Ο κόουτς Ρέντικ έχει θέμα με τις μπάλες του NBA και θέλει να αλλαχθούν: «Γιατί παίζουμε με αυτές;»

Τζέι Τζέι Ρέντικ

i

© IMAGO

Ο κόουτς Ρέντικ έχει θέμα με τις μπάλες του NBA και θέλει να αλλαχθούν: «Γιατί παίζουμε με αυτές;»

Στον απόηχο της πρεμιέρας του NBA και την νίκη των Λέικερς επί των Τίμπεργουλβς, ο προπονητής των «Λιμνανθρώπων», Τζέι Τζέι Ρέντικ, είχε τα παράπονά του για τις μπάλες που χρησιμοποιήθηκαν στο παιχνίδι, ενώ δήλωσε πως θα ζητήσει να αλλαχθούν από την λίγκα.

Ναι μεν οι Λέικερς πήραν τη νίκη στην πρεμιέρα του ΝΒΑ κόντρα στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς και στο ντεμπούτο του άλλοτε κορυφαίου σουτέρ του NBA, Τζέι Τζέι Ρέντικ, ως head coach, όμως, o ίδιος είχε παράπονα. Όχι από τους παίκτες του, αλλά από της μπάλες που χρησιμοποιήθηκαν στο παιχνίδι. Μάλιστα, όπως εξήγησε, θα ζητήσει επίσημα από τoυς αρμόδιους στη λίγκα να τις αλλάξουν.

Οι Λέικερς σούταραν μόλις 44,2% εντός παιδιάς, μαζί με το ανησυχητικό 5/30 από τα 7.25μ. Όμως, κατάφεραν να χτίσουν ένα διψήφιο προβάδισμα απέναντι στους Τίμπεργουλβς το οποίο κράτησαν στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου ημιχρόνου και τελικά τα κατάφεραν. Παρά το νικηφόρο ντεμπούτο του στους πάγκους, ο Τζέι Τζέι Ρέντικ επικεντρώθηκε στις μπάλες που χρησιμοποιήθηκαν στο παιχνίδι, ενώ όπως ανακοίνωσε μετά το παιχνίδι θα ζητήσει από την λίγκα να της αλλάξει.

ΛεΜπρόν και Μπρόνι μαζί στο παρκέ, μαζί και στις... δηλώσεις: «Πάνω απ' όλα η οικογένεια - Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή» (vid)
NBA

09:01 - 23.10.2024

ΛεΜπρόν και Μπρόνι μαζί στο παρκέ, μαζί και στις... δηλώσεις: «Πάνω απ' όλα η οικογένεια - Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή» (vid)

Αμέσως μετά τη νίκη των Λέικερς επί των Τίμπεργουλβς όλοι ήθελαν να μάθουν τα συναισθήματα που δημιουργήθηκαν στον ΛεΜπρόν και τον Μπρόνι Τζέιμς κατά τη διάρκεια της πρώτης κοινής παρουσίας πατέρα και γιου στο NBA. Και οι δυο τους εκφράστηκαν αναλόγως...

Όποιος έχει σουτάρει ποτέ με μια μπάλα μπάσκετ, θα ξέρει πόσο εύκολο είναι να πιάσεις μια χρησιμοποιημένη δερμάτινη μπάλα, σε αντίθεση με τις ολοκαίνουργιες μπάλες που υστερούν το λεγόμενο «grip». Ε λοιπόν, ο Ρέντικ είναι ένας άνθρωπος που έχει σουτάρει χιλιάδες φορές στην καριέρα του και κάτι παραπάνω θα ξέρει σίγουρα για το συγκεκριμένο θέμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Είχαμε υπέροχη εμφάνιση. Υπήρχαν ακόμη και μερικά τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο που νόμιζα ότι ήμασταν εντελώς ελεύθεροι και δεν μπορούσαμε να τα βάλουμε. Θα στείλω ένα αίτημα αύριο για να μπορέσουμε να παίζουμε με φθαρμένες μπάλες από εδώ και στο εξής».

«Είμαι πολύ σοβαρός, δεν είμαι σίγουρος γιατί παίζουμε παιχνίδια με ολοκαίνουργιες μπάλες μπάσκετ. Όποιος έχει αγγίξει ποτέ την μπάλα του ΝΒΑ ολοκαίνουργια γνωρίζει ότι είναι διαφορετική η αίσθηση και το άγγιγμα από μια χρησιμοποιημένη μπάλα».

Για το πότε αντιλήφθηκε το συγκεκριμένο θέμα: «Δεν το κατάλαβα μέχρι το τάιμ άουτ. Υπήρχε ένα μεγάλο ριμπάουντ, το άρπαξα. Σκέφτηκα: "Τι; Γιατί παίζουμε με αυτή την μπάλα;" Δώστε στα παιδιά την ευκαιρία να παίξουν ένα καλό μπάσκετ».

Μένει να δούμε αν το NBA θα ακούσει τον προπονητή των Λέικερς και αν θα υπάρξουν και άλλες ομάδες ή παίκτες που θα παραπονεθούν για τις καινούργιες μπάλες.