Η Ισπανία έχει μοναδικό εκπρόσωπο στο ΝΒΑ τον Αλντάμα!

Φωτ. IMAGO

Η Ισπανία έχει μοναδικό εκπρόσωπο στο ΝΒΑ τον Αλντάμα!

Γιάννης Πάλλας 00:00 - 22.10.2024 / Ανανεώθηκε: 00:01 - 22.10.2024

Ο Σάντι Αλντάμα αποτελεί τον μοναδικό εκπρόσωπο του Ισπανικού μπάσκετ στο ΝΒΑ, όταν τη σεζόν 2016-2017 είχε δέκα παίκτες

Σε ιστορικό χαμηλό όσον αφορά την εκπροσώπηση του μπάσκετ στο ΝΒΑ βρίσκεται η Ισπανία, καθώς πλέον έχει μόλις έναν παίκτη εν ενεργεία, τον Σάντι Αλντάμα των Μέμφις Γκρίζλις!

Ο 23χρονος πάουερ φόργουορντ θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του ισπανικού μπάσκετ στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, μια συγκυρία που έχει συμβεί ξανά τη σεζόν 2002-03, όταν ο Πάου Γκασόλ έκανε την αρχή. Μάλιστα, με μια εκπροσώπηση θα είναι και η προπονητική, καθώς ο Τζόρντι Φερνάντεζ κάθεται στον πάγκο των Νετς.

Η Ισπανία ήταν πανίσχυρη τη σεζόν 2016-2017, καθώς αγωνίζονταν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη 10 παίκτες από την Ιβηρική χερσόνησο. Συγκεκριμένα, οι Πάου και Μαρκ Γκασόλ, ο Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν, ο Ρίκι Ρούμπιο, ο Σερζ Ιμπάκα, ο Νίκολα Μίροτιτς, ο Σέρχιο Ροντρίγκες, ο Ουίλι και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και ο Άλεξ Αμπρίνες.

Οι αποχωρήσεις και οι επιστροφές στην Ευρώπη μείωσαν τον αριθμό των ισπανών παικτών, αφού δεν υπήρχε αντικατάσταση τους από άλλους. Η επιστροφή του Ουσμάν Γκαρούμπα στη Ρεάλ Μαδρίτης και του Ρίκι Ρούμπιο στη Μπαρτσελόνα άφησαν τον Σάντι Αλντάμα στη... μοναξιά του.

Ο πάουερ φόργουορντ των Γκρίζλις θα αγωνιστεί για τέταρτη σεζόν στο ΝΒΑ. Δεν τα πήγε άσχημα μέχρι τώρα, καθώς παρουσιάζει σημαντική πρόοδο και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της «μηχανής» των Γκρίζλις...

Όσον αφορά τους Ισπανούς παίκτες στο ΝΒΑ, φαίνεται ότι θα πρέπει να περιμένουμε να αυξηθεί ο αριθμός τους τα επόμενα χρόνια. Πέρυσι έφτασαν πολύ κοντά οι Ιζάν Αλμάνσα, Αντάι Μάρα, Μπάμπα Μίλερ και Χουάν Νούνιεζ. Τελικά, μόνο ο Νούνιεζ επιλέχθηκε, στην 36η θέση από τους Πέισερς, που αργότερα τον έστειλαν στους Σπερς.

Ωστόσο, ο πόιντ γκαρντ αποφάσισε να μείνει στη Μπαρτσελόνα, με την οποία είχε ήδη έρθει σε συμφωνία. Ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης Ούγκο Γκονζάλες εμφανίζεται στο Top 10 των προβλέψεων του 2025 Είναι ένας ακόμη από τους υποψήφιους που θα προσπαθήσουν να βρουν χώρο και χρόνο στο ΝΒΑ, όπως συνέβη με τον Σάντι Αλντάμα.