Το μέλλον τους στην EuroLeague, το παρόν τους στο ΝΒΑ: Γκαλινάρι και Κορκμάζ ψάχνουν ομάδα στις ΗΠΑ
i

© photo by Nic Antaya / Getty Images / Ideal Images

Το μέλλον τους στην EuroLeague, το παρόν τους στο ΝΒΑ: Γκαλινάρι και Κορκμάζ ψάχνουν ομάδα στις ΗΠΑ

Γιώργος Γαβριλάκης 12:04 - 14.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:11 - 14.02.2024

Οι Πέισερς αποδέσμευσαν τον Φουρκάν Κορκμαζ λίγο μετά την απόκτησή του από τους Σίξερς, ενώ οι Πίστονς «έκοψαν» τον Ντανίλο Γκαλινάρι, ο οποίος είναι επίσης ελεύθερος. Ο Τούρκος και ο Ιταλός απορρίπτουν (προς το παρόν) την Ευρώπη και συζητούν μόνο με ομάδες του ΝΒΑ.

Αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσαν να επιστρέψουν στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αν ήταν ανοιχτό το... παράθυρο της EuroLeague για μεταγραφές, τότε ο Φουρκάν Κορκμάζ και ο Ντανίλο Γκαλινάρι θα το σκέφτονταν, αλλά επειδή αυτό (το «παράθυρο») έκλεισε στις 7 Φεβρουαρίου, οι δύο NBAers αν σκόπευαν να επιστρέψουν στην Ήπειρο που ανατράφηκαν τότε, θα έπρεπε να ενταχθούν σε ομάδες υποδεέστερες σε σχέση με το ταλέντο και τα χαρίσματά τους στο παιχνίδι του μπάσκετμπολ. 

Για τον Κορκμάζ ενδιαφέρθηκε η Μπεσίκτας, αλλά τελικά πήρε αρνητική απάντηση από τον 26χρονο Τούρκο γκαρντ, ο οποίος προσφάτως έγινε ανταλλαγή από τους Φιλαδέλφεια Σίξερς, με τους οποίους αγωνίστηκε για επτά σεζόν (!) και με το που πήγε στην Ιντιάνα και οι Πέισερς μονομιάς τον αποδέσμευσαν. Άρα παραμένει ελεύθερος και έχει τα... αυτιά του ανοικτά, ενώ ο ατζέντης του είναι σε καθημερινή επαφή με ενδιαφερόμενους (μόνο) από τον «μαγικό πλανήτη». 

Παρόμοια συνθήκη βιώνει και ο Γκαλινάρι, ο οποίος «κόπηκε» από το ρόστερ των Ντιτρόιτ Πίστονς και ακούει προσφορές για συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν. Οι Φοίνιξ Σανς τον έχουν στη λίστα του και δεν αποκλείεται άμεσα να κλείσουν το deal και ο 35χρονος Ιταλός φόργουορντ να υπογράψει στη όγδοη ομάδα του επί αμερικάνικου εδάφους. 

Εγκαταλείπει τις ΗΠΑ ο Άλεξ Αντετοκούνμπο - Ετοιμάζεται για δράση στη Λιθουανία
REST OF THE WORLD

09:41 - 14.02.2024

Εγκαταλείπει τις ΗΠΑ ο Άλεξ Αντετοκούνμπο - Ετοιμάζεται για δράση στη Λιθουανία

Από το Ουισκόνισν στο Μαζεϊκιάι θα μεταφερθεί ο Άλεξ Αντετοκούνμπο, ο οποίος αφήνει πίσω του την προοπτική του ΝΒΑ και την δράση τους στην G-League και επιστρέφει στην Ευρώπη για να αγωνιστεί με την λιθουανική ομάδα, που ανακοίνωσε ήδη την απόκτησή του.

Αγωνίζεται στις ΗΠΑ από το 2008 όταν έφυγε από την Μιλάνο και τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2024 εκεί θα παραμείνει. Ακολούθως και ο Γκαλινάρι και ο Κορκμάζ αναμένεται να παίξουν μεγάλο ρόλο σε σενάρια επιστροφής τους στο επίπεδο της EuroLeague, σε ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και υψηλών προδιαγραφών, που με τα αγωνιστικά τους χαρίσματα (και οι δύο) μπορούν να το επηρεάσουν σε σημαντικό βαθμό.