Ντόνοβαν Μίτσελ: «Ως μαύρος στο Κλίβελαντ περνάω καλύτερα απ’ ότι στη Γιούτα»
i

Ντόνοβαν Μίτσελ / © Intime

Ντόνοβαν Μίτσελ: «Ως μαύρος στο Κλίβελαντ περνάω καλύτερα απ’ ότι στη Γιούτα»

Γιώργος Γαβριλάκης 18:39 - 20.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:02 - 20.08.2024

Ο σούπερ σταρ των Καβαλίερς ομολόγησε ότι στην πόλη των Μορμόνων το να είσαι αφροαμερικάνος «δεν είναι και πολύ εύκολο», αλλά στο Κλίβελαντ νιώθει «πολύ πιο όμορφα».

Όταν οι Τζαζ τον ενημέρωσαν την 1η Σεπτέμβρη ότι θα γίνει ανταλλαγή και θα πάει στους Καβς (αντί των Μαρκάνεν και Σέξτον, μεταξύ άλλων) ο Ντόνοβαν Μίτσελ, μάλλον… πέταξε από τη χαρά του. Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι είχε κλείσει τον αγωνιστικό του κύκλο στη Γιούτα. Ήταν κυρίως επειδή δεν ένιωθε άνετα στην πόλη των Μορμόνων. 

Εκεί πέρασε τα πρώτα πέντε χρόνια ως επαγγελματίας αθλητής και τώρα μιας και φιλοξένησε στο Κλίβελαντ την τέως ομάδα του (και τη νίκησε με 122-98) θυμήθηκε την εποχή που ζούσε στη Γιούτα και έπαιζε με τους Τζαζ. 

«Για να είμαι ειλικρινής», είπε «έξω από το γήπεδο δεν περνούσα καθόλου καλά ως κάτοικος της Γιούτα. Στην πόλη υπάρχει ρατσισμός. Έζησα πολλά περιστατικά και εγώ προσωπικά, αλλά είδα πολλά στο γήπεδο, στον δρόμο, στα μαγαζιά. Δεν μπορώ να πω ψέματα… Αν είσαι μαύρος δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να μένεις εκεί»

Η αλήθεια είναι από πλευράς… απογραφής η Γιούτα έχει κάτω από 2% μαύρους κατοίκους και μόνο το Ουαϊόμινγκ και το Αϊντάχο έχουν λιγότερους σε ολόκληρη την Αμερική. 

Ο 26χρονος με τους 29,3 πόντους μέσο όρο φέτος, αναγνώρισε πως τώρα στο Κλίβελαντ νιώθω ότι ανήκω και οικείο περιβάλλον. Καμία σχέση. Θυμάμαι πίσω στη Γιούτα μέχρι και ο γερουσιαστής έκανε ρατσιστικά σχόλια. Τώρα όμως, βρίσκομαι σε μία πολύ ιδιαίτερη ομάδα με πολύ ταλέντο και σε μία πόλη που αγαπάει τους παίκτες», κατέληξε.

Tags: