Το Ντουμπάι ήρθε για να μείνει!
i

Dubai BC / X

Το Ντουμπάι ήρθε για να μείνει!

Νίκος Καλαμπάκας 20:39 - 24.09.2024 / Ανανεώθηκε: 20:39 - 24.09.2024

Η πρεμιέρα της Ντουμπάι BC στην Aba Liga ήταν εντυπωσιακή αφού όχι μόνο ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στην Αδριατική Λίγκα, αλλά το έκανε και κόντρα στον πρωταθλητή, Ερυθρό Αστέρα.

«Πιστεύετε στα θαύματα;», ανέφερε η πρώτη ανάρτηση με τελικό σκορ αγώνα, που έγινε ποτέ στον επίσημο λογαριασμό της Dubai BC στο X. Λίγα λεπτά πριν, ο Ερυθρός Αστέρας είχε ηττηθεί στην έδρα των νεοφώτιστων και η Αδριατική Λίγκα είχε υποδεχθεί γεμάτη χαρά το νέο της... καμάρι, αφού άπαντες συνειδητοποιούσαν ότι ο ανταγωνισμός αυξάνεται!

Η πρώτη γεύση της ομάδας στην ABA Liga ήταν αρκετά γλυκιά, αν κρίνει κανείς από τον ενθουσιασμό με τον οποίο την υποδέχτηκε ο κόσμος.

Ο Ερυθρός Αστέρας με το «καλημέρα» έδωσε το δικαίωμα στην Ντουμπάι να ονειρεύεται ότι ο στόχος της να βρεθεί μια μέρα στα παρκέ της Euroleague, δεν είναι και τόσο μακρινός.

Μια πρωτάρα σε διοργάνωση κερδίζει αμέσως τον πρωταθλητή. Βρείτε ένα πιο ιδανικό σενάριο για να γράψει κάποιος της ιστορία της Dubai BC στην Αδριατική...

Σε αυτά προσθέστε και το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι του Βελιγραδίου είχαν να ηττηθούν σε πρεμιέρα της διοργάνωσης από τη σεζόν 2013-2014. Τότε ήταν η Σιρόκι από τη Βοσνία / Ερζεγοβίνη που είχε αναγκάσει τον Ερυθρό Αστέρα να φύγει... σκυθρωπός από το γήπεδο στην 1η αγωνιστική.

Το Ντουμπάι μπορεί να υπερηφανεύεται πλέον ότι 10 χρόνια αργότερα επανέλαβε τον... άθλο και έκανε την έκπληξη της αγωνιστικής, που αν αναλογιστεί κανείς την εμπειρία κάποιων από τους παίκτες του, δεν πρέπει να τη θεωρεί και μεγάλη.

Παίκτες όπως ο Πρέπελιτς, ο Μπερτάνς και ο Ντουβερίογλου με παραστάσεις από κορυφαίες διοργανώσεις, βρήκαν μπασκετική στέγη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και έβαλαν ήδη τα ονόματά τους στη «χρυσή βίβλο» του συλλόγου.

Μαζί τους ο χαρισματικός σκόρερ Νέιτ Μέισον, ο Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς που πέρυσι αγωνιζόταν υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη στο Περιστέρι και ο Ντανίλο Άντζουζιτς που τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην Euroleague με τις Μονακό και Παρτιζάν.

Στο Ντουμπάι ονειρεύονταν καιρό αυτή τη στιγμή και η υπομονή που έκαναν όσοι έχτισαν την ομάδα, ανταμείβεται από τα πρώτα κιόλας 40 λεπτά της διαδρομής της!

Το είπε άλλωστε και ο κόουτς της ομάδας, Γιούριτσα Γκόλεματς, ότι η νίκη αυτή «ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Οι προσπάθειες της διοίκησης τον τελευταίο χρόνο να παρουσιάσει στο παρκέ ένα αξιόμαχο σύνολο, ανταμείφθηκαν και από την παρουσία του κόσμου που στον πρώτο αγώνα στην Coca Cola Arena, έκανε sold out και στήριξε μαζικά την ομάδα του Ντουμπάι.

H νίκη κόντρα στον πανίσχυρο Ερυθρό Αστέρα ήταν ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα. Στην Dubai BC ευελπιστούν αυτή να είναι μόνο η αρχή...