Από το Περιστέρι στο Ντουμπάι: Ο Ντάνγκουμπιτς είναι η δεύτερη μεταγραφή της ομάδας των ΗΑΕ

Από το Περιστέρι στο Ντουμπάι: Ο Ντάνγκουμπιτς είναι η δεύτερη μεταγραφή της ομάδας των ΗΑΕ

Γιώργος Γαβριλάκης 15:22 - 13.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:06 - 22.07.2024

Ο Σέρβος φόργουορντ Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς μετά από δύο σεζόν στο Περιστέρι, συμφώνησε με την Ντουμπάι και τη νέα αγωνιστική περίοδο θα εμφανιστεί με τη νεοσύστατη ομάδα στην Αδριατική Λίγκα.

Η ομάδα του Ντουμπάι, που τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Αδριατικής Λίγκας, έχει ξεκινήσει την προώθηση του μεταγραφικού σχεδιασμού της. Από τις ασκήσεις επί χάρτου, το ρόστερ αρχίζει να παίρνει μορφή και μετά του 29χρονου Αμερικανού Νέιτ Μέισον, ο οποίος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην τουρκική Μερκεζεφέντι, τώρα ήρθε η ώρα για την δεύτερη προσθήκη.

Αυτή αφορά στον Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς, ο οποίος τις τελευταίες δύο σεζόν αγωνιζόταν στην Ελλάδα με τη φανέλα του Περιστερίου, αλλά από την Δυτική Όχθη της Αττικής θα μεταφερθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Aπό τη Θηβών και τον Λόφο Αξιωματικών, στις πετρελαιοπηγές και στην έρημο.

Την σεζόν 2023-24 ο Σέρβος φόργουορντ υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη, προσέφερε 7,6 πόντους και 4,8 ριμπάουντ στο Basketball Champions League, βάζοντας ένα αρκετά μεγάλο λιθαράκι στην πορεία μέχρι το Final Four της διοργάνωσης της FIBA.

Παρουσιάστηκε επίσημα η έδρα της Dubai BC που θα φιλοξενεί στα ΗΑΕ τις ομάδες της Αδριατικής Λίγκας
ABA LIGA

08:19 - 10.07.2024

Παρουσιάστηκε επίσημα η έδρα της Dubai BC που θα φιλοξενεί στα ΗΑΕ τις ομάδες της Αδριατικής Λίγκας

Η ομάδα του Ντουμπάι που θα λάβει μέρος στην Αδριατική Λίγκα της ερχόμενης σεζόν, σιγά σιγά... ανοικοδομείται, έχει πάρει προπονητή, αρχίζει να κάνει τον μεταγραφικό σχεδιασμό, ενώ ήρθε η ώρα να παρουσιάσει επίσημα την Coca Cola Arena.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν αρχίσει να καταρτίζεται η αγωνιστική σύνθεση της Ντουμπάι, είχε πρώτα απ' όλα αποκτηθεί ο κόουτς της. Αυτή τη θέση κατέχει, ένας ακόμα πρώην παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος, που πλέον ασχολείται με την προπονητική.

Ο Σλοβένος, γεννημένος στην Κροατία, Γιούριτσα Γκόλεματς, με... περάσματα ως αθλητής από τον Πανελλήνιο (2008-09) και τον Παναθηναϊκό (2009), εργαζόταν τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα του ως ο τεχνικός της Τσενεβίτα, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2024 μέχρι το τέλος της σεζόν που ολοκληρώθηκε, δούλευε στο Ισραήλ για λογαριασμό της Χάποελ Εϊλάτ. Αρχικά η Ντουμπάι είχε προσπαθήσει να αποκτήσει τον (επίσης πρώην του Παναθηναϊκού) κόουτς Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος μάλιστα παραιτήθηκε από τη θέση του στην εθνική ομάδα της Κίνας για να κάνει τη... μετάβαση, αλλά τελικά η μεταγραφή χάλασε και ο Γκόλεματς το εκμεταλλεύτηκε.