Ντίβατς: «Πίστευα ότι ο Φοξ θα γίνει Franchise player, ο χρόνος θα δείξει αν έκανα λάθος με τον Ντόντσιτς»

Λούκα Ντόντσιτς - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Ντίβατς: «Πίστευα ότι ο Φοξ θα γίνει Franchise player, ο χρόνος θα δείξει αν έκανα λάθος με τον Ντόντσιτς»

Παναγιώτης Ραμαντάνης 16:36 - 21.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:37 - 21.09.2024

Ο Βλάντε Ντίβατς μίλησε για την επιλογή του στο Draft του NBA το 2018, να πάρει τον Μάρβιν Μπάγκλι αντί του Λούκα Ντόντσιτς.

Ο Λούκα Ντόντσιτς έχει αρχίσει και γράφει τη δική του ιστορία στον «μαγικό» κόσμο του ΝΒΑ. Ο Σλοβένος σούπερ σταρ θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος στον κόσμο αυτή τη στιγμή και είναι ο ηγέτης στους Μάβερικς. Το 2018 ο Βλάντε Ντίβατς ως μέλος των Κινγκς, είχε τον πρώτο λόγο για την επιλογή παίκτη στο νούμερο 2 του Draft.

Ο ίδιος, είχε προτιμήσει τον Μάρβιν Μπάγκλι αντί του Λούκα Ντόντσιτς, με τον ίδιο να κάνει δηλώσεις στην κροατική ιστοσελίδα «index.hr» και να αναφέρει τους λόγους που δεν είχε επιλέξει τον Σλοβένο, αλλά και πως ο χρόνος θα δείξει αν είχε πάρει λάθος απόφαση.

Ο Ντίβατς ανέφερε: «Είχαμε τον ΝτιΆρον Φοξ - που έπαιζε στην ίδια θέση - και τον είχαμε επιλέξει έναν χρόνο νωρίτερα. Εκείνη την στιγμή πίστευα ότι ο Φοξ θα γίνει Franchise player στο μέλλον. Ο χρόνος θα δείξει αν έκανα λάθος. Όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή, φαίνεται ότι έκανα λάθος, αλλά πιστεύω ότι ο Φοξ θα έχει μία καλύτερη καριέρα. Ο Φοξ είναι ένας πόιντ γκαρντ που θέλει την μπάλα στα χέρια, όπως και ο Λουκα. Αν επέλεγα τον Λούκα, τότε θα έπρεπε να παραχωρήσω με ανταλλαγή τον Φοξ.

Έχει ενδιαφέρον πάντως ότι ούτε το Φοίνιξ τον επέλεξε αν και προπονητής της ομάδας ήταν ο Ιγκόρ Κοκόσκοβ, που ήταν προπονητής του Ντόντσιτς στην εθνική Σλοβενίας. Η Ατλάντα τον επέλεξε (σ.σ στο Νο3) και τότε τον πήρε το Ντάλας (σε ανταλλαγή με τον Τρέι Γιανγκ). Μου αρέσει το πώς παίζει ο Ντόντσιτς, αλλά είχαν τους δικούς μου λόγους που πήρα αυτή την απόφαση. Το αν έκανα λάθος είναι κάτι που θα δείξει ο χρόνος».

Για το ότι υπήρχαν δημοσιεύματα πως είχε κόντρα με τον πατέρα του Ντόντσιτς: «Αυτά είναι δημοσιογραφικές αηδίες. Ξέρω τον Σάσα πολύ καλά, τον αγαπάω και τον εκτιμώ. Έπαιξε στο Κράλιεβο όταν ο Λούκα ήταν παιδί. Δεν έχει καμία σχέση όλο αυτό με την δική μας σχέση. Παρακολουθώ το Λούκα και βλέπω ότι είναι σε καλό δρόμο. Πρέπει πάντως να προσέξει το σώμα του».