Σκοτώθηκε σε τροχαίο πρώην παίκτης της Παρτίζαν και αδελφός του σταρ των Νάγκετς, Άαρον Γκόρντον (vid)

Σκοτώθηκε σε τροχαίο πρώην παίκτης της Παρτίζαν και αδελφός του σταρ των Νάγκετς, Άαρον Γκόρντον (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:09 - 31.05.2024 / Ανανεώθηκε: 11:12 - 31.05.2024

O Ντρου Γκόρντον στα 33 του χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή, έπειτα από τροχαίο δυστύχημα στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. Πρόκειται για τον αδελφό του Άαρον Γκόρντον των Ντένβερ Νάγκετς, φόργουορντ ομάδων της Ευρώπης, που ξεκίνησε την καριέρα του από την Παρτίζαν.

Ο κύκλος της ζωής του ολοκληρώθηκε άδικα και πρόωρα. Ο Ντρου Γκόρντον, αδελφός του Άαρον των Ντένβερ Νάγκετς, πρώην παίκτης του ΝΒΑ (έστω και για λίγο), αλλά και «αστέρι» των ευρωπαϊκών γηπέδων, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Όρεγκον του Πόρτλαντ.

Την είδηση επιβεβαίωσαν και ο ατζέντης και οι Νάγκετς και η οικογένεια του αδικοχαμένου 33χρονου φόργουορντ, αλλά και συζύγου και πατέρα τριών παιδιών.

Ο Γκόρντον σπούδασε στο UCLA και στο Νιου Μέξικο, δεν έγινε Draft στο ΝΒΑ το 2012, αλλά ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από το Βελιγράδι με τη φανέλα της Παρτίζαν -που στο άκουσμα των δυσάρεστων οι άνθρωποι που τον έζησαν βυθίστηκαν σε θλίψη, όποιοι όλοι όσοι τον γνώρισαν.

Εκτός όλων των άλλων, ο Ντρου Γκόρντον έχει καταγράψει και μία από τις πιο εντυπωσιακές τάπες στην ιστορία της Euroleague (ακολουθεί η εικόνα στο παρακάτω video) τη σεζόν 2012-13, ενώ ναι μεν δεν κατάφερε να παραμείνει για χρόνια στο κορυφαίο διασυλλογικό επίπεδο, αλλά αγωνίστηκε στην Λιθουανία, με την Λιέτουβος Ρίτας, στην Ρωσία με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, την Λοκομοτίβ Κουμπάν και την Άβτοντορ.

Εμφανίστηκε επίσης στην Ιταλία (Σάσαρι), Γαλλία (Σαλόν), την Πολωνία (Ζιελόνα Γκόρα), την Ουκρανία (Μπουντιβέλνικ) και την Ιαπωνία (Φουκουόκα), ενώ το 2014 έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και έπαιξε 9 ματς στο ΝΒΑ με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς.