Από τις Φιλιππίνες στην Ταϊβάν: Η... περιοδεία του Ντουάιτ Χάουαρντ στην Ασία συνεχίζεται (vid)
i

© photo by Gene Wang / Getty Images / Ideal Images

Από τις Φιλιππίνες στην Ταϊβάν: Η... περιοδεία του Ντουάιτ Χάουαρντ στην Ασία συνεχίζεται (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:41 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:43 - 30.05.2024

Αφού... έμαθε φιλιππινέζικα, τώρα θα μάθει και μανταρίνικα. Ο πρωταθλητής του 2020 και τρεις φορές καλύτερος αμυντικός του ΝΒΑ, Ντουάιτ Χάουαρντ συμφώνησε με τους Ταϊβάν Μάσταγκς και επιστρέφει στην Ασία για μία δεύτερη θητεία!

Όταν το καλοκαίρι του 2022, μετά από μία σεζόν με τους Λος Άντζελες Λέικερς, ο Ντουάιτ Χάουαρντ διαπίστωσε πως ο κύκλος του στο ΝΒΑ, που ήταν για χρόνια εντυπωσιακός και με μεγάλη... διάμετρο, ολοκληρώθηκε, αποφάσισε να παίξει μακριά από τις ΗΠΑ.

Δεν πέρασε τον Ατλαντικό για να έρθει στην Ευρώπη. Ακολούθησε την αντίθετη πορεία. Πέρασε τον Ειρηνικό ωκεανό και πήγε στην Ασία. Τη σεζόν 2022-23 την πέρασε στις Φιλιππίνες και έκανε το... κομμάτι του -που περισσότερο με reality show έμοιαζε, παρά με μπάσκετ- με τους Ταγιουάν Λέοπαρντς.

Όσο βρισκόταν εκεί, έβγαζε εύκολα χρήματα, έκανε εντυπωσιακά double double και μάλλον το διασκέδασε ιδιαιτέρως. Γι' αυτό και επιστρέφει στην Ασία, αλλά αυτή τη φορά συμφώνησε να συνεργαστεί με ομάδα της Ταϊβάν: Τους Ταϊβάν Μάσταγκς.

O Ντουάιτ Χάουαρντ αγωνίστηκε στο ΝΒΑ από το 2004 μέχρι το 2022. Στο μεσοδιάστημα κατέκτησε ένα πρωτάθλημα (με τους Λέικερς το 2020), αναδείχθηκε τρεις φορές κορυφαίος αμυντικός (από το 2009 έως το 2011 ως παίκτης των Ορλάντο Μάτζικ), ενώ έλαβε μέρος οκτώ φορές σε All-Star Game.

O Ντουάιτ Χάουαρντ ό,τι θυμάται χαίρεται! Θέλει κι αυτός να παίξει στο Παρίσι με την Team USA (vids)
NBA

09:57 - 15.09.2023

O Ντουάιτ Χάουαρντ ό,τι θυμάται χαίρεται! Θέλει κι αυτός να παίξει στο Παρίσι με την Team USA (vids)

Όταν άκουσε πως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς σκέφτεται να παίξει στους Oλυμπιακούς Αγώνες του 2024 και θέλει μαζί του τον Στέφεν Κάρι και τον Κέβιν Ντουράντ, ο Ντουάιτ Χάουαρντ έθεσε και τον εαυτό του στη διάθεση του Βασιλιά και της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ. Άλλωστε ήταν κι αυτός στο... Πεκίνο.

Ήταν επίσης μέλος της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ στην πορεία προς την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (2008), ενώ στον «μαγικό πλανήτη» αγωνίστηκε σε 1.367 ματς και κατέγραψε 15,7 πόντους και 11,8 ριμπάουντ μέσο όρο.