Μαζί με την αποστολή της Παρτιζάν ο Ουάσινγκτον - Θέμα χρόνου η πλήρης του ενσωμάτωση στην ομάδα

Φωτ. IMAGO

Μαζί με την αποστολή της Παρτιζάν ο Ουάσινγκτον - Θέμα χρόνου η πλήρης του ενσωμάτωση στην ομάδα

Απόστολος Μαυράκης 15:04 - 10.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:14 - 10.10.2024

Η όλη... περίεργη κατάσταση με τον Ντουέιν Ουάσινγκτον Τζούνιορ φαίνεται σιγά σιγά να λαμβάνει τέλος, αφού ο ίδιος βρίσκεται στην Ισπανία για να υποστηρίξει τους συμπαίκτες του στην Παρτιζάν για τον αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης στην Euroleague. Αναμένεται να ενσωματωθεί πλήρως από την επόμενη εβδομάδα.

Πριν μετακομίσει στην Ευρώπη για λογαριασμό της Παρτιζάν, ο Ντουέιν Ουάσινγκτον Τζούνιορ ανήκε στην ομάδα των Νιου Γιορκ Νικς, έχοντας περάσει πιο πριν από Σανς και Πέισερς.

Το όνομά του μπορεί να μην έκανε αγωνιστικό... ντόρο στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο η κατάσταση που δημιουργήθηκε με εκείνον μετά το trade που έφερε τον Καρλ-Άντον Τάουνς στο Μεγάλο Μήλο ήταν άξια σχολιασμού από τον αμερικανικό -και όχι μόνο- μπασκετικό κόσμο.

Η ανταλλαγή του Καρλ Άντονι-Τάουνς στους Νιου Γιορκ Νικς και η ταυτόχρονη μετακόμιση των Τζούλιους Ραντλ και Ντόντε ΝτιΒιτσέτζο στη Μινεσότα για λογαριασμό των Τίμπεργουλβς, είχε και έναν τρίτο συμμετέχοντα, τους Σάρλοτ Χόρνετς.

Οι Νικς έστειλαν τον Κέιτα Μπέιτς-Ντιοπ στην Μινεσότα, ωστόσο οι Χόρνετς ως αντάλλαγμα έλαβαν τον Ντουέιν Ουάσινγκτον. Ο ίδιος μεταφέρθηκε στην Σάρλοτ και αγωνίστηκε μάλιστα σε 2 αγώνες για την preseason του NBA.

Ο Ουάσινγκτον αποδεσμεύθηκε την Τετάρτη 9/10, ωστόσο πρέπει να περιμένει ένα 48ωρο ακόμη προκειμένου να λάβει το «letter of clearence» από την FIBA. Μόλις συμπληρωθεί το εν λόγω χρονικό όριο, ο Ουάσινγκτον θα μπορεί να υπογράψει και επίσημα στην Παρτιζάν.

Για την ώρα, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα αγωνιστεί στο WizInk Center κόντρα στην φιναλίστ του περσινού τελικού της Euroleague, Ρεάλ Μαδρίτης, το βράδυ της Πέμπτης και ώρα 21:45. Ο Ουάσινγκτον θα βρίσκεται και εκείνος στην Ισπανία προκειμένου να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του.

Σε δύο του παιχνίδια ως τώρα με την φανέλα του σερβικού συλλόγου, ο Ουάσινγκτον έχει ένα ματς με 13 πόντους κόντρα στην Μπόρατς και ένα... άποντο κόντρα στην Σπαρτάκ Σουμπότιτσα.

Ο ίδιος αγωνίστηκε σε επίσης δύο παιχνίδια στην preseason του NBA, χάνοντας μάλιστα 3 κρίσιμες βολές λίγο πριν την λήξη του αγώνα παίζοντας κόντρα στην ομάδα που ανήκε προηγουμένως, τους Νιου Γιορκ Νικς.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Δείτε παρακάτω τις 3 χαμένες βολές του Ουάσινγκτον: