Παρουσιάστηκε επίσημα η έδρα της Dubai BC που θα φιλοξενεί στα ΗΑΕ τις ομάδες της Αδριατικής Λίγκας

Παρουσιάστηκε επίσημα η έδρα της Dubai BC που θα φιλοξενεί στα ΗΑΕ τις ομάδες της Αδριατικής Λίγκας

Γιώργος Γαβριλάκης 08:19 - 10.07.2024 / Ανανεώθηκε: 08:27 - 10.07.2024

Η ομάδα του Ντουμπάι που θα λάβει μέρος στην Αδριατική Λίγκα της ερχόμενης σεζόν, σιγά σιγά... ανοικοδομείται, έχει πάρει προπονητή, αρχίζει να κάνει τον μεταγραφικό σχεδιασμό, ενώ ήρθε η ώρα να παρουσιάσει επίσημα την Coca Cola Arena.

Ανάμεσα σε ουρανοξύστες, ουρανοκατέβατα χαϊλίκια, ατελείωτες ποσότητες άμμου, σεΐχηδες, πετρέλαια και αφόρητη ζέστη, στο Ντουμπάι, δεσπόζει από το 2019 η Coca Cola Arena.

Το γήπεδο που θα χρησιμοποιήσει η ομάδα της πόλης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ένας σύλλογος που έχει δημιουργήσει ήδη τη διοικητική του δομή, έχει προσλάβει προπονητή, τον Γιούριτσα Γκόλεματς, ξεκινά τον αγωνιστικό σχεδιασμό και πλέον ήρθε η ώρα να παρουσιάσει το γήπεδό της. Τον χώρο δηλαδή, που τη νέα αγωνιστική περίοδο θα φιλοξενεί τις ομάδες της Αδριατικής Λίγκας.

Την ερχόμενη αγωνιστική περιόδου (2024-25), η Dubai BC θα λάβει μέρος στην ABA Liga, μαζί με την Παρτίζαν και τον Ερυθρό Αστέρα και σε δεύτερο χρόνο σκοπεύει και συζητά καιρό τώρα, το ενδεχόμενο να μεταφερθεί στο επίπεδο της Euroleague. Αυτός είναι ο στόχος και πλέον είναι ξεκάθαρος, απλώς μένει να καθοριστούν οι λεπτομέρειες και κυρίως το «πότε» θα συμβεί αυτό. Το «αν» έχει ξεπεραστεί προ πολλού!

Η πρώτη της ευρωπαϊκή εμπειρία όμως, θα έχει να κάνει με τις ομάδες της Αδριατικής: Της Σερβίας, της Κροατίας, της Σλοβενίας, του Μαυροβουνίου. Όπως και οι ομάδες από αυτές τις χώρες θα επισκεφτούν το Ντουμπάι για αγώνας και θα φιλοξενηθούν στην Coca Cola Arena.

Ένα γήπεδο που είναι προφανές από που πήρε το όνομά του, ανήκει στην Meraas, μία ιδιωτική εταιρεία που ασχολείται κατά βάση με το Real Estate και τον τουρισμό, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για μία θυγατρική εταιρεία της Dubai Holding. Δηλαδή, του... κολοσσού της περιοχής που κατέχει σχεδόν τα πάντα στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (99,67% των ακινήτων) και το «αφεντικό» είναι ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ. Ο ηγεμόνας του Ντουμπάι και Υπουργός Άμυνας των ΗΑΕ.

Προς το παρόν πέραν από τα πολλά event που διοργανώνονται εκεί (συναυλίες, παραστάσεις, συνέδρια, αγώνες τένις κτλ.), φιλοξενήθηκε και το Adidas Next Genetation της EuroLeague Basketball. Οι νέοι του Άρη δηλαδή, που έλαβαν μέρος στο τουρνουά, ήταν ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που αγωνίστηκε εκεί και το έκανε πριν την Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ή τον Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ποιος είναι ο «άνθρωπος σκιά» που έσπρωξε το Ντουμπάι στo ευρωπαϊκό μπάσκετ
ΜΠΑΣΚΕΤ

14:33 - 21.03.2024

Ποιος είναι ο «άνθρωπος σκιά» που έσπρωξε το Ντουμπάι στo ευρωπαϊκό μπάσκετ

Ο Ντέγιαν Καμενιάσεβιτς, γεννήθηκε στο Σαράγιεβο της Βοσνίας, μεγάλωσε στη Χιρόνα της Ισπανίας, αλλά από το 2017 βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αυτός ήταν ο συνδετικός κρίκος της συμφωνίας του Ντουμπάι με την Αδριατική Λίγκα για να γίνει το πρώτο βήμα ένταξης των Αράβων στο ευρωπαϊκό μπασκετικό στερέωμα. Θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα...

Το οικοδόμημα, ξεκίνησε να κατασκευάζεται τον Ιανουάριο του 2017 και ολοκληρώθηκε το έργο τον Ιούνιο του 2019. Βρίσκεται στην περιοχή City Walk και έχει χωρητικότητα 17.000 θεατών. Σε τεχνολογικό επίπεδο και σε άνεση χώρων και προδιαγραφών, είναι σχεδόν ασύγκριτα ανώτερο σε σχέση με τον μέσο όρο των γηπέδων στην Ευρώπη και στην πραγματικότητα προσομοιάζει με τα καλύτερα γήπεδα του NBA.

Η οροφή του μπορεί να αντέξει 190 μετρικούς τόνους, οι ηχητικές εγκαταστάσεις αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ενώ ολόκληρη η πρόσοψη του γηπέδου είναι «ντυμένη» με ένα τρομερό σύστημα LED φωτισμού, που επηρεάζει με φαντασμαγορικό τρόπο ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο, αλλά και σχεδόν ολόκληρο το City Walk.