O Ντόνοβαν Μίτσελ πιθανότατα έχει παίξει ήδη το τελευταίο του παιχνίδι με τους Καβαλίερς (vid)
i

© photo by Cole Burston / Getty Images / Ideal Images

O Ντόνοβαν Μίτσελ πιθανότατα έχει παίξει ήδη το τελευταίο του παιχνίδι με τους Καβαλίερς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 19:12 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:44 - 29.05.2024

Οι Καβαλίερς βρίσκονται ένα βήμα πριν τον... αποκλεισμό και τα ξημερώματα της Πέμπτης (16/5, 02:00) παίζουν το Game 5 στη Βοστώνη κόντρα στους Σέλτικς. Ο Ντόνοβαν Μίτσελ είναι τραυματίας, θεωρείται απίθανο να αγωνιστεί, αλλά και να παραμείνει στο Κλίβελαντ και τη νέα σεζόν - Οι Λέικερς και Νετς έχουν έτοιμο σχέδιο απόκτησής του μέσω ανταλλαγής.

Αργά ή γρήγορα, ίσως και πολύ... γρήγορα, η σεζόν των Κλίβελαντ Καβαλίερς θα ολοκληρωθεί. Χάνουν με 3-1 νίκες από τους Σέλτικς στους ημιτελικούς της Ανατολής και τα ξημερώματα της Πέμπτης (16/5, 02:00) φιλοξενούνται στη Βοστώνη.

Αν χάσουν ξανά, τότε θα αποκλειστούν και οι πιθανότητες για νίκη δεν είναι με το μέρος τους. Και γιατί οι Κέλτες δεν είναι διατεθειμένοι να τους... χαριστούν και γιατί ο Ντόνοβαν Μίτσελ είναι τραυματίας. Δεν έπαιξε στο Game 4 και το πιθανότερο είναι να μην αγωνιστεί ούτε στο Game 5.

Το ίδιο πιθανό -αν όχι βέβαιο- είναι πως ο 27χρονος Μίτσελ, όταν ανοίξει το... παράθυρο της περιόδου των ανταλλαγών, τότε το όνομά του θα είναι κυρίαρχο και οι Καβαλίερς θα ακούσουν πολλές προτάσεις που θα τον αφορούν. Μάλιστα, ίσως αναγκαστούν να τον παραχωρήσουν, καθώς οι πιέσεις και οι προσφορές θα τους κάνουν να αλλάξουν αγωνιστικό στυλ και να κοιτάξουν το μέλλον τους χωρίς τον πέντε φορές All-Star και πρώτο τους σκόρερ τις δύο σεζόν που τον είχαν μαζί τους: 26,6 πόντοι φέτος και 28,3 πέρσι.

Οι Λος Άντζελες Λέικερς είναι μία από τις ομάδες που ήδη έχουν αρχίσει να καταστρώνουν το πλάνο της απόκτησής του και για χάρη του έχουν τη διάθεση να τοποθετήσουν στα ανταλλάγματά τους και τον ΝτιΆντελο Ράσελ, αλλά και τον Όστιν Ριβς. Αν το αποφασίσουν τότε θα είναι σε θέση να δελεάσουν τους Καβαλίερς, ενώ οι Μπρούκλιν Νετς, οι Νιου Γιορκ Νικς και οι Μαϊάμι Χιτ, αναφέρονται ήδη ως κάποιοι εκ των πιθανών προορισμών του.

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ έχει συμβόλαιο και για τη νέα αγωνιστική περίοδο (2024-25) αξίας 35,4 εκατομμυρίων δολαρίων και στο Κλίβελαντ επένδυσαν πάνω του το 2022 όταν τον απέκτησαν, αφού πρώτα είχε κάνει πέντε σεζόν με τους Γιούτα Τζαζ, την πρώτη του ομάδα. Το ερώτημα πάντως, είναι ποια θα είναι η τρίτη του και οι Λέικερς, αφού πρώτα προσφέρουν ένα νέο συμβόλαιο (2 ή 3 ετών) στον ΛεΜπρόν Τζέιμς αμέσως μετά θα κινηθούν προς την κατεύθυνσή του.