Ο Αλντάμα είναι πλέον ο μοναδικός εκπρόσωπος του ισπανικού μπάσκετ στο ΝΒΑ!

Ο Αλντάμα είναι πλέον ο μοναδικός εκπρόσωπος του ισπανικού μπάσκετ στο ΝΒΑ!

Γιάννης Πάλλας 18:37 - 22.08.2024 / Ανανεώθηκε: 18:37 - 22.08.2024

Κατακόρυφη πτώση των ισπανών παικτών που αγωνίζονταν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, καθώς από τους δέκα καλαθοσφαιριστές που αγωνίζονταν το 2017 πλέον έχει απομείνει μόνο ο Σάντι Αλντάμα

Την αρχή μιας κρίσης βιώνει ήδη το ισπανικό μπάσκετ, καθώς μετά το γεγονός ότι στη φετινή Liga Endesa συμμετέχουν οι λιγότεροι γηγενείς παίκτες (μόλις 56 από τους 231 συνολικά) στην ιστορία του πρωταθλήματος, τη φετινή σεζόν για πρώτη φορά η εκπροσώπηση στο ΝΒΑ γίνεται από μόλις έναν παίκτη, τον Σάντι Αλντάμα!

Μάλιστα μέσα σε μια 7ετία από τους δέκα Ισπανούς που αγωνίζονταν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη το 2017 έχουμε φτάσει την αγωνιστική περίοσο 2024-2025 στο ΝΒΑ να υπάρχει εκπροσώπηση από μόλις έναν Ισπανό, τον Σάντι Αλντάμα.

Κι αυτό συνέβη έπειτα από την επισημοποίηση της συνεργασίας του Ουσμάν Γκαρούμπα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο διεθνής ισπανός που αγωνίστηκε για τρεις σεζόν με τους Χιούστον Ρόκετς και τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, αφήνει μόλις έναν συμπατριώτη του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο φόργουορντ των Μέμφις Γκρίζλις, που έκανε μια εξαιρετική σεζόν στο ΝΒΑ, ήταν ο καλύτερος παίκτης της Εθνικής Ισπανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου βέβαια οι «φούριας ρόχας» δεν πήραν το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά.

Η καλύτερη σεζόν για την Ισπανία, όσον αφορά την εκπροσώπηση στο ΝΒΑ ήταν το 2017, όπου αγωνίζονταν δέκα παίκτες. Συγκεκριμένα, οι Πάου Γκασόλ (Σαν Αντόνιο Σπερς), Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν (Λος Άντζελες Λέικερς και Ατλάντα Χοκς), Μαρκ Γκασόλ (Μέμφις Γκρίζλις), Ρίκι Ρούμπιο (Μινεσότα Τίμπεργουλβς), Σερζ Ιμπάκα (Τορόντο Ράπτορς), Νίκολα Μίροτιτς (Σικάγο Μπουλς), Σέρχιο Ροντρίγκεθ (Σίξερς), Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (Ντένβερ Νάγκετς), Ουίλι Ερνανγκόμεθ (Νιού Γιορκ Νικς) και Άλεξ Αμπρίνες (Οκλαχόμα Θάντερ).

Δηλαδή, υπήρχαν 10 Ισπανοί ανάμεσα στους 450 παίκτες του ΝΒΑ. Τρία χρόνια αργότερα ο αριθμός τους μειώθηκε στους 5 ισπανούς παίκτες (Ρούμπιο, Μαρκ Γκασόλ, Ιμπάκα, Ουίλι και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ). Τη νέα σεζόν (2024-2025) στο ΝΒΑ η Ισπανία θα έχει μόνο τον Σάντι Αλντάμα, κάτι που έχει να συμβεί από το 2003, οπότε και πραγματοποιήθηκε το ντεμπούτο του Ραούλ Λόπεθ και του Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν.

Ο Λίο Βέστερμαν θα αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας για πρώτη φορά στην καριέρα του
ΜΠΑΣΚΕΤ

16:53 - 22.08.2024

Ο Λίο Βέστερμαν θα αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας για πρώτη φορά στην καριέρα του

Για πρώτη φορά στην επαγγελματική του πορεία ο Λίο Βέστερμαν θα αγωνιστεί σε δεύτερη κατηγορία πρωταθλήματος και συγκεκριμένα στη Φουενλαμπράδα της Ισπανίας.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί και ένα καμπανάκι για το ισπανικό μπάσκετ και την επόμενη ημέρα σε εθνικό επίπεδο.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!