, αλλά ένα χρόνο αργότερα τον έστειλαν στο ταμείο ανεργίας. Είχε προηγηθεί η χειρότερη σεζόν στην ιστορία των Πιστονιών και ως συνέπεια αυτής, η αντικατάσταση του στον πάγκο της ομάδας ήταν μοιραία.

Ο Τζέι Μπι Μπίκερσταφ πήρε τη θέση του, λίγο μετά την δική του αποχώρηση από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και πλέον στο Ντιτρόιτ θέλει να εγκαταστήσει ένα πρωτόκολλο και μία... κουλτούρα που θεωρεί ότι είναι απαραίτητη για να ανάπτυξη του οργανισμού στο σύνολό του. Και κατ' επέκταση του αγωνιστικού τμήματος.

To NBA προσπαθεί να πείσει τους παίκτες να αφήνουν τα κινητά στα αποδυτήρια: Νέος κανονισμός, λόγω... τζόγου!
NBA

18:35 - 15.10.2024

To NBA προσπαθεί να πείσει τους παίκτες να αφήνουν τα κινητά στα αποδυτήρια: Νέος κανονισμός, λόγω... τζόγου!

Υπάρχει συγκεκριμένος κανονισμός εδώ και 15 χρόνια που δεν επιτρέπει τους αθλητές και στους προπονητές να χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα 45' πριν από το τζάμπολ και μέχρι το τέλος του αγώνα. Κάτι που παραβιάζεται κατά κόρον, αλλά φέτος θα υπάρξουν συνέπειες σε όσους... αυθαιρετούν. Ο λόγος της αυστηροποίησης έχει να κάνει με τον τζόγο και πιθανές διαρροές πληροφοριών.

Μάλιστα, ο Μπίκερσταφ έχει περισσότερες εξουσίες στην ομάδα απ' ότι έχουν οι περισσότεροι συνάδελφοί του σε άλλες πόλεις. Έτσι, η πρώτη του ντιρεκτίβα προς τους παίκτες των Πίστονς έχει να κάνει με την εμφάνισή τους. Με τον τρόπο που ντύνονται.

Απαγορεύεται πλέον να εμφανίζονται φορώντας κουκούλες! Κάτι που ιδανικά θα ήθελε να ισχύει και για τις ημέρες των αγώνων, αλλά σίγουρα το απαιτεί στις προπονήσεις. Ούτε καν τις... χαλαρές μέρες δεν θα μπορούν τα στελέχη της ομάδας να εμφανίζονται με καλυμμένο το κεφάλι τους ή κοσμήματα στα αυτιά και στους λαιμούς. Δεν θα ανεχτεί τέτοιες συνήθειες όταν τους καλεί στο παρκέ για δράση.

Ο Μπίκερσταφ σχολίασε την απόφασή του, για την οποία υπήρξαν και... στραβά βλέμματα, κυρίως από νεαρούς αθλητές, αλλά και από... τρίτα πρόσωπα που θεώρησαν κάπως αυταρχική αυτή την προσέγγιση, αναφέροντας πως «είναι θέμα νοοτροπίας. Είμαι της παλιάς σχολής» και πρόσθεσε πως «όταν πηγαίναμε για προπόνηση δεν φορούσαμε κουκούλες στο κεφάλι. Ούτε κοσμήματα».

Είναι άγνωστο αν τα «αστέρια» της ομάδας κατά την είσοδό τους στο γήπεδο θα είναι... ταπεινοί και όχι «φορτωμένοι» με ένα σωρό αξεσουάρ, αλλά για τον Μπίκερσταφ η απαίτηση είναι ξεκάθαρη. Όσο είναι στο γήπεδο και προπονούνται, τέρμα τα καλυμμένα κεφάλια, τα σκουλαρίκια και οι καδένες.