«Η νύχτα του Δράκου»: Το τελευταίο αντίο του Γκόραν Ντράγκιτς είχε πειράγματα, συγκίνηση και ξεχωριστές στιγμές! (vids)

Γκόραν Ντράγκιτς - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

«Η νύχτα του Δράκου»: Το τελευταίο αντίο του Γκόραν Ντράγκιτς είχε πειράγματα, συγκίνηση και ξεχωριστές στιγμές! (vids)

Ευτυχία Οικονομίδου 00:27 - 25.08.2024 / Ανανεώθηκε: 00:27 - 25.08.2024

Η βραδιά που ήταν αφιερωμένη στον εμβληματικό Γκόραν Ντράγκιτς, που κρεμάει τα μπασκετικά του παπούτσια, δεν γινόταν να μην είναι ξεχωριστή, όπως είναι και ο ίδιος.

Η σημερινή (24/08) βραδιά ήταν αφιερωμένη εξ' ολοκλήρου στον Γκόραν Ντράγκιτς και στο ξεχωριστό φιλικό παιχνίδι που διοργανώθηκε προς τιμήν του, καθώς αποφάσισε να βάλει τέλος στη σπουδαία μπασκετική του καριέρα με έναν διαφορετικό τρόπο και άκρως συγκινητικό και απολαυστικό.

Η Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, την πόλη που μεγάλωσε ο «Ντράγκον», είναι για σήμερα η πρωτεύουσα του μπάσκετ που φιλοξενεί την αποχαιρετιστήρια αναμέτρηση, που φέρει το όνομα «η βραδιά του Δράκου», μιας και αυτό είναι το ψευδώνυμο του Ντράγκιτς.

Το παγκόσμιο μπάσκετ αποχαιρετά τον Γκόραν Ντράγκιτς: Τα ρόστερ του φιλικού αγώνα που προκαλούν... ανατριχίλα (vid, pics)
ΜΠΑΣΚΕΤ

09:54 - 24.08.2024

Το παγκόσμιο μπάσκετ αποχαιρετά τον Γκόραν Ντράγκιτς: Τα ρόστερ του φιλικού αγώνα που προκαλούν... ανατριχίλα (vid, pics)

Η Λιουμπλιάνα είναι για σήμερα η πρωτεύουσα του μπάσκετ, καθώς στην πόλη που μεγάλωσε, ο Γκόραν Ντράγκιτς έχει διοργανώσει το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του. Θα παρευρεθούν ο Ντιρκ Νοβίτζκι, ο Κρις Μπος, ενώ θα αγωνιστούν ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς και φυσικά οι Λούκα Ντόντσιτς και Νίκολα Γιόκιτς.

Εκλεκτοί καλεσμένοι έδωσαν το παρών στο ξεχωριστό αυτό event ανάμεσά τους πρώην και νυν αστέρες του NBA, όπως ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ο Κρις Μπος, ο Στιβ Νας, ο Λούκα Ντόντσιτς και ο Νίκολα Γιόκιτς.

Τα αφιερώματα ήταν πολλά προς τιμήν του θρύλου της Σλοβενίας και η συγκίνηση ήταν ολοφάνερη καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της μεγάλης μπασκετικής γιορτής. Ο ίδιος ο Ντράγκιτς δε μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του ειδικά όταν είδε φίλους και συμπαίκτες να μιλούν με τα ωραιότερα λόγια για εκείνον. Η αναμέτρηση ανάμεσα στην Team Ντράγκιτς και στην Team Ντόντσιτς, ουσιαστικά δεν έληξε ποτέ με το χρονόμετρο να σταματάει για πάντα στο 7.7'' συμβολίζοντας τον αριθμό της φανέλας του, όταν αγωνιζόταν στους Μαϊάμι Χιτ.

Πάντα απολαυστικοί: Γιόκιτς και Ντόντσιτς ξεκίνησαν τα... πειράγματα στη βραδιά του Ντράγκιτς (vid)
ΜΠΑΣΚΕΤ

22:27 - 24.08.2024

Πάντα απολαυστικοί: Γιόκιτς και Ντόντσιτς ξεκίνησαν τα... πειράγματα στη βραδιά του Ντράγκιτς (vid)

Ήταν σίγουρο πως η συνύπαρξη του Λούκα Ντόντσιτς με τον Νίκολα Γιόκιτς στην αναμέτρηση που είναι αφιερωμένη στον Γκόραν Ντράγκιτς θα προκαλούσε τις... εντυπώσεις.

Μάλιστα, το τελικό σκορ 108-86, που είχε για νικητή το πρόσωπο της βραδιάς, το... έγραψαν τα παιδιά του και τα ανίψια του, τα οποία έκαναν... πάρτι στο παρκέ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με θρύλους του παγκόσμιου μπάσκετ να μοιράζουν ασίστ στην οικογένειά του κάνοντας το event ακόμη πιο συγκινητικό με τον θρύλο της εθνικής Σλοβενίας να μη μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Ο επίλογος της σπουδαίας καριέρας του Γκόραν Ντράγκιτς γράφτηκε με τον πιο γλυκό τρόπο, στην πρωτεύουσα της χώρας που κατάγεται ανάμεσα στην οικογένειά του, στους φίλους του, στους πρώην συμπαίκτες του και θρύλους του NBA και όχι μόνο και σε αστέρες που τώρα γράφουν ιστορία στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Έτσι άξιζε σε έναν παίκτη όπως ο «Ντράγκον» και δεν χωρούν... εκπτώσεις.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!