Υπήρχε... οικογενειακός λόγος που ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ήταν καλεσμένος στην πρεμιέρα της Παρί στην Euroleague
i

Ντούσκο Ιβάνοβιτς / © IMAGO

Υπήρχε... οικογενειακός λόγος που ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ήταν καλεσμένος στην πρεμιέρα της Παρί στην Euroleague

Γιώργος Γαβριλάκης 16:05 - 05.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:33 - 05.10.2024

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς πήγε στο Παρίσι για να δει την Παρί να κάνει το ντεμπούτο της στην Euroleague, αλλά και για να καμαρώσει τον γιο του Στεφάν Ιβάνοβιτς, που είναι βοηθός του κόουτς Τιάγκο Σπλίτερ.

To Παρίσι, που πρόσφατα φόρεσε τα... καλά του, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα έβαλε ξανά το βράδυ της Παρασκευής (4/10). Τη μέρα δηλαδή που η Παρί έκανε το ντεμπούτο της στην Euroleague. Και μάλιστα εντυπωσίασε με τις επιδόσεις της στο παρκέ, μέχρι τη στιγμή που ο Νεμάνια Νέντοβιτς άρχισε να βάζει το ένα τρίποντο μετά το άλλο, χαρίζοντας έτσι την εκτός έδρας νίκη για τον Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Πάντως, τα περισσότερα βλέμματα είχαν εστιάσει στους Παριζιάνους, το εντυπωσιακό τους γήπεδο, την Adidas Arena, που μάλιστα επισκέφθηκαν αστέρια της ποδοσφαιρικού τμήματος (όπως ο Μπράντλεϊ Μπαρκολά), διασημότητες και αθλητές (όπως ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης, Μαξίμ Γκρουσέ), αλλά και προσωπικότητες του μπάσκετ. Μία από τις κεντρικές παρουσίες αφορούσε τον Μαυροβούνιο κόουτς, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος μάλιστα ήταν ο εκλεκτός καλεσμένος των γηπεδούχων.

Ο λόγος της παρουσίας του Ιβάνοβιτς στα VIP των κερκίδων δεν είχε να κάνει με αυτό καθ' αυτό το αγωνιστικό ενδιαφέρον, αλλά είχε ένα συναισθηματικό υπόβαθρο. Ήθελε να δει τον γιο του, Στεφάν Ιβάνοβιτς, σε μία σπουδαία στιγμή στην επαγγελματική του σταδιοδρομία. Ο απόγονος του 67χρονου, πρώην κόουτς της Μπασκόνια, της Μπαρτσελόνα, του Ερυθρού Αστέρα, του Παναθηναϊκού (μεταξύ πολλών άλλων ομάδων), είναι βοηθός του Τιάγκο Σπλίτερ στον πάγκο της Παρί. Έτσι πέραν από τον Βραζιλιάνο head coach και πρώην ΝΒΑer που έκανε το ντεμπούτο του στην Euroleague μαζί με τη... νεοφώτιστη, το ίδιο έκανε και ο Στεφάν Ιβάνοβιτς ως βοηθός του!

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Και ο πατέρας του, Ντούσκο δεν ήταν δυνατόν να απουσιάσει από τη στιγμή που το μήλο έπεφτε κάτω από τη μηλιά...

O assistant coach της Παρί και γιος του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, Στεφάν / printscreen