To ΝΒΑ ζήτησε από το Δικαστήριο της Νέας Υόρκη την απόρριψη της αγωγής της Warner Bros για τα τηλεοπτικά

Άνταμ Σίλβερ, κομισάριος NBA

i

© imago

To ΝΒΑ ζήτησε από το Δικαστήριο της Νέας Υόρκη την απόρριψη της αγωγής της Warner Bros για τα τηλεοπτικά

Γιώργος Γαβριλάκης 08:45 - 26.08.2024 / Ανανεώθηκε: 08:59 - 26.08.2024

Έναν φάκελο με 28 σελίδες, αμέτρητα δικαιολογητικά και όλο το ιστορικό της διαπραγμάτευσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων κατέθεσε το NBA στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης, για να απορριφθεί η καταγγελία της Warner Bros, που -από την πλευρά της- θέλει να ακυρώσει τη συμφωνία για το νέο ενδεκαετές συμβόλαιο ύψους 76+ δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με το που ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις για το νέο «χρυσό» συμβόλαιο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ανάμεσα στο NBA και τους διεκδικητές ενός κομματιού της... πίττας, η Warner Bros, που έμεινε εκτός συμφωνίας, στο αμέσως επόμενο βήμα της (στις 26 Ιουλίου) αποφάσισε να ακολουθήσει την νομική οδό για να διεκδικήσει όσα θεωρεί πως της... ανήκουν.

Επικαλέστηκε πως παρά το γεγονός ότι ισοφάρισε την προσφορά της Amazon (ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων) και θα έπρεπε ως προκάτοχος των δικαιωμάτων να έχει τον πρώτο λόγο, η λίγκα παρανόμως, όπως θεωρεί η Warner Bros και οι δικηγόροι της, επέλεξε νέο συνεργάτη.

Το NBA βάζει σε εφαρμογή το μακροχρόνιο πλάνο του - Θέλει να δημιουργήσει μία λίγκα στην Ευρώπη!
NBA

11:00 - 17.03.2024

Το NBA βάζει σε εφαρμογή το μακροχρόνιο πλάνο του - Θέλει να δημιουργήσει μία λίγκα στην Ευρώπη!

Η πρόθεση επέκτασης του ΝΒΑ στην Ευρώπη, όχι απλώς σε επίπεδο συνεργασιών και μάρκετινγκ, είναι ένα project ετών. Μόνο που πλέον τα δεδομένα υπάρχουν, αναλύθηκαν και ο «μαγικός πλανήτη» έχει αποφασίσει να δημιουργήσει το NBA Europe League. Ένα πρωτάθλημα σε συνεργασία με την FIBA και (γιατί όχι) με πιθανή εμπλοκή και της Euroleague Basketball.

Στον αντίποδα, η διοίκηση του «μαγικού πλανήτη», εκτός του ότι ενημέρωσε πως η πρόταση της Warner Bros δεν πληρούσε τα κριτήρια και γι' αυτό απορρίφθηκε, τώρα ζητάει από το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης να απορρίψει την αγωγή. Μάλιστα, κατέθεσε την αίτησή της στην οποία αναλύει όλους του λόγους που η νέα ενδεκαετής συμφωνία (2025-2036) των τηλεοπτικών δικαιωμάτων είναι απόλυτα έγκυρη και δεν υπάρχει καμία παρανόηση. Εμπεριέχει όλους τους όρους και ολόκληρο το ιστορικό που δείχνει πως το NBA έφθασε σε συμφωνία με την Walt Disney Co. (την «μητρική» εταιρεία του ESPN), την NBCUniversal και την Amazon Prime Video.

Συνολικά το αρχείο που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης εμπεριέχει 28 σελίδες, αμέτρητα δικαιολογητικά και ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ και οι συνεργάτες του στη διοίκηση του κορυφαίου πρωταθλήματος, θεωρούν πως όταν μελετηθούν από τους αρμοδίους, τότε η καταγγελία της Warner Bros θα απορριφθεί και η ιστορία θα ολοκληρωθεί μονομιάς.

Κι αυτό γιατί, όπως ανέφεραν οι δικηγόροι του NBA «η Warner Bros. Discovery που διεκδίκησε το πακέτο της Amazon των 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων» και όχι του NBC των 2,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων, «έκανε ουσιαστικές αναθεωρήσεις σε οκτώ από τις 27 ενότητες της αρχικής της προσφοράς, άλλαξε 11 όρους και πρόσθεσε νέα δεδομένα και νέες παραγράφους για να πάρει τα δικαιώματα από την Amazon». Πράγμα που σύμφωνα με την πλευρά του NBA σημαίνει πως «με αυτόν τον τρόπο έκανε αντιπροσφορά, κάτι το οποίο έχουμε το δικαίωμα να απορρίψουμε και δεν ήταν μέρος της διαδικασίας που είχε οριστεί».

Tags: