ΝΒΑ action… εστί: Το δοξαστικό πρωτάθλημα ξεκινά και οι «πενταστέρινες» παίρνουν θέση στα παρκέ του μαγικού πλανήτη
i

© sportal.gr / illustration: Νίκος Χάλαρης

ΝΒΑ action… εστί: Το δοξαστικό πρωτάθλημα ξεκινά και οι «πενταστέρινες» παίρνουν θέση στα παρκέ του μαγικού πλανήτη

Γιώργος Γαβριλάκης 08:14 - 20.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:31 - 20.10.2024

Αν κάποιος όλον τον κόσμο γύρισε, Ανατολή και Δύση, μα σαν και τέτοια λίγκα δεν έχει συναντήσει, τότε μάλλον βρέθηκε στον «μαγικό πλανήτη» του NBA. Η regular season εκκινεί τα ξημερώματα της 23ης Οκτωβρίου, γι΄ αυτό πάμε να δούμε τα… αφεντικά των δύο περιφερειών σε ομαδικό επίπεδο και τις καλύτερες πεντάδες με τα μεγαλύτερα «αστέρια», που πρόκειται να επηρεάσουν περισσότερο τις εξελίξεις.

Στον πλανήτη (γενικά), υπάρχει η τάση -που θα δούμε πως και που θα καταλήξει- περί μείωσης των διαχωρισμών. Με εξαιρέσεις βέβαια, αν για παράδειγμα προκύψουν κρίσεις υγειονομικές, γεωπολιτικές ή πάσης φύσεως. Μόνο που στο NBA οι διαχωρισμοί είναι θεμελιώδης κανόνας της μικροκοινωνίας του. 

Ήρθε λοιπόν η ώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να χωριστούν ξανά στα δύο. Όχι σε Βορρά και Νότο, όπως στον Εμφύλιο (1861-1865), αλλά σε Ανατολή και Δύση, όπως στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. 

Κι επειδή action εστί… δράση, η παραπομπή στο έπος του Οδυσσέα Ελύτη ίσως να είναι υπερβολική, αλλά δεν είναι τυχαία. Οι «πενταστέρινες», που θα ‘λεγε και ο ποιητής, έχουν την τιμητική τους στον «μαγικό πλανήτη». Μεταποιώντας, κατά κάποιον τρόπο, την πανέμορφη λεκτική έμπνευση του νομπελίστα λογοτέχνη, την τοποθετούμε στις ομάδες με την πιο… λαμπερή (πέντε αστέρων) «Starting 5», που θα λέγανε στη Νέα Υόρκη ή «Πρώτη Πεντάδα», που θα λέγαμε και στα χωριά μας…

ΑΝΑΤΟΛΗ

Η σειρά αναφοράς των ομάδων, δεν έχει να κάνει με την περσινή τους κατάταξη στο πρωτάθλημα. Γι’ αυτό και δεν ξεκινάμε με τους πρωταθλητές Μπόστον Σέλτικς. Έχει να κάνει με την συνολική δυναμική τους, αλλά αρχειοθετούνται με βάση την ποσότητα… αστερόσκονης, «λάμψης» και αγωνιστικής προοπτικής των βασικών παικτών. Των πρώτων πέντε! Γι’ αυτό και αρχή γίνεται με τους Νιου Γιορκ Νικς, που στον πάγκο τους υπάρχει μια σχετική… ερημιά, αλλά τα χαρίσματα των βασικών, εκπροσωπούν ό,τι πιο πλήρες υπάρχει αυτή τη στιγμή σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Με έναν αστερίσκο, που έχει μπει τελευταία και έχει να κάνει με τον Μάικαλ Μπρίτζες!

Νιου Γιορκ Νικς

Ένα δαχτυλίδι που το ψάχνουν πάνω από μισό αιώνα

Τρεις χαρισματικοί επιθετικοί, σε διαφορετικά πόστα, συναντούν δύο κορυφαίους αμυντικούς (Χαρτ, Ανουνόμπι) και οι Νεοϋορκέζοι φέτος έχουν έναν στόχο: Να πάρουν το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 1973! Τότε ήταν που τα κατάφεραν τελευταία φορά και 51 χρόνια μετά ο Τζέιλεν Μπράνσον θα προσπαθήσει να ηγηθεί με τη σκέψη του στο δακτυλίδι, όπως έκανε και πέρσι. Μόνο που πλέον δίπλα του έχει τον Καρλ-Άντονι Τάουνς και τον Μάικαλ Μπρίτζες. Ο πρώτος είναι έτοιμος να κάνει τη διαφορά, αλλά για την κατάσταση του δεύτερου, έχουν δημιουργηθεί εσχάτως αμφιβολίες μετά τις εμφανίσεις του στην preseason.

Όχι γιατί ήταν εκνευριστικά άστοχος, αυτό συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, αλλά γιατί σουτάρει με νέο στυλ και κανείς δεν καταλαβαίνει το γιατί. Η μηχανική της εκτέλεσης του μοιάζει τελείως λάθος και η ανησυχία έχει αρχίσει να κυκλοφορεί από τη Νέα Υόρκη μέχρι τα πέρατα του διαδικτύου. Αν πάντως επιστρέψει στους... μέσους όρους του, τότε ο Μπρίτζες είναι ικανός να γίνει ο X-Factor. Αν δεν καταφέρει να συντονιστεί, η κατάστασή του θυμίζει περισσότερο Yips (ένα νευρολογικό πρόβλημα που καταλήγει σε δυστονία και τρέμουλο και που έχει καταγραφεί ιατρικά και ιστορικά σε αθλητές, κυρίως του γκολφ). Και αυτό είναι εξόχως ανησυχητικό, ειδικά αν ένας σουτέρ ξεχάσει να σουτάρει και πρέπει να ξαναμάθει από την αρχή τα βασικά.

🏀 Starting Five
PG / Τζέιλεν Μπράνσον
SG / Τζος Χαρτ
SF / Μάικαλ Μπρίτζες
PF / Ότζι Ανουνόμπι
C / Καρλ-Άντονι Τάουνς

Από τον πάγκο έρχονται…
Ιδανικά θα μπορούσαν να γεμίσουν την ρακέτα τους με τον Μίτσελ Ρόμπινσον, ο οποίος για μία ακόμα χρονιά αναμένεται να περάσει περισσότερο χρόνο στον ορθοπεδικό και τον φυσικοθεραπευτή, παρά στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι, ουσιαστικά ο μόνος ψηλός που μπορεί να δώσει βοήθεια είναι ο Πρίσιους Ατσιούα. Περισσότερο όμως, οι Νικς θα ψάξουν έξτρα πόντους και αυτούς φαίνεται πως μπορεί να τους προσφέρει απλόχερα ο Μάιλς ΜακΜπράιντ. Αξίζει επίσης να δούμε, αν και πότε, ο κόουτς Τομ Τιμποντό θα δώσει ευκαιρίες στον νεαρό Γάλλο rookie, Πακόμ Νταντιέ. Και πόσες! Πάντως, οι Νικς συνολικά ως οργανισμός είναι ενθουσιασμένοι με αυτή την… επένδυση που έκαναν στο Draft.

Οι Σέλτικς ξεκινούν τη διαδικασία πώλησης: Ο Γκρούσμπεκ εκτός από 6 δισεκατομμύρια ζητά και κάτι ακόμα από τον επόμενο ιδιοκτήτη
NBA

08:17 - 08.10.2024

Οι Σέλτικς ξεκινούν τη διαδικασία πώλησης: Ο Γκρούσμπεκ εκτός από 6 δισεκατομμύρια ζητά και κάτι ακόμα από τον επόμενο ιδιοκτήτη

Εντός Οκτωβρίου οι Μπόστον Σέλτικς θα κάνουν διοικητικό συμβούλιο ώστε να αρχίσουν να μελετούν τις προσφορές που καταφθάνουν από υποψήφιους αγοραστές. Προ αυτής της συνάντησης, ο νυν επικεφαλής της διοίκησης, Βικ Γκρούσμπεκ, αποκάλυψε στην Boston Globe πως επιθυμεί ακόμα και μετά τη μεταβίβαση των μετόχων να διατηρήσει εξουσίες στους Κέλτες, μέχρι το 2028.

Μπόστον Σέλτικς

Για το repeat, με ή χωρίς τον Πορζίνγκις

Με την ίδια πεντάδα που την περασμένη αγωνιστική περίοδο κατέκτησαν το πρωτάθλημα (για πρώτη φορά μετά το 2008) και ήταν το 18ο στην ιστορία του οργανισμού από την Μασαχουσέτη, θα ξεκινήσουν και φέτος τη δράση τους οι Μπόστον Σέλτικς. Ο Κρίσταπς Πορζίνγκς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των Playoffs και ακόμα δεν έχει επιστρέψει. Υπολογίζεται πως έχει πολλές πιθανότητες να επανεμφανιστεί κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, αλλά όσο ο Τζέισον Τέιτουμ συνεργάζεται αρμονικά με τον Τζέιλεν Μπράουν οι Κέλτες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Με ή χωρίς τον Λετονό, μπορούν να πάρουν 60 νίκες στη regular season κι αν εκείνος ανακτήσει δυνάμεις τότε δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να τους σταθεί εμπόδιο στην Ανατολή.  

🏀 Starting Five
PG / Τζρου Χόλιντεϊ
SG / Ντέρικ Ουάιτ
SF / Τζέιλεν Μπράουν
PF / Τζέισον Τέιτουμ
C / Αλ Χόρφορντ/Κρίσταπς Πορζίνγκις

Από τον πάγκο έρχονται…
Όσο ο Πορζίνγκις είναι τραυματίας και ο Αλ Χόρφορντ θα βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα, πίσω από τον… υπηρεσιακό σέντερ θα έρχεται ο Λουκ Κορνέτ. Αυτός είναι ίσως η μοναδική αξιόπιστη επιλογή από τους αναπληρωματικούς για την front line και ο 29χρονος με το παράξενο στυλ του είναι αποτελεσματικός. Ειδικά στην άμυνα. Στην περιφέρεια, όταν οι Τζρου Χόλιντεϊ και Ντέρικ Ουάιτ ξεκουράζονται, το παιχνίδι θα το αναστατώνουν οι Πέιτον Πρίτσαρντ και Σαμ Χάουσερ με την ταχύτητα και τα μακρινά τους σουτ. 

Φιλαδέλφεια Σίξερς

Το φαβορί (αν ο Εμπίντ μείνει υγιής)

Εδω, δημιουργούνται πολλά ερωτήματα, που στο σύνολό τους θα κληθεί να τα απαντήσει ο Τζοέλ Εμπίντ. Ο Καμερουνέζος που με τις ΗΠΑ το καλοκαίρι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι μία ασταμάτητη δύναμη στα παρκέ του NBA. Όσο βέβαια τα γόνατά του δεν πονάνε. Αν όμως, παίζει στα… μισά ματς των Σίξερς τότε δεν γίνεται προκοπή για την ομάδα από την Φιλαδέλφεια. Στην preseason δεν εμφανίστηκε, περισσότερο για να ξεκουραστεί και για να μην ρισκάρει. Πλέον, όμως, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δίπλα στον Εμπίντ βρίσκεται όχι ένας, όπως πέρσι, αλλά δύο παίκτες επιπέδου All-Star. Ο Πολ Τζορτζ, ο οποίος δεν είναι δεδομένο ότι θα παίξει στην πρεμιέρα με τους Μπακς του Αντετοκούνμπο, αλλά ο τραυματισμός του δεν είναι σοβαρός και φυσικά ο Ταϊρίς Μάξεϊ που έχει περάσει από πέρσι το παιχνίδι του στο ανώτερο των επιπέδων! 

🏀 Starting Five
PG / Ταϊρίς Μάξεϊ
SG / Κέλι Ούμπρε
SF / Πολ Τζορτζ
PF / Κέιλεμπ Μάρτιν
C / Τζοέλ Εμπίντ

Από τον πάγκο έρχονται…
Για να μην τρέχουν χωρίς να υπάρχει περίπτωση να φθάσουν καν, οι Σίξερς στην offseason «γέμισαν» το ρόστερ τους με υλικά και εργαλεία. Πήραν τον Αντρέ Ντράμοντ για να εξασφαλίσουν δύναμη κοντά στο καλάθι, όταν ο Εμπίντ δεν παίζει, έδωσαν θέση στον Γκερσόν Γιαμπουσελέ, που τον έπεισαν να εγκαταλείψει την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ένας βετεράνος σουτέρ σαν τον Έρικ Γκόρντον πάντα είναι χρήσιμος. 

Μιλγουόκι Μπακς

Υπάρχει ανοιχτό παράθυρο… τίτλου για τον Αντετοκούνμπο και την παρέα του;

Είναι μία κομβική σεζόν για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Μιλγουόκι Μπακς. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που λίγες μέρες πριν, ο Greek Freak σε συνέντευξή του στην The Athletic, προσέγγισε για πρώτη φορά το μέλλον του με μία τάση φυγής. Άσχετα αν δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που επέκτεινε το συμβόλαιό του με τα Ελάφια. Ο 30χρονος σούπερ σταρ είπε πως «αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα φέτος, μπορεί και να γίνω ανταλλαγή». Και επειδή οι Μπακς δεν θα τον αντάλλαζαν μόνοι τους, μάλλον υπονοεί πως θα την… ζητήσει! Αυτά όμως, είναι μελλοντικές συζητήσεις. Τώρα είναι η ώρα για το πρώτο τζάμπολ, τις πρώτες δοκιμές και συνολικά ώρα για την regular season του 2024-25. Ο Αντετοκούνμπο είναι σε εξαιρετική κατάσταση, η συνεργασία του με τον Ντέιμιαν Λίλαρντ έχει μεγάλη προοπτική στη δεύτερη χρονιά της και το μεγαλύτερο θέμα είναι αν ο Κρις Μίντλετον θα καταφέρει να ξεπεράσει όλους τους τραυματισμούς. Όλα εκείνα τα προβλήματα, που τον έχουν μετατρέψει από παίκτη-κλειδί της ομάδας που το 2021 κατέκτησε το πρωτάθλημα, σε έναν παίκτη που όλοι προσεύχονται να μην οδηγηθεί ξανά στο χειρουργείο. 

Ο λόγος που ο ιδιοκτήτης των Ουόριορς εύχεται την... αποτυχία των Μπακς: Το πλάνο του για τον Αντετοκούνμπο
NBA

08:32 - 23.09.2024

Ο λόγος που ο ιδιοκτήτης των Ουόριορς εύχεται την... αποτυχία των Μπακς: Το πλάνο του για τον Αντετοκούνμπο

To όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο απ' ότι φαίνεται δεν σταματά να απασχολεί τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Τζο Λέικομπ, όπως αποκαλύπτει ο Σαμ Άμικ του The Athletic, περιμένει πως και πως την ώρα και τη στιγμή που θα δημιουργηθεί αναστάτωση στο Μιλγουόκι και ο Greek Freak θα ζητήσει ανταλλαγή!

🏀 Starting Five
PG / Ντέιμιαν Λίλαρντ
SG / Κρις Μίντλετον/Γκάρι Τρέντ Τζούνιορ
SF / Τορίν Πρινς
PF / Γιάννης Αντετοκούνμπο
C / Μπρουκ Λόπεζ

Από τον πάγκο έρχονται…
Αν ο Μίντλετον είναι στα… καλά του, τότε οι Μπακς θα έχουν τη δυνατότητα να φέρνουν από τον πάγκο έναν παίκτη που έχει δύο σπουδαία χαρακτηριστικά: Τρομερό μακρινό σουτ και πολύ ενέργεια στην άμυνα. Αυτός ο παίκτης είναι ο Γκάρι Τρεντ Τζούνιορ, που αποτελεί την φετινή αναβάθμιση, ενώ αναμένεται να εμφανιστεί αρκετές φορές ως μέλος της πρώτης πεντάδας. Είτε όταν ο Μίντλετον είναι εκτός δράσης, είτε παίζοντας δίπλα του, αντί του Τορίν Πρινς, με τον οποίο φαίνεται πως ο κόουτς Ντοκ Ρίβερς θα ξεκινάει τα ματς. Τουλάχιστον για αρχή. Πάντως, ο πιο αποτελεσματικός παγκίτης των Ελαφιών θα είναι για μία ακόμα χρονιά ο Μπόμπι Πόρτις. Επίσης, έτοιμος να μπει στην Starting Five, αν ο 36χρονος Μπρουκ Λόπεζ… λυγίσει. Από κούραση ή από πόνους. 

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Ίδια πεντάδα, υψηλότεροι στόχοι

Αν και αρχικά θεωρήθηκε σχεδόν δεδομένο πως ένας εκ των Ντόνοβαν Μίτσελ και Ντάριους Γκάρλαντ θα γινόταν ανταλλαγή -καθώς η συνεργασία τους πέρσι δεν… δούλεψε- τελικά επανεμφανίζονται ως η κινητήρια δύναμη των Καβαλίερς στην επίθεση. Το χρήσιμο σουτ του Μαξ Στρους είναι επίσης εκεί, αλλά η απογείωση της ομάδας έχει να κάνει με την εξέλιξη του Ίβαν Μόμπλεϊ και τη συνέπεια του Τζάρετ Άλεν. Οι Ιππότες συνδυάζουν σπουδαία ατομικά χαρίσματα σε επίθεση και άμυνα (σαν τους Νικς), αλλά θα πρέπει να τα συνδυάσουν καλύτερα τα κομμάτια τους. Αν θέλουν βέβαια να μπουν σαν σφήνα στις κορυφαίες θέσης της περιφέρειας και δεν βολεύονται με μία τυπική παρουσία στα Playoffs, όπως μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. 

🏀 Starting Five
PG / Ντάριους Γκάρλαντ
SG / Ντόνοβαν Μίτσελ
SF / Μαξ Στρους/Άιζακ Οκόρο
PF / Ίβαν Μόμπλεϊ
C / Τζάρετ Άλεν

Από τον πάγκο έρχονται…
Ο Καρίς ΛεΒέρτ είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει από την σύνθεση των αναπληρωματικών, ενώ βοήθειες μπορεί να δώσει και ο Άιζακ Οκόρο, ο οποίος όμως, αναμένεται για αρχή να τοποθετηθεί στην πρώτη πεντάδα μιας και ο Μαξ Στρους τραυματίστηκε και θα χάσει πάνω από ένα μήνα δράσης. Από εκεί και πέρα το… χάος και στο τέλος του χάους ο Τζορτζ Νιάνγκ. Ένας παίκτης που αποτελεί φαινόμενο, κυρίως γιατί συνεχίζει -για έναν μυστήριο λόγο- να βρίσκει και καλό συμβόλαιο και ρόλο σε ομάδες του NBA.  

Ιντιάνα Πέισερς

Ένα βήμα τη φορά και τώρα το… άλμα στο κενό

Πέρσι έφθασαν στους τελικούς της Ανατολής. Εκμεταλλεύτηκαν τους τραυματισμούς των Νικς, τους απέκλεισαν, αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να ανακόψουν την πορεία των Σέλτικς μέχρι την κορυφή της περιφέρειας και λίγο αργότερα μέχρι την κορυφή ολόκληρης της λίγκας (μετά τους τελικούς κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς). Οι Πέισερς στα Playoffs του 2024 μάλλον έπιασαν το… ταβάνι τους, καθώς είναι δύσκολο να επαναλάβουν μία τέτοια πορεία. Ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον πάντως, έχει τα κλειδιά της Ιντιάνα στα χέρια του και τα χρησιμοποιεί άψογα. Έχει ξεκλειδώσει τα ταλέντα των συμπαικτών του, του Μάιλς Τέρνερ σίγουρα, ο Πασκάλ Σιάκαμ «κολλάει» άψογα μαζί του, οπότε συνολικά ως ομάδα πρόκειται να ταλαιπωρήσουν κόσμο και κοσμάκι! Μέχρι κάποιο σημείο… 

🏀 Starting Five
PG / Ταϊρίς Χαλιμπάρτον
SG / Άντριου Νέμπχαρτ
SF / Άαρον Νίσμιθ
PF / Πασκάλ Σιάκαμ
C / Μάιλς Τέρνερ

Από τον πάγκο έρχονται…
Η σημαντική διαφορά των φετινών Πέισερς σε σχέσει με την περσινή ομάδα, έχει να κάνει με την παρουσία του Μπένεντικτ (Μπεν για τους φίλους) Μαθουρίν. Ο Καναδός γκαρντ/φόργουορντ έχασε μεγάλο μέρος της σεζόν 2023-2024 λόγω ενός τραυματισμού στον ώμο που για να διορθωθεί χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση. Τώρα, όμως, είναι έτοιμος για την επανεμφάνισή του και ικανός να προσφέρει στους Πέισερς -ερχόμενος από τον πάγκο- πάνω από 15 πόντους μέσο όρο. Όπως έκανε πρόπερσι με τους 15,8 του. Πέραν του Μαθουρίν, ο Τι Τζέι ΜακΚόνελι είναι πλέον αποδεδειγμένα χρήσιμος ως οργανωτής, ο Όμπι Τόπιν κάνει αρκετές δουλειές στο γήπεδο (κυρίως όμως, καρφώνει εντυπωσιακά), ενώ οι νεαροί Αϊζέια Τζάκσον και Τζέρας Ουάλας -μαζί και ο Τζέιμς Ουάισμαν- έχουν σημαντική προοπτική για το μέλλον, αλλά και στον παρόντα χρόνο μπορούν να καλύψουν δυσλειτουργίες κοντά στο καλάθι. 

Μαϊάμι Χιτ

Ένας κύκλος ολοκληρώνεται σιγά σιγά

Ο Τζίμι Μπάτλερ φημολογείται ότι θα αγωνιστεί για τελευταία σεζόν με τους Μαϊάμι Χιτ και το καλοκαίρι θα αποχωρήσει. Κάτι που μοιάζει περισσότερο με απόφαση της διοίκησης, που την υψηλή επίβλεψή της έχει ο Πατ Ράιλι, παρά δική του. Όπως και να έχει η ηγετική του παρουσία, το παιχνίδι του και ο δυναμισμός του, κάνει την ομάδα δελεαστική στο μάτι και… πονηρή στο παρκέ. Άλλωστε, αυτός ήταν ο λόγος που οι Φλόγες το 2023 έφθασαν μέχρι τους τελικούς του NBA, εκεί όπου έχασαν από τους Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς. Ο άμεσος συνεργάτης του Μπάτλερ στο Μαϊάμι είναι ο Μπαμ Αντεμπάγιο, ενώ ο Τάιλερ Χίροου έχει όλο το ταλέντο του κόσμου για να δημιουργήσουν οι τρεις τους μία βάση που θα οδηγήσει την ομάδα, κατ’ αρχάς με ασφάλεια στα Playoffs του 2025. Από εκεί και πέρα, αν ο Τέρι Ροζίερ θυμηθεί τον παλιό καλό του εαυτό και… τιμήσει τα 25 εκατομμύρια δολάρια του ετήσιους συμβολαίου του, τότε κανείς δεν μπορεί να διαγράψει την ομάδα από την Φλόριντα. 

🏀 Starting Five
PG / Τέρι Ροζίερ
SG / Τάιλερ Χίροου
SF / Τζίμι Μπάτλερ
PF / Νίκολα Γιόβιτς
C / Μπαμ Αντεμπάγιο

Από τον πάγκο έρχονται…
Οι Χιτ έχουν υλικό στη σύνθεσή τους και σημαντικές ποιότητες. Διαθέτουν στον πάγκο τους, έναν κορυφαίο σουτέρ (Ντάνκαν Ρόμπινσον), έναν ανερχόμενο πολυδιάστατο φόργουορντ (Χάιμε Ζακές), έναν σέντερ που έχει… κλέψει βλέμματα (Κελ’ελ Γουέρ) και δύο βετεράνους: Τον Άλεκ Μπερκς και τον γκριζομάλλη Κέβιν Λοβ. Καθόλου άσχημα! 

Ορλάντο Μάτζικ

Υπάρχει προοπτική, αλλά εντός ορίων

Όπως και οι Πέισερς, έτσι και οι Μάτζικ, έχουν πλούσιο ταλέντο, αλλά και… ταβάνι. Ο Πάολο Μπανκέρο πάντως και η συνεργασία του με τον Φραντζ Βάγκνερ κάνει δελεαστική την ομάδα από το Ορλάντο, που πέρσι όχι μόνο μπήκε στα Playoffs αλλά απέκλεισε τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στον πρώτο γύρο και στο Game 7 της σειράς. Κάτι ανώτερο όμως, δεν είναι σε θέση να το προσεγγίσουν ακόμα.

🏀 Starting Five
PG / Τζέιλεν Σαγκς
SG / Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ
SF / Φραντζ Βάγκνερ
PF / Πάολο Μπανκέρο
C / Ουέντελ Κάρτερ Τζούνιορ

Από τον πάγκο έρχονται…
Ο αδελφός του Φραντζ Βάγκνερ, Μο, είναι ένας από τους παίκτες που δίνουν λύσεις, πέραν από ανάσες στους βασικούς. Ο Τζόναθαν Άιζακ σε ιδανικές συνθήκες (αν δεν κουβαλούσε σοβαρούς και διαδοχικούς τραυματισμούς) θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά, ενώ πίσω από τον… μετριοπαθή Τζέιλεν Σαγκς, υπάρχει το απαραίτητο βάθος στα γκαρντ με τον Κόουλ Άντονι, αλλά και τον νεαρό Άντονι Μπλακ. Πάντως αυτοί, συν ένας χρήσιμος αμυντικός (Γκάρι Χάρις) και ο Γκόγκα Μπιτάτζε δεν είναι αρκετοί για να σταθούν με ψηλά το κεφάλι απέναντι στον ισχυρό ανταγωνισμό της Ανατολής. 

Σικάγο Μπουλς

Ξεκινούν με τον ΛαΒίν στο προσκήνιο, αλλά με τη σκέψη τους αλλού

Ακόμα δεν έχουν αποφασίσει ούτε οι ίδιοι οι Ταύροι, αν όντως έχουν ελπίδες για κάτι σημαντικό αυτή τη χρονιά. Στην πραγματικότητα σκέφτονται τρόπους για να δημιουργήσουν κατάλληλες συνθήκες για το μέλλον. Πάντως, τον Ζακ ΛαΒίν προς το παρόν τον κράτησαν (σε αντίθεση με τον ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν) και αυτός θα καθορίσει το παιχνίδι της ομάδας στο ξεκίνημα. Δίπλα του βέβαια και ο νέος της παρέας, Τζος Γκίντι, ο οποιος εκτός από δημιουργικός και υπερταλαντούχος, έχει και την εμπειρία από την παρουσία του στην πρωταγωνιστική σκηνή της λίγκας, με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Ο Κόμπι Ουάιτ έχει εξελιχθεί σε συνεπέστατο σκόρερ, οπότε υπάρχουν οι δυνατότητες για μία διεκδίκηση θέσης στα Playoffs. Το θέμα είναι αν υπάρχει η διάθεση… 

🏀 Starting Five
PG / Τζος Γκίντι
SG / Κόμπι Ουάιτ
SF / Ζακ ΛαΒίν
PF / Πάτρικ Ουίλιαμς
C / Νίκολα Βούτσεβιτς

Από τον πάγκο έρχονται…
O Λόνζο Μπολ επέστρεψε έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια: 1007 μέρες για την ακρίβεια! Έπαιξε δύο ματς στην preseason και το γόνατό του, όπως και η ψυχολογία τους φάνηκε πως είναι σε πολύ καλά επίπεδα -τηρουμένων των αναλογιών. Θα χρειαστεί χρόνο να πιάσει επιδόσεις που ο ίδιος επιθυμεί και η ομάδα του έχει ανάγκη, αλλά σίγουρα η παρουσία του δυναμώνει το σύνολο. Ο Τζέιλεν Σμιθ από την άλλη, έφυγε από την Ιντιάνα για να βρει σημαντικό ρόλο στο Σικάγο και θέλει να διεκδικήσει ακόμα και τη θέση του βασικούς σέντερ. Όταν (και όχι άμα) φύγει και ο Βούτσεβιτς από την πόλη των ανέμων θέλει αυτός να τον αντικαταστήσει στην starting five. Οπότε και η δική του προσπάθεια αυτή τη σεζόν, έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Ατλάντα Χοκς

Λίγο πριν γυρίσουν σελίδα

Ας σημειωθεί κάπου με bold και υπογραμμισμένη γραμματοσειρά το όνομα του Τζέιλεν Τζόνσον. Κάπως έτσι: Τζέιλεν Τζόνσον. Πριν κι από αυτό του Τρέι Γιανγκ, ο οποίος είναι ήδη εγνωσμένης αξίας σκόρερ και πρωταγωνιστής του πρωταθλήματος. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο νεαρός φόργουορντ όμως, μπαίνει στην τρίτη του σεζόν με σκοπό να κλέψει τα βλέμματα σε μία ομάδα βέβαια, που θα παρατάξει στη σύνθεσή της και πιθανότατα στην πρώτη πεντάδα της, από το ξεκίνημα, το No 1 του Draft: Τον 19χρονο Γάλλο, Ζακαρί Ρισασέ. Να τι πάνε να κάνουν οι Χοκς, πριν γυρίσουν σελίδα. Προσπαθούν να δουν αν ο Γιανγκ μπορεί να καθοδηγήσει ένα νεανικό ρόστερ και που μπορεί να το φθάσει.

🏀 Starting Five
PG / Τρέι Γιανγκ
SG / Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς
SF / Ζακαρί Ρισασέ
PF / Τζέιλεν Τζόνσον
C / Κλιντ Καπέλα

Από τον πάγκο έρχονται…
Ακόμα και πίσω και από τους Μπογκντάνοβιτς (32 ετών) και Καπέλα (30), υπάρχουν νεαροί και ανερχόμενοι αντικαταστάτες. Ο Αυστραλός Ντισόν Ντάνιελς στην περιφέρεια και ο Κόμπε Μπάφκιν επίσης, ο Ονιέκα Οκόνγκου κοντά στο καλάθι και ο πιο… all-around ΝτιΑντρέ Χάντερ, έχουν θέση στο μακροπρόθεσμο πλάνο των Χοκς, αλλά έχουν και δυνατότητα να κάνουν τη διαφορά στον παρόντα χρόνο. Ειδικά ο Χάντερ, αν έχει ξεπεράσει πλήρως τον περσινό τραυματισμό του και αν ο Οκόνγκου πάρει λίγο παραπάνω χρόνο συμμετοχής, τότε θα κάνουν αίσθηση με το παιχνίδι τους. 

Σάρλοτ Χόρνετς

Νέοι, ωραίοι και… άστατοι 

Ακόμα κι όταν χάνουν, όσο ο ΛαΜέλο Μπολ βρίσκεται στο παρκέ, οι Σάρλοτ Χόρνετς δημιουργούν εικόνες που το μάτι τις απολαμβάνει. Οι εμπνεύσεις του νεαρού ηγέτη τους, δεν έχουν καμία σχέση με τους αστραγάλους του. Είναι στιβαρές, συνεπείς και ο Μπολ σε φουλ ρυθμό είναι ασταμάτητος. Όποιος κι αν βρίσκεται απέναντί του, μπορεί να χαζέψει, αλλά το θέμα είναι πως μπορεί να μετατρέψει τους Χόρνετς σε κάτι απειλητικό στο σύνολό τους. Εκεί υπάρχουν αμφιβολίες που το μυαλό βασανίζεται από αυτές. Αν όμως, μείνει υγιής, μαζί με τον Μάιλς Μπρίτζες θα δημιουργήσουν ένα από τα πιο θεαματικό δίδυμα του NBA. Ίσως το πιο θεαματικό όλων! 

🏀 Starting Five
PG / ΛαΜέλο Μπολ
SG / Μπράντον Μίλερ
SF / Τζος Γκριν
PF / Μάιλς Μπρίτζες
C / Μαρκ Ουίλιαμς/Νικ Ρίτσαρντς

Από τον πάγκο έρχονται…
Ο Νικ Ρίτσαρντς θα ξεκινήσει ως βασικός, αλλά όταν επιστρέψει από τον τραυματισμό του ο Μαρκ Ουίλιαμς, υπολογίζεται πως θα του πάρει τη θέση. Αυτή η μετακίνηση για το πόστο του σέντερ, ενώ δεν αποκλείεται και ο Γκραντ Ουίλιαμς να μεταφερθεί κάποια στιγμή στην πρώτη πεντάδα. Αντί του Τζος Γκριν. Δεν έχει σημασία όμως, γιατί αυτή τη στιγμή ήδη εμφανίστηκαν δύο λύσεις από τον πάγκο, ενώ γίνονται… τέσσερις αν υπολογίσει κανείς τον Βασίλιε Μίτσιτς, αλλά και τον Τρε Μαν, στο σουτ του οποίου υποκλίνονται όλοι στη Σάρλοτ και φθάνει να αποδείξει ο ίδιος και με τη δράση του πως μπορεί να βάλει πολλά και σημαντικά τρίποντα -όπως φημολογείται…

Τορόντο Ράπτορς

Η μπάλα στον Σκότι Μπαρνς και… βλέπουμε! 

Στο Τορόντο έχουν αποφασίσει πως ο Σκότι Μπαρνς είναι ο franchise player πάνω στον οποίο θα χτίσουν την επόμενη μέρα τους. Και η αλήθεια είναι πως έχει όλα τα προσόντα, φέτος -στα 23 του χρόνια- να γίνει All-Star. Έχει αναπτύξει το παιχνίδι του, επηρεάζει κάθε τομέα, εκτελεί, δημιουργεί και αμύνεται στο υψηλό επίπεδο. Ο Μπαρνς, μαζί με τους δύο παίκτες που αποκτήθηκαν πέρσι από τους Νικς στο πλαίσιο της ανταλλαγής που έστειλε στη Νέα Υόρκη τον Ότζι Ανουνόμπι, τους Ιμάνιουελ Κουίκλι και Αρ Τζέι Μπάρετ, συνθέτουν την κινητήρια δύναμη των Ράπτορς που βέβαια δεν έχουν και πολύ κάρβουνο να κάψουν. 

🏀 Starting Five
PG / Ιμάνιουελ Κουίκλι
SG / Γκρέιντι Ντικ/Μπρους Μπράουν
SF / Αρ Τζέι Μπάρετ
PF / Σκότι Μπαρνς
C / Τζέικομπ Ποέλτλ

Από τον πάγκο έρχονται…
Ο Μπρους Μπράουν ξεκινά τη σεζόν ως τραυματίας, οπότε ο Γκρέιντι Ντικ πιθανότατα θα αναβαθμιστεί και δεν αποκλείεται να μείνει μόνιμα στην πρώτη πεντάδα. Αν και εφόσον αποδώσει τα αναμενόμενα. Στην δεύτερη πεντάδα πάντως, ο Ντέιβιον Μίτσελ θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι δεν έκανε στο Σακραμέντο. Δηλαδή, το… ξεπέταγμά του, ενώ οι Οτσάι Αγκμπάτζι και Κέλι Ολίνικ θα εμφανίζονται συχνά πυκνά για να δίνουν ανάσες στους συμπαίκτες τους που είναι επιφορτισμένοι με περισσότερες αρμοδιότητες. 

Ντιτρόιτ Πίστονς

Πιο χαμηλά δεν πάει!

Η επιστροφή του Τομπάιας Χάρις στο Ντιτρόιτ προσφέρει εμπειρία σε ένα σύνολο όμως, που αν κάτι μπορεί να το μετατρέψει σε ανταγωνιστικό, έχει να κάνει με τους νεαρούς του παίκτες. Ο 23χρονος Κέιντ Κάνινγκχαμ βρίσκεται σε σημείο που θα πρέπει «εδώ και τώρα» να αποδείξει πως είναι έτοιμος για να περάσει στο επόμενο επίπεδο, ενώ ο 21χρονος σέντερ, Τζέιλεν Ντουρέν, προέρχεται από μία σεζόν που κατέγραψε double double μέσους όρους: 13,8 πόντοι, 11,6 ριμπάουντ. Και το ίδιο σκοπεύει να επαναλάβει φέτος. Το θέμα όμως είναι να μην επαναληφθούν οι διαδοχικές ήττες της περασμένης σεζόν που δημιούργησαν καταθλιπτικά αρνητικά ρεκόρ για τους Πίστονς. Και ίσως έχουν αφήσει κάποια… κουσούρια στα Πιστόνια

🏀 Starting Five
PG / Κέιντ Κάνινγκχαμ
SG / Τζέιντεν Άιβι
SF / Οσάρ Τόμπσον
PF / Τομπάιας Χάρις
C / Τζέιλεν Ντουρέν

Από τον πάγκο έρχονται…
Ο Αϊζέια Στιούαρντ και ο Πολ Ριντ δίνουν βάθος στην front line πίσω από τον Τζέιλεν Ντουρέν, ενώ ο Ιταλός Σιμόνε Φοντέκιο με τον βετεράνο Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ και τον νεαρό Μάρκος Σέισερ συμπληρώνουν τα μέλη της δεύτερης πεντάδας. 

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς

Επανεκκίνηση με… παρόμοια πρόσωπα

Δεν είναι κρυφό πως στην Ουάσινγκτον η σεζόν που ξεκινά έχει περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι Ουίζαρντς δεν έχουν συλλογικούς στόχους. Πιο πολύ στόχος τους -από την πλευρά της διοίκησης και του GM έστω- είναι η… ήττα με σκοπό να βρεθούν στον πατο της βαθμολογίας και κατά συνέπεια να έχουν περισσότερες πιθανότητες για να βρεθούν στο No 1 του επόμενου Draft. Σκοπεύουν δηλαδή, αργά ή γρήγορα, να κάνουν (το λεγόμενο…) tanking, αλλά ακόμα κι αν δεν έκαναν, ο Τζόρνταν Πουλ δεν φαίνεται πως μπορεί να γίνει ηγέτης. Ο Κάιλ Κούζμα υπάρχουν φορές που τα έχει καταφέρει και αρκετές που τα έχει θαλασσώσει. Αυτοί είναι οι πιο ταλαντούχοι των Μάγων της πρωτεύουσας των ΗΠΑ, αλλά και οι πιο αφερέγγυοι τύποι όλων.

🏀 Starting Five
PG / Μάλκολμ Μπρόγκντον/Μπιλάλ Κουλιμπαλί
SG / Τζόρνταν Πουλ
SF / Κάιλ Κούσμα
PF / Άλεξ Σαρ
C / Γιόνας Βαλαντσιούνας

Από τον πάγκο έρχονται…
Ο Μάλκολμ Μπρόγκντον αποκτήθηκε για τη θέση του βασικού πόιντ γκαρντ, αλλά για αρχή είναι τραυματίας. Κι αν ο Τζόρνταν Πουλ αναλάβει την οργάνωση του παιχνιδιού (πράγμα που ακούγεται σχεδόν σαν αστείο), δίπλα του θα βρεθεί ο 20χρονος Γάλλος δευτεροετής στο NBA, Μπιλάλ Κουλιμπαλί. Οπότε στο ξεκίνημα της κανονικής περιόδου, χρήσιμοι παγκίτες θα είναι ο φόργουορντ/σέντερ Μάρβιν Μπάγκλεϊ, αν ο rookie (Νο 2 στο Draft) Άλεξ Σαρ δοκιμαστεί και διατηρηθεί μόνημα ως βασικός δίπλα στον Γιόνας Βαλαντσιούνας και ο σουτέρ Κόρεϊ Κίσπερτ. Κανείς όμως, δεν περιμένει θαύματα από κανέναν.  

Μπρούκλιν Νετς

Μηδέν εις το μηδέν... μηδέν!

Αν αποφύγουν την τελευταία θέση της κατάταξης μάλλον όλοι θα μιλάνε για την… ευχάριστη έκπληξη. Σε αυτό το σημείο έφθασαν οι Νετς, που με την προ μηνών ανταλλαγή του Μάικαλ Μπρίτζες στους Νικς, ξεφόρτωσαν το payroll τους και βρίσκονται σε «ανοικοδόμηση». Θα χρησιμοποιήσουν αυτή την περίοδο δίνοντας ευκαιρίες κατ’ αρχάς στον Καμ Τόμας που έχει μοναδικό χάρισμα στο σκοράρισμα, αλλά και στον Κάμερον Τζόνσον. Ο Ντένις Σρέντερ θα έχει μετά από καιρό τον ηγετικό ρόλο και τις αρμοδιότητες στην οργάνωση του παιχνιδιού, ενώ ο Νικ Κλάξτον είναι πλέον (μαζί με τον Τζάρετ Άλεν) ένας από τους καλύτερους αμυντικούς σέντερ της ανατολικής περιφέρειας.

🏀 Starting Five
PG / Ντένις Σρέντερ
SG / Καμ Τόμας
SF / Κάμερον Τζόνσον
PF / Ντόριαν Φίνεϊ-Σμιθ
C / Νικ Κλάξτον

Από τον πάγκο έρχονται…
Αν ο Μπεν Σίμονς καταφέρει και μείνει α) υγιής και β) συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, τότε δεν θα αργήσει να γίνει βασικός. Η προϊστορία του όμως, δεν είναι ευνοϊκή και δεν υπάρχει υπέρμετρος ενθουσιασμός μαζί του. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει κάτι στον πάγκο που θα αναβαθμίσει την ομάδα, καθώς ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς εκτός από τραυματίας, έχει χάσει τη λάμψη του και μόνο οι νεαροί φόργουορντ/σέντερ, Νόα Κλόουνι και ΝτέιΡον Σαρπ, έχουν ελπίδες να κάνουν μια κάποια αίσθηση με στιγμιαίες επιδόσεις τους. 

Η εντός των συνόρων επέκταση του NBA απέκτησε χρονοδιάγραμμα: Τη σεζόν 2027-2028 οι ομάδες θα γίνουν 32
NBA

15:27 - 18.09.2024

Η εντός των συνόρων επέκταση του NBA απέκτησε χρονοδιάγραμμα: Τη σεζόν 2027-2028 οι ομάδες θα γίνουν 32

Η ένταξη νέων ομάδων στο αγωνιστικό πρόγραμμα του NBA δεν είναι υπό σκέψη, αλλά υπό... ανέγερση, το Λας Βέγκας ετοιμάζεται για ένταξη στον «μαγικό πλανήτη» και σε τρία χρόνια υπολογίζεται πως στη λίγκα δεν θα αγωνίζονται 30 ομάδες, αλλά 32!

ΔΥΣΗ

Παρά την συνεχόμενη αναβάθμιση του ανταγωνισμού στην Ανατολή, η Δύση του NBA παραμένει παραδοσιακά... άγρια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως την περασμένη αγωνιστική περίοδο, μέχρι και 15 μέρες πριν το τέλος της regular season, πέραν από τους πρώτους τέσσερις της κατάταξης (Θάντερ, Τίμπεργουλβς, Νάγκετς, Μάβερικς), οι οκτώ από τις υπόλοιπες έντεκα ομάδες κυνηγούσαν το πλασάρισμα στα Playoffs ή έστω μία θέση στα Play In.

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς αποκλείστηκαν και επειδή... ταρακουνήθηκαν φέτος θέλουν να επιστρέψουν. Το ίδιο και οι Σακραμέντο Κινγκς, ενώ οι Ντάλας Μάβερικς ονειρεύονται και πάλι μία κούρσα μέχρι τους τελικούς. Με διαφορετικό αποτέλεσμα αυτή τη φορά. Ο Νίκολα Γιόκιτς με τους Νάγκετς, ο Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ και η... συμμορία του στην Οκλαχόμα, μαζί και ο Άντονι Έντουαρντς με το νέο προφίλ των Τίμπεργουλβς, θέλουν να σταθούν εμπόδιο στους Καουμπόηδες. Την ίδια ώρα, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς μπαίνει στην 22η σεζόν της καριέρας του στο NBA, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει 40 ετών και δεν του αρκεί το γεγονός ότι έγινε συμπαίκτης με τον γιο του στους Λέικερς. Ψάχνει τις διακρίσεις κι ένα δακτυλίδι ακόμα: Το πέμπτο. Για να φθάσει τον Κόμπε, να ξεπεράσει τον Κάρι και να πλησιάσει τον Τζόρνταν.

Ντάλας Μάβερικς

Μέχρι το τέλος της διαδρομής

Πλέον, δεν υπάρχει αμφιβολία. Το... ζευγάρωμα του Λούκα Ντόντσιτς με τον Κάϊρί Ίρβινγκ «γεννάει» νίκες. Οι Μάβερικς με τις συνεργασίες τους έφθασαν πέρσι μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ και δεν ολοκληρώθηκε η επιτυχία, καθώς οι Μπόστον Σέλτικς δεν άφησαν περιθώρια. Τώρα όμως, οι Καουμπόηδες ετοιμάζονται για μία δεύτερη εφόρμηση. Μαζί τους αυτή τη φορά συμπαρατάσσεται και ο Κλέι Τόμπσον, ο οποίος εγκατέλειψε τους Γκολντεν Στέιτ Ουόριορς με τους οποίος στο πλευρό του Στέφεν Κάρι κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και τώρα στο Τέξας ψάχνει το πέμπτο.

🏀 Starting Five
PG / Καϊρί Ίρβινγκ
SG / Λούκα Ντόντσιτς
SF / Κλέι Τόμπσον
PF / Πι Τζέι Ουάσινγκτον
C / Ντάνιελ Γκάφορντ

Από τον πάγκο έρχονται…
Ο Ντέρεκ Λάιβλι, μετά την παραγωγική πρώτη σεζόν του ως επαγγελματίας, έχει αποδείξει πόσο πολύτιμος είναι για τους Μάβερικς κι αν ο Ντάνιελ Γκάφορντ δεν τα βγάζει πέρα, τότε αυτός θα αναλαμβάνει δράση ως ο σέντερ της ομάδας. Στην περιφέρεια υπάρχει ως back up, ο Ντάντε Έξουμ, ο οποίος θα χάσει τον πρώτο μήνα λόγω τραυματισμούς, αλλά ο Σπένσερ Ντίνγουιντι είναι μία... πολυτέλεια για τον πάγκο του Ντάλας. Εκεί που... κάθετε ο Κουεντίν Γκράιμς και ο Νάτζι Μάρσαλ, δύο παίκτες που επίσης θα έχουν ρόλο στο παιχνίδι του κόουτς Τζέισον Κιντ.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Έτοιμοι για την μεγάλη διεκδίκηση

Η φυγή (μέσω ανταλλαγής) του Τζος Γκίντι αλλάζει το προφίλ των Θάντερ, αλλά δεν αλλάζει τις διαθέσεις τους. Στο κυνήγι της κορυφή της Δύσης θα βρίσκονται και πάλι, όπως και πάλι αναμένεται (την υγειά τους να 'χει)- ο Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ θα παίξει στα επίπεδα του MVP της λίγκας. Διάκριση που διεκδίκησε πέρσι και την έχασε από τον Νίκολα Γιόκιτς, αλλά ο Καναδός δεν έχει σκοπό να περιοριστεί. Ίσα ίσα πρόκειται να ξεδιπλωθεί ακόμα περισσότερο παίζοντας δίπλα στον Άλεξ Καρούζο που θα κλείνει τις τρύπες στην άμυνα, μαζί με τον πληθωρικό Τζέιλεν Ουίλιαμς και φυσικά με τον Τσετ Χόλγκρεν, ο οποίος πέρσι έκανε επίδειξη ταλέντου, έπειτα από την πρώτη χαμένη σεζόν του λόγω τραυματισμού.

🏀 Starting Five
PG / Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ
SG / Άλεξ Καρούσο
SF / Λου Ντορτ
PF / Τζέιλεν Ουίλιαμς 
C / Τσετ Χόλμγκρεν

Από τον πάγκο έρχονται…
Ο Αϊζέια Χαρτελστάιν έμεινε ελεύθερος από τους Νιου Γιορκ Νικς και οι Θάντερ πλήρωσαν... υπεραξία για να τον αποκτήσουν. Πρόκειται για έναν σέντερ που παίζει με πάθος και κάνει πολλές δουλειές, στην Οκλαχόμα του έδωσαν συμβόλαιο 20 εκατομμυρίων το χρόνο, αλλά τον πρώτο ένα μήνα δεν θα αγωνιστεί. Είναι τραυματίας. Γι' αυτό μεταλλάσεται κάπως η σύνθεση της πρώτης πεντάδας, ενώ από τον πάγκο έρχονται μόνο γκαρντ (Αϊζέια Τζο, Κέισον Ουάλας), άντε και ένας φόργουορντ (Άαρον Ουίγκινς). Ψηλοί δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα...

Ντένβερ Νάγκετς

Χωρίς αναβαθμίσεις, αλλά με αδιαμφισβήτητη ποιότητα

Τα 4/5 της πρώτης πεντάδας των Ντένβερ Νάγκετς είναι ίδια και απαράλλαχτα με αυτά που το 2023 κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Άρα μπορούν να το επαναλάβουν, ειδικά από τη στιγμή που ο ένας από αυτά τα τέσσερα μόνιμα μέλη, ονομάζεται Νίκολα Γιόκιτς. Πέρσι ο Ντόντσιτς του πήρε τη δόξα στην περιφέρεια, αλλά ο Σέρβος ετοιμάζεται για δράση με τη σκέψη να ανακτήσει τα σκήπτρα. Οι Τζαμάλ Μάρεϊ, Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ και Άαρον Γκόρντον τον στηρίζουν (παραδοσιακά), ενώ μιας και δεν υπάρχει πλέον στο ρόστερ ο Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ ο, Κρίστιαν Μπράουν καλείται να κάνει ένα βήμα μπροστά με θάρρος και αυτοπεποίθηση.

🏀 Starting Five
PG / Τζαμάλ Μάρεϊ
SG / Κρίστιαν Μπράουν
SF / Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ
PF / Άαρον Γκόρντον
C / Νίκολα Γιόκιτς

Από τον πάγκο έρχονται…
Η προσθήκη του Ράσελ Ουέσμπρουκ προκάλεσε ένα κάποιο ενδιαφέρον, θετικά και αρνητικά σχόλια, αλλά όπως και να έχει η ιστορία θα δείξει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Στους Κλίπερς πάντως, δεν μπόρεσε να επηρεάσει τα πράγματα και τώρα στο Ντένβερ παίρνει ενδεχομένως την τελευταία του ευκαιρία για να αποδείξει πως μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά μία ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα. Πέραν του πρώην Ουέστμπρουκ, από τον πάγκο δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Ο Ντάριο Σάριτς για να ξεκουράζει τον Γιόκιτς και ο νεαρός Τζούλιαν Στρόθερ αν δεν πιάσει το... κόλπο με τον Κρίστιαν Μπράουν.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Χωρίς τον Τάουνς και με τις εξουσίες όλες στα χέρια του Έντουανρτς

Η αποχώρηση του Καρλ-Άντονι Τάουνς αλλάζει κάποια από τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, αλλά στην πραγματικότητα τα τροποποιεί. Δεν τα περιορίζει. Ο Άντονι Έντουαρντς θα είναι η Νο 1 επιλογή των Λύκων όταν επιτίθονται και θα περιμένουν από τον 23χρονος να κάνει ακόμα και θαύματα αν χρειαστεί. Βέβαια, πλέον των περσινών συντελεστών της πολύ δυναμικής τους παρουσίας, ο Ρούντι Γκομπέρ παραμένει ο σέντερ, ο Τζέιλεν ΜακΝτάνιελς το παιδί για όλες τις δουλειές και ο βετεράνος Μάικ Κόνλεϊ η φωνή της λογικής. Στη πρώτη σύνθεση πλέον, εντάσσεται και ο Τζούλιους Ραντλ. Το βασικό αντάλλαγμα των Νικς στην υπόθεση του Τάουνς.

🏀 Starting Five
PG / Μάικ Κόνλεϊ
SG / Άντονι Έντουαρντς
SF / Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς
PF / Τζούλιους Ραντλ
C / Ρούντι Γκομπέρ

Από τον πάγκο έρχονται…
Πέραν από τον Τζούλιους Ραντλς η Μινεσότα απέκτησε από τους Νικς και τον Ντόντα ΝτιΒιτσέντζο, ο οποίος πέρσι έκανε σπουδαία δουλειά στη Νέα Υόρκη και τώρα θα είναι ο έκτος παίκτης των Λύκων. Υποψήφιος επίσης και για καλύτερος έκτος παίκτης σε ολόκληρη τη λίγκα σύμφωνα με τις πρώτες... προφητείες. Στο rotation με ρόλο και μεγάλη προοπτική βρίσκεται και ο Ναζ Ρέιντ, ένας υπερσύγχρονος ψηλός, με αποτελεσματικό μακρινό τρίποντο και πολύ ενέργεια. Η παρουσία αυτού μάλιστα, αποτέλεσε και τον έναν λόγο που στη Μινεσότα αποφάσισαν να ανταλλάξουν τον Tάουνς. Θέλουν να φέρουν τον Ρέιντ στην επιφάνεια.

Φοίνιξ Σανς

Ή τώρα ή ποτέ για τον Ντουράντ και την Big-Three των Ήλιων

H πρώτη του σεζόν στο Φοίνιξ ήταν διστακτική. Η δεύτερη ίσως να είναι και η τελευταία του, μιας και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025. Ο Κέβιν Ντουράντ στα 35 του χρόνια, εκπροσωπεί όλο το επιθετικό ταλέντο της σύγχρονη εποχής, αλλά του αρκεί αυτό; Είναι όγδοος σκόρερ όλων των εποχών, αργά ή γρήγορα θα προσπεράσει ακόμα και τον Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, αλλά συνεχίζει να έχει και ομαδικούς στόχους. Μαζί με τον Ντέβιν Μπούκερ συνθέτουν τεράστια απειλή για τους αντιπάλους τους, ενώ ο Μπράντλεϊ Μπίλ προσπαθεί να τους συμπληρώσει. Χωρίς να τα καταφέρνει πάντα. Φέτος πάντως, οι Ήλιοι έχουν νέο point guard, τον Τάιους Τζόουνς, για να αποφορτίσουν από το κατέβασμα της μπάλας τα αστέρια τους, ενώ σέντερ του συνόλου παραμένει ο Γιουσούφ Νούρκιτς.

🏀 Starting Five
PG / Τάιους Τζόουνς
SG / Μπράντλεϊ Μπιλ
SF / Ντέβιν Μπούκερ
PF / Κέβιν Ντουράντ
C / Γιουσούφ Νούρκιτς

Από τον πάγκο έρχονται…
Η προσθήκη του Τάιους Τζόουνς στέλνει στους αναπληρωματικούς τον Γκρέισον Άλεν, του οποίου το σουτ και την άμυνα θα την χρειαστούν σε μεγάλο βαθμό οι Σανς. Ερχόμενος από τον πάγκο μπορεί να τους αναζωογονεί, όπως την διαφορά στα... μετόπισθεν μπορεί να την κάνει και ο Ρόις Ο'Νιλ.

Σακραμέντο Κινγκς

Ετοιμάζουν… βασιλική επιστροφή στα Playoffs

Πρόπερσι επέστρεψαν στα Playoffs μετά από μία δεκαετία (και βάλε), αλλά εκεί που οι Κινγκς επανατοποθετήθηκαν στην ελίτ της Δύσης, ξαφνικά... κατέρρευσαν. Όλα πήγαν λάθος πέρσι, αλλά τώρα στην πρωτεύουσα της Καλιφόρνιας βρίσκεται και ο ΝτεΜαρ Ντερόζαν, ο οποίος με τις γνώσεις του και την ποιότητά του μπορεί να διορθώσει τις αγωνιστικές ανορθογραφίες. Ο ΝτιΑρόν Φοξ πάντως, ορίζει τον ρυθμό και είναι... ταχύτατος, ενώ ο Ντομάντας Σαμπόνις κανονίζει τις περισσότερες λειτουργίες πάνω στο παρκέ. Ο Λιθουανός σκοράρει συχνά, μαζεύει όλα τα ριμπάουντ και κάνει ασταμάτητα ασίστ!

🏀 Starting Five
PG / ΝτιΑρόν Φοξ
SG / Κίον Έλις/Κέβιν Χέρτερ
SF / ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν
PF / Κίγκαν Μάρεϊ
C / Ντομάντας Σαμπόνις

Από τον πάγκο έρχονται…
Όταν στην πιο κρίσιμη στιγμή της σεζόν 2023-24 ο Μαλίκ Μονκ τραυματίστηκε σοβαρά και οδηγήθηκε στο χειρουργείο, οι Κινγκς... κόπηκαν στα δύο. Το σουτ του, οι επιθετικές του αρετές και η ενέργειά του στο παρκέ, έλειψαν και κόστισαν, αλλά τώρα είναι έτοιμος να πάρει το αίμα του πίσω. Ο Κέβιν Χέρτερ επίσης έχασε μεγάλο μέρος της περσινής περιόδου και επίσης είναι καταπληκτικός σουτέρ. Οπότε πέραν όλων των άλλων, οι Βασιλιάδες έχουν και Ιππότες στο πλευρό τους.

Νιου Ορλίνς Πέλικανς

Η νέα δοκιμασία του Ζάιον και τo... αναγκαστικό Small Ball

Ο Ζάιον Ουίλιαμσον δείχνει να είναι στην καλύτερη (σωματική) κατάσταση της καριέρας του. Αδυνατισμένος, για να μην επιβαρύνει τα γόνατα και τη μέση του, φρέσκος, αλλά κυρίως αποφασισμένος να βρεθεί στο επίπεδο που το ταλέντο του ορίζει. Αν καταφέρει να μείνει συγκεντρωμένος και υγιής, τότε οι Πέλικανς θα κάνουν ζημιές. Κι ας μην έχουν έναν κλασικό σέντερ που θα συκώσει το βάρος και θα φάει το... ξύλο. Θα το κάνει ο Ζάιον κι αυτό αν χρειαστεί, με small ball σαν κι αυτά των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, ενώ οι ΝτεΖούντε Μάρεϊ, Σι Τζέι ΜακΚόλουμ και Μπράντον Ίνγκραμ αν συνεργαστούν αρμονικά, τότε θα κάνουν πολλές ζημιές στη Δύση.

🏀 Starting Five
PG / ΝτεΖούντε Μάρεϊ
SG / Σι Τζέι ΜακΚόλουμ
SF / Μπράντον Ίνγκραμ
PF / Ζάιον Ουίλιαμσον
C / Χερμπ Τζόουνς/Ντάνιελ Τάις

Από τον πάγκο έρχονται…
Ο
Τρέι Μέρφι είναι τραυματίας. Κάποια στιγμή θα επιστρέψει, αλλά μέχρι τότε οι Πέλικανς θα χρειαστεί να επιφορτήσουν τον Χερμπ Τζόουνς, που μέχρι και σέντερ θα τον βάλουν να παίξει. Όταν βέβαια δεν υπάρχει κάποιος αντίπαλος πανύψηλος, που σε αυτή την περίπτωση θα αναλάβει δράση ο Γερμανός σέντερ, Ντάνιελ Τάις. Οι Πελεκάνοι έχουν και δύο ταλαντούχους γκαρντ στον πάγκο τους. Τον Χοσέ Αλβαράδο και τον Τζόρνταν Χόκινς, ο οποίος φέτος αναμένεται να έχει μεγαλύτερο ρόλο από τον περιορισμένο περσινό του.

Μέμφις Γκρίζλις

Ο Τζα Μοράντ παίρνει το… όπλο του (που λέει ο λόγος)

Μετά από τις τιμωρίες του για οπλοκατοχές, νυχτοπερπατήματα, περιστατικά βίας και ένα σωρό... τρέλες, πάνω που «μάζεψε» το μυαλό του ο Τζα Μοράντ τραυματίστηκε και μία που επέστρεψε (πέρσι) από τις «καραντίνες», μία που αποχώρησε με πρόβλημα στον ώμο. Τώρα, έχει αποθεραπευτεί πλήρως, φαίνεται να έχει βάλει στη θέση του τα πράγματα με τα εσωτερικά ζητήματα που τον οδήγησαν σε σκοτεινές διαδρομές και θέλει να απαντήσει στο γήπεδο. Μαζί με τον Ντέσμον Μπέιν βγάζουν... φωτιά στην επίθεση των Αρκούδων και κυρίως καίνε τις αντίπαλες άμυνες. Στο πλευρό τους στην περιφέρεια ο κορυφαίος αμυντικός Μάρκους Σμαρτ, που όπως οι δύο προαναφερόμενοι και αυτός έχασε σχεδόν το σύνολο της σεζόν 2023-2024 λόγω τραυματισμούς. Κοντά στο καλάθι ο Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ, ψάχνει τις συνεργασίες του με τον rookie Ζακ Εντέι, κι αν τις βρουν τότε όλα θα δουλέψουν ρολόι στο Μέμφις.

🏀 Starting Five
PG / Τζα Μοράντ
SG / Μάρκους Σμαρτ
SF / Ντέσμον Μπέιν 
PF / Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ
C / Ζακ Εντέι

Από τον πάγκο έρχονται…
Ο Ισπανός Σάντι Αλντάμα πέρσι εκμεταλλεύτηκε τα κενά και έκανε μία πολύ καλή σεζόν, με διψήφιο αριθμό πόντων στην επίθεση. Φέτος θα έρχεται από τον πάγκο, με μικρότερο χρόνο συμμετοχής, αλλά στο χέρι του είναι να τον μεγαλώσει. Στις επιλογές και αυτή του Λουκ Κενάρντ για τα σουτ ή ο Μπράντον Κλαρκ για βοήθεια κοντά στο καλάθι.

Λος Άντζελες Λέικερς

Ο ΛεΜπρόν λίγο πριν κλείσει τα 40 και οι Λιμνάνθρωποι που προσπαθούν να συμπαραταχθούν

Στην 22η σεζόν του στο NBA, εκτός της ανεπανάληπτης συνάντησής του με τον γιο του Μπρόνι, ως συμπαίκτες στους Λέικερς, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς σκοπεύει να κάνει άλλη μία κούρσα μπας και καταφέρει να πάρει το πέμπτο πρωτάθλημά του στο NBA. Δίπλα τους στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται οι ίδιοι με πέρσι και ο Άντονι Ντέιβις είναι ο άμεσος συνεργάτης του, ενώ προπονητής είναι ο rookie και άπειρος Τζέι Τζέι Ρέντικ, ο οποίος είναι μικρότερος σε ηλικία από τον ΛεΜπρόν, πρώην κορυφαίος σουτέρ του πρωταθλήματος, αλλά χωρίς άλλη εμπειρία σε οποιοδήποτε προπονητικό πόστο.

🏀 Starting Five
PG / ΝτιΆντζελο Ράσελ
SG / Όστιν Ριβς
SF / ΛεΜπρόν Τζέιμς
PF / Ρούι Χατσιμούρα
C / Άντονι Ντέιβις

Από τον πάγκο έρχονται…
Ο Ντάλτον Κονέκτ ήταν η επιλογή των Λέικερς στον πρώτο γύρο του Draft (Νο17) και αρκετοί αναλυτές θεωρούν πως οι Λιμνάνθρωποι έκαναν μεγάλη «κλοπή» της λοταρίας. Η δράση του στην PreSeason ήταν εντυπωσιακή και ο 23χρονος σουτέρ φαίνεται πως θα αποκτήσει μονομιάς ρόλο στους Καλιφορνέζους, στον πάγκο των οποίων βρίσκονται μερικές ακόμα αξιόλογες περιπτώσεις όπως αυτή του Τζάρεντ Βάντερμπιλντ και του Κρίστιαν Γουντ (ξεκινούν και οι δύο τη σεζόν ως τραυματίες), αλλά και του Καμ Ρέντις.

Απίστευτο show από τον Ντάλτον Κονέκτ: Ο rookie των Λέικερς έβαλε 20 διαδοχικούς πόντους στα κρίσιμα λεπτά και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη επί των Σανς (vids)
NBA

09:09 - 18.10.2024

Απίστευτο show από τον Ντάλτον Κονέκτ: Ο rookie των Λέικερς έβαλε 20 διαδοχικούς πόντους στα κρίσιμα λεπτά και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη επί των Σανς (vids)

Ο Ντάλτον Κονέκτ είναι η επιλογή των Λέικερς από τον πρώτο γύρο του πρόσφατου Draft κι ενώ εξ αρχής θεωρούσαν πως μπορεί να τους βοηθήσει στο ματς με τους Φοίνιξ Σανς ο ίδιος απέδειξε πως μπορεί να τους καθοδηγήσει κιόλας. Έβαλε 20 διαδοχικούς πόντους στην τέταρτη περίοδο και στην παράταση, συνολικά σταμάτησε στους 35 και οι Λιμνάνθρωποι, χωρίς τον ΛεΜπρόν, νίκησαν με 128-122 τους Φοίνιξ Σανς του Κέβιν Ντουράντ.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 

Όσο αντέχουν τα ποδάρια του Κάρι και τα χέρια του βάζουνε τρίποντα

Ο περσινός αποκλεισμός από τα Playoffs έκανε τους Ουόριορς να μπουν σε mode αυτοκριτικής και ειδικά ο κόουτς Στιβ Κερ ανέλυσε τα δεδομένα και πήρε τις αποφάσεις του. Όπως δημόσια είπε, θα ήθελε ο Κλέι Τόμπσον να παραμείνει στην ομάδα, αλλά όπως... δεν είπε, δεν θα έβαψε δα και μαύρα που έφυγε -και πήγε στους Ντάλας Μάβερικς. Έκανε την ανανέωσή του που επιθυμούσε, αποφάσισε να προωθήσει τον Μπραντίν Ποντζιέμσκι, ενώ θα στηρίξει τον Τζόναθαν Κουμίνγκα ώστε να ξεδιπλώσει όλα του τα χαρίσματα. Και όλοι αυτοί πίσω από την ηγετική παρουσία του Στέφεν Κάρι και δίπλα στον Άντριου Ουίγκινς και φυσικά στο πλευρό του Ντρέιμοντ Γκριν.

🏀 Starting Five
PG / Στέφεν Κάρι
SG / Μπραντίν Ποντζιέμσκι/ΝτιΆντονι Μέλτον
SF / Άντριου Ουίγκινς 
PF / Τζόναθαν Κουμίνγκα 
C / Ντρέιμοντ Γκριν

Από τον πάγκο έρχονται…
Ο Μπάντι Χιλντ είναι εκεί για να... πάρει πάνω του όσα σουτ περισσεύουν και κυρίως τρίποντα, ο Γκάρι Πέιτον Τζούνιορς για να παίζει άμυνα με μανία και οι Τρέισι Τζάκσον-Ντέιβις και Κέβον Λούνεϊ για να δώσουν ύψος όταν ο αντίπαλος σέντερ είναι πολύ ψηλός και δεν τον φθάνει ο Ντρέιμοντ Γκριν.

Λος Άντζελες Κλίπερς

Όσο πονάει ο Λέοναρντ θα πονάει και το μισό LA μαζί του

Από τη στιγμή που ο ταλαιπωρημένος από διαδοχικούς τραυματισμούς, Καουάι Λέοναρντ, δεν έχει ξεπεράσει το τελευταίο του πρόβλημα στο γόνατο και κανείς δεν ξέρει πότε θα είναι σε θέση να αγωνιστεί, οι Κλίπερς έχουν τεράστια αγωνιστικά ζητήματα για επίλυση. Συν τοις άλλοις, το καλοκαίρι αποχώρησε ο Πολ Τζορτζ για τη Φιλαδέλφεια και στην πραγματικότητα δεν αντικαταστάθηκε. Έτσι, ο Τζέιμς Χάρντεν είναι ο απόλυτος άρχοντας των Καλιφορνέζων, που φέτος θα παίξουν το δικό τους γήπεδο. Δεν συγκρατηθούν πλέον με τους Λέικερς στην Crypto Arena, αλλά θα φιλοξενούν τους αντιπάλους τους στο νεόδμητο και υπερσύγχρονο Intuit Dome.

🏀 Starting Five
PG / Τζέιμς Χάρντεν 
SG / Τέρενς Μαν
SF / Ντέρικ Τζόουνς Τζούνιορ
PF / Καουάι Λέοναρντ/Νικολά Μπατούμ
C / Ίβιτσα Ζούμπατς

Από τον πάγκο έρχονται…
Κι ενώ η πρώτη πεντάδα έχει κενά, αρκετά από αυτά θα κληθούν να τα καλύψουν οι αναπληρωματικοί. Το σκοράρισμα αποτελεί την έφεση του Νόρμαν Πάουελ, ο οποίος αναμένεται και πάλι να διεκδικήσει το βραβείο του καλύτερου έκτου παίκτη (μαζί με τον Μαλίκ Μονκ των Κινγκς, τον Ναζ Ρέιντ και τον Ντόντε ΝτιΒιτσέντζο των Τίμπεργουλβς), ενώ τρεις γκαρντ διεκδικούν μεγαλύτερο ρόλο από αυτόν του συμπληρωματικού. Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, ο οποίος πέρσι η ζωή και η μοίρα του έφεραν στα μέρη μας και έπαιξε με τη φανέλα των ΠΑΟΚ είναι ο ένας και οι Κρις Νταν και Μπόουνς Χάιλαντ οι άλλοι δύο.

Στην Ευρώπη μόνο ΠΑΟΚ, στο LA μόνο... χρέη: Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ με τους Κλίπερς ετοιμάζεται να «ξεπληρώσει» και να «ξεπλυθεί»
NBA

10:15 - 26.09.2024

Στην Ευρώπη μόνο ΠΑΟΚ, στο LA μόνο... χρέη: Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ με τους Κλίπερς ετοιμάζεται να «ξεπληρώσει» και να «ξεπλυθεί»

Η επιστροφή του στο ΝΒΑ από απλησίαστη υπόθεση το 2023, έγινε θέμα μερικών λεπτών το 2024 και ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, μέσω της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ, βρέθηκε στο Λος Άντζελες. Τώρα οι Κλίπερς, που τον έχουν στη μηχανή τους, τον βλέπουν περισσότερο σαν μηχανοδηγό, παρά σαν ένα πείραμα που άμα πετύχει… πέτυχε! 

Σαν Αντόνιο Σπερς

Ο Ουεμπανιαμά και τα update για την δεύτερη σεζόν του

Η πρώτη προτεραιότητα των Σπερς είναι η ανάπτυξη των -έτσι κι αλλιώς- εντυπωσιακών (πολλές φορές... εκτυφλωτικών) χαρισμάτων του Βικτόρ Ουεμπανιαμά. Αυτό προηγείται στη λίστα τους,, ακόμα και της νίκης. Ο Γάλλος ως rookie τα σάρωσε όλα σε προσωπικό επίπεδο και πλέον είναι έτοιμος για τη δεύτερη σεζόν του στο NBA. Αυτή τη φορά την μπάλα θα του την πασάρει ένας από τους καλύτερους γκαρντ του αιώνα που... τρέχει. Ο Κρις Πολ στα 38 του χρόνια αναλαμβάνει τον ρόλο κυρίως του αγωνιστικού μέντορα του Wemby, γύρω από τον οποίο περιστρέφονται τα πάντα.

🏀 Starting Five
PG / Κρις Πολ
SG / Ντέβιν Βέισελ
SF / Χάρισον Μπαρνς 
PF / Τζέρεμι Σότσαν
C / Βικτόρ Ουεμπανιαμά

Από τον πάγκο έρχονται…
Ο Τρε Τζόουνς έχασε τη θέση του στην πεντάδα από τον Κρις Πολ, αλλά ερχόμενος από τον πάγκο ίσως έχει περισσότερες ευκαιρίες για να διακριθεί ατομικά και να βοηθήσει σε ομαδικό επίπεδο. Ο Κέλτον Τζόνσον επίσης αποτελεί μία καλή επιλογή, ενώ ο rookie Στέφον Καστλ είναι μία περίπτωση παίκτη που αξίζει να ασχοληθεί κανείς. Οι πρώτες εικόνες δείχνουν έναν παίκτη που θυμίζει τον νεαρό Ράσελ Ουέστμπρουκ.

Χιούστον Ρόκετς

Μπορούν να γίνουν μέχρι και η ευχάριστη έκπληξη της Δύσης -αλλά αυτό δεν τους εξασφαλίζει

Στο τέλος της περασμένης σεζόν, άρχισαν να δείχνουν πως έχουν αρχίσει να γίνονται πραγματική... ομάδα. Οι Ρόκετς έχουν εξελιχθεί, έχουν αναπτυχθεί, ο κόουτς Ιμέ Ουντόκα έχει «σφίξει» τα ζωνάρια κι αν καταφέρουν φέτος να έχουν ρυθμό και συνέπεια σε ολόκληρη την διάρκεια της regular season μέχρι και το επίπεδο των Playoffs μπορούν να πλησιάσουν. Ο Φρεντ ΒανΒλιτ εκπνέει σιγουριά, ο Αλπερέν Σενγκούν θυμίζει πλέον έναν... μικρό Γιόκιτς, ενώ ο Τζέιλεν Γκριν ναι μεν είναι επιπόλαιος στην επίθεση, αλλά είναι και χαρισματικός.

🏀 Starting Five
PG / Φρεντ ΒανΒλιτ
SG / Τζέιλεν Γκριν
SF / Ντίλον Μπρουκς
PF / Τζαμπάρι Σμιθ Τζούνιορ
C / Αλπερέν Σενγκούν

Από τον πάγκο έρχονται…
O rookie Ριντ Σέπαρντ είναι κεντρικό πρόσωπο, ενώ ο Έιμιν Τόμπσον στην δεύτερη χρονιά του θα είναι αναβαθμισμένος. Ικανότητες και προσφορά βάζουν στο παρκέ και ο Καμ Ουίτμορ και ο Τάρι Ίσον, ενώ αξίζει να δούμε σε τι κατάσταση θα είναι ο και Νεοζηλανδός σέντερ, Στίβεν Άνταμς, ο οποίος προέρχεται από έναν τραυματισμό που του στέρησε τη συμμετοχή σε ολόκλγηρη της σεζόν 2023-2024.

Γιούτα Τζαζ

Ανανέωση με σταθερά τον Λάουρι Μάρκανεν και νέο βασικό οργανωτή

Ο Λάουρι Μάρκανεν ήταν να φύγει, αλλά τελικά έμεινε. Υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο, πήρε πολλά λεφτά και οι Τζαζ πλέον χτίζουν πάνω σε αυτόν. Και τοποθετούν σε εξέχουσα θέση δίπλα του τον νεαρό Κιγιόντε Τζορτζ. Μετά την πρώτη του επαγγελματική σεζόν ο 21χρονος πόιντ γκαρντ αναλαμβάνει θέση βασικού και πρόκειται για έναν εκρηκτικό τύπο που αν βρει τις κατάλληλες συνθήκες δεν σταματά με τίποτα να σκοράρει. Γενικά, η Γιούτα βρίσκεται σε rebuilding, γι' αυτό και θα στηρίξει τους... μικρούς και θα τους δώσει ευκαιρίες. Αρετές από αυτές θα πάνε στον Τέιλορ Χέντρικς, περσινή επιλογή στο draft (όπως και ο Τζορτζ), ο οποίος επίσης θα στελεχώνει και την πρώτη πεντάδα.

🏀 Starting Five
PG / Κιγιόντε Τζορτζ
SG / Κόλιν Σέξτον 
SF / Λάουρι Μάρκανεν
PF / Τέιλορ Χέντρικς
C / Τζον Κόλινς

Από τον πάγκο έρχονται…
Τον Ουόκερ Κέσλερ το καλοκαίρι τον ζήτησαν πολλές ομάδες, αλλά τελικά οι Τζαζ δεν τον έδωσαν. Θα ξεκινήσει τη σεζόν από τον πάγκο, αλλά δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να βρεθεί στην βασική σύνθεση. Είτε αντί του Χέντρικς, είτε του Κόλινς. Τα αμυντικά του χαρίσματα είναι εξαιρετικά, αλλά χρειάζεται αρκετή δουλειά για να αποκτήσει σταθερότητα και ρόλο στην επίθεση. Αντίθετα, ο Τζόρνταν Κλαρκσον είναι καλοδουλεμένος, έμπειρος, τρομερός σκόρερ, η Γιούτα τον έχει στη σύνθεσή της, αλλά θα περίμενε κανείς πως θα τον είχε παραχωρήσει. Δεν ανήκει στο μελλοντικό πλάνο, αλλά αν πάρει χρόνο συμμετοχής οι «εικοσάρες» θα είναι συχνές από τα χέρια του Αμερικανοφιλιππινέζου.

Τα κλειδιά της Γιούτα δόθηκαν στον νεαρό κόουτς, Ουίλ Χάρντι - Επέκτεινε το συμβόλαιό του με τους Τζαζ
NBA

09:21 - 28.09.2024

Τα κλειδιά της Γιούτα δόθηκαν στον νεαρό κόουτς, Ουίλ Χάρντι - Επέκτεινε το συμβόλαιό του με τους Τζαζ

Είναι 36 ετών, μικρότερος σε ηλικία από δεκάδες παίκτες του NBA, παρόλα αυτά ετοιμάζεται για την τρίτη του σεζόν με τους Γιούτα Τζαζ, που επέκτειναν το συμβόλαιο του κόουτς Ουίλ Χάρντι μέχρι το τέλος της σεζόν 2026-2027.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς

Ασύνδετο ταλέντο, ακατέργαστα «διαμάντια»

Πολύ ενδιαφέρουσα σύνθεση, που αν -ω του θαύματος- συντονιστεί, αποκτήσει χαρακτήρα και προσανατολισμό (πράγματα που προσπαθεί να εμφυσήσει ο κόουτς Τσόνσι Μπίλαπς) τότε μπορεί να αποτελέσει μία ομάδα που και οι πιο απαιτητικοί θεατές θα ήθελαν να παρακολουθούν. Ο Άνφερνι Σάιμονς είναι σπουδαίος σκόρερ, με φαρμακερό σουτ, αλλά και τεράστια αθλητικά προσόντα. Ο Σκουτ Χέντερσον μετά την rookie σεζόν του και τις πρώτες εμπειρίες καλείται να περάσει σε ανώτερο επίπεδο αποτελεσματικότητας, ενώ ο Ντένι Αβντίγια ήρθε με φόρα από την Ουάσινγκτον και αν ανταποκριθεί στις προσδοκίες μαζί με τον... σίγουρο και εκπαιδευμένο Τζέραμι Γκραντ μπορούν να κάνουν ένα επικίνδυνο δίδυμο φόργουορντ.

🏀 Starting Five
PG / Σκουτ Χέντερσον
SG / Άνφερνι Σάιμονς
SF / Ντένι Αβντίγια
PF / Τζέραμι Γκραντ
C / ΝτιΑντρέ Έιτον

Από τον πάγκο έρχονται…
Ο πιο θεαματικός απ' όλους στο Πόρτλαντ και ένας από τους πιο θεαματικούς παίκτες σε ολόκληρο το πρωτάθλημα είναι ο Σέιντον Σαρπ. Μόνο που τις πρώτες εβδομάδες θα τις χάσει λόγω τραυματισμού, αλλά όταν ανακτήσει τις δυνάμεις του, εκτός του ότι μπορεί να μεταφερθεί στην πρώτη πεντάδα, σίγουρα θα κάνει καρφώματα που θα αφήσουν στόματα ανοικτά. Ο Καναδός μπορεί να παίξει τρεις-τέσσερις θέσεις, είναι 21 ετών και πέρσι είχε πάνω από 15 πόντους μέσο όρο. Πέραν αυτού, ο Νταλάνο Μπάντον στο ξεκίνημα ειδικά και λόγω της απουσίας του Σαρπ, θα εμφανίζεται συχνά, ενώ ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς που αποκτήθηκε πέρσι από τους Μπόστον Σέλτικς, ακόμα δεν έχει φορέσει τη φανέλα των Μπλέιζερς. Πριν 10 μήνες εγχείρησε το γόνατό του και ακόμα δεν έχει συνέλθει.