Ντύνεται στα «πράσινα» ο Γιουρτσεβέν και ολοκληρώνει το ρόστερ του Παναθηναϊκού

Φωτ. IMAGO

Ντύνεται στα «πράσινα» ο Γιουρτσεβέν και ολοκληρώνει το ρόστερ του Παναθηναϊκού

Ηλίας Λαλιώτης 12:08 - 19.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:21 - 19.08.2024

Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν θα είναι η δεύτερη και τελευταία μεταγραφή που θα κάνει ο Παναθηναϊκός AKTOR στην προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του Πρωταθλητή Ευρώπης.

Θέμα ωρών είναι η ολοκλήρωση του ρόστερ που θα έχει στη διάθεσή του ο Εργκίν Αταμάν, ώστε τη νέα σεζόν να υπερασπιστεί τους τίτλους που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός σε EuroLeague και Basket League.

ΠΑΟ-Αστέρας ΑΚΤΟR 0-1: Οι "ανορθογραφίες" του Αλόνσο και ο...αδιάβαστος Σιδηρόπουλος!
SPORTAL ORIGINALS

11:00 - 19.08.2024

ΠΑΟ-Αστέρας ΑΚΤΟR 0-1: Οι "ανορθογραφίες" του Αλόνσο και ο...αδιάβαστος Σιδηρόπουλος!

Το Talking Points επιστρέφει! Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης επιστρέφουν στα μικρόφωνα του Sportal και στο επίκεντρο βρίσκεται τα όσα είδαμε στην πρεμιέρα της Stoiximan Super League. Η γκέλα του Παναθηναϊκού κόντρα στον Αστέρα AKTOR, η επιστροφή της ΑΕΚ στις νίκες, το δύσκολο τρίποντο του ΠΑΟΚ και φυσικά το άνετο πέρασμα του Ολυμπιακού από τον Βόλο. Ραντεβού στις 11:00 στη web TV του Sportal!

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας είχαν κάνει το «μπάμ» με το τέλος της περασμένης σεζόν, με τη σπουδαία μεταγραφή του Λορέντζο Μπράουν, την οποία είχε αποκαλύψει με αποκλειστικό του ρεπορτάζ το Sportal.

Δυο μήνες αργότερα ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να κάνει τη δεύτερη μεταγραφική του κίνηση και να ολοκληρώσει το ρόστερ του για τη νέα χρονιά. Ο Εργκίν Αταμάν αποκάλυψε πριν από μερικές ημέρες πως ο Ομέρ Γιουρτσεβέν βρίσκεται στο στόχαστρό του κι έκανε μάλιστα λόγο για πρόταση προς τον παίκτη.

Ο Τούρκος σέντερ, με 4 χρόνια θητεία στο NBA, είχε εμφανιστεί εξαρχής ιδιαίτερα θετικός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Πράσινους, ωστόσο περίμενε την απόφαση των Νικς για το αν θα του προσφέρουν συμβόλαιο, μετά τις προπονήσεις που έκανε μαζί τους.

Αυτό δεν έγινε και πλέον ο Ομέρ Γιουρτσεβέν συμφώνησε να φοράει τη φανέλα με τα επτά αστέρια για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο 26χρονος σέντερ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στους Γιούτα Τζαζ μετρώντας κατά μέσο όρο από 4,6 πόντους με 4,3 ριμπάουντ και 0,6 ασίστ σε 11,4 λεπτά συμμετοχής.

Η μεταγραφή του Τούρκου θα σημάνει και την αποχώρησή του Όλεκ Μπαλτσερόφσκι, ο οποίος έμεινε στο ρόστερ με απόφαση του Εργκίν Αταμάν, στα μέσα Ιουλίου, όταν δεν είχε ακόμα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην απόκτηση ενός ακόμα σέντερ.

Ομέρ Γιουρτσεβέν: Ο σέντερ που θέλει ο Αταμάν στον Παναθηναϊκό έχει μάθει να ορίζει μόνος τη μοίρα του
EUROLEAGUE

14:17 - 11.08.2024

Ομέρ Γιουρτσεβέν: Ο σέντερ που θέλει ο Αταμάν στον Παναθηναϊκό έχει μάθει να ορίζει μόνος τη μοίρα του

O Εργκίν Αταμάν αποκάλυψε, μιλώντας σε τουρκικό Μέσο, πως η περίπτωση του Ομέρ Γιουρτσεβέν είναι αυτή που έχει ξεχωρίσει για τη θέση 5 και το Sportal παρουσιάζει τον εκρηκτικό σέντερ ο οποίος κατάφερε να χαράξει την πορεία του από τον δύσκολο δρόμο.

Το depth chart του Παναθηναϊκού με την προσθήκη του Γιουρτσεβέν και την αποχώρηση Μπαλτσερόφσκι:

1: Κώστας Σλούκας, Λορέντζο Μπράουν, Δημήτρης Μωραΐτης

2: Κέντρικ Ναν, Τζέριαν Γκραντ, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης

3: Μάριους Γκριγκόνις, Ιωάννης Παπαπέτρου

4: Ντίνος Μήτογλου, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Αλέξανδρος Σαμοντούροφ

5: Ματίας Λεσόρ, Ομέρ Γιουρτσεβέν, Κώστας Αντετοκούνμπο