Ντράγκιτς: «Τώρα ηγέτης είναι ο Ντόντσιτς - Έχω δώσει τη σκυτάλη»

Λούκα Ντόντσιτς - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Ντράγκιτς: «Τώρα ηγέτης είναι ο Ντόντσιτς - Έχω δώσει τη σκυτάλη»

Ευτυχία Οικονομίδου 21:02 - 23.08.2024 / Ανανεώθηκε: 21:02 - 23.08.2024

Ο Γκόραν Ντράγκιτς ενόψει της φιλικής αναμέτρησης για το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας δήλωσε πως τη σκυτάλη του ηγέτη την έχει δώσει στον Λούκα Ντόντσιτς.

Το τέλος για τη σπουδαία καριέρα του Γκόραν Ντράγκιτς είναι κοντά με το φιλικό παιχνίδι που διοργανώνεται προς τιμήν του να είναι μόλις λίγες ώρες μακριά. Μάλιστα, η Εθνική Σλοβενίας αποφάσισε να αποσύρει τη φανέλα του με το νούμερο «3» με θρύλους του παγκόσμιου μπάσκετ να δίνουν το παρών σε αυτή τη σημαντική βραδιά.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο «Ντράγκον» μίλησε για την απόφασή του να αποσυρθεί, ενώ δήλωσε πως πλέον ο ηγέτης της Σλοβενίας θα είναι ο Λούκα Ντόντσιτς.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Γκόραν Ντράγκιτς:

«Ξεκίνησα παίζοντας ποδόσφαιρο, αλλά τραυματίστηκα στο πόδι και η μαμά μου είπε "Όχι άλλο ποδόσφαιρο". Πήγα να δω μία προπόνηση μπάσκετ και είχαν μόνο 9 παίκτες. Ο κόουτς με προσκάλεσε για έναν 5x5 και έτσι ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ.

Έχω ήδη αποσυρθεί. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, είναι λίγο τρομακτικό. Όλη μου τη ζωή σκάω μία μπάλα, και ξαφνικά, αυτό σταμάτησε. Αυτό είναι το ανταγωνιστικό πνεύμα, το να είμαι με συμπαίκτες στα αποδυτήρια και το παρκέ, αυτός ο ενθουσιασμός εξαφανίστηκε. Πρέπει να βρω νέα πράγματα για τη ζωή μου.

Αλλά είναι οκ, στην τελική ο Νοβίτσκι και ο Νας ξέρουν πως δεν είμαι αρκετά υγιής για να παίξω. Ήθελα να είμαι περισσότερο με τα παιδιά μου και ήταν μία εύκολη απόφαση. Μου λείπουν τα παιχνίδια και τα αποδυτήρια, αλλά δε μου λείπουν οι προπονήσεις, ειδικά στο Μαϊάμι που ήταν δύσκολες. Αλλά δε θα άλλαζα τίποτα, είμαι ικανοποιημένος με την καριέρα μου. Τώρα είμαι χαρούμενος και δεν πονάω.

Πάντα αγαπούσα το μπάσκετ. Για έμενα ήταν εύκολη απόφαση να παίξω για την Εθνική Σλοβενίας. Ήμουν με τους φίλους μου, και οι οπαδοί ήταν σπουδαίοι. Ήταν προετοιμασία για την επόμενη σεζόν του ΝΒΑ, η καλύτερη. Όταν είχαν νέες αρμοδιότητες, έπρεπε να ήμουν ο ηγέτης. Τώρα ηγέτης είναι ο Λούκα Ντόντσιτς και κάνει τρομερή δουλειά. Έχω δώσει τη σκυτάλη».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!