Οι Μάβερικς στους τελικούς του NBA: Ντόντσιτς και Ίρβινγκ σάρωσαν τη Μινεσότα (vids)

Οι Μάβερικς στους τελικούς του NBA: Ντόντσιτς και Ίρβινγκ σάρωσαν τη Μινεσότα (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:28 - 31.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:12 - 31.05.2024

Ο Λούκα Ντόντσιτς και ο Κάιρι Ίρβινγκ έβαλαν μαζί 72 πόντους (36 έκαστος) και οι Ντάλας Μάβερικς διέλυσαν στη Μινεσότα τους Τίμπεργουλβς με 124-103. Έκαναν το 4-1, κατέκτησαν το πρωτάθλημα στη Δύση και τώρα θα διεκδικήσουν κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς το δεύτερο δακτυλίδι στην ιστορία τους!

Την τελευταία φορά που οι Ντάλας Μάβερικς βρέθηκαν στους τελικούς του NBA το ημερολόγιο ήταν γυρισμένο στις σελίδες του 2011 και τότε η ομάδα από το Τέξας κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της.

Ο Ντιρκ Νοβίτζκι ήταν ο ηγέτης και ο νυν προπονητής των Καουμπόηδων, Τζέισον Κιντ ο οργανωτής. Τώρα είναι η σειρά του Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος στα 25 του χρόνια θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στους NBA Finals. Και για να συμβεί αυτό προηγήθηκε η επιβλητική εκτός έδρας νίκη στο Game 5 των τελικών της Δύσης κόντρα στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Ο Λούκα Ντόντσιτς έβαλε 36 πόντους, άλλους τόσους πρόσθεσε ο Κάιρι Ίρβινγκ και η ακαταμάχητη συνεργασία τους ολοκληρώθηκε με το υπέρ των Μάβερικς 124-103. Έτσι έγινε το 4-1 και τελικά το δακτυλίδι του πρωταθλητή στον μαγικό πλανήτη θα διεκδικηθεί από αυτούς και από τους Μπόστον Σέλτικς. Η δράση θα ξεκινήσει τα ξημερώματα της 7ης Ιουνίου από την Βοστώνης, καθώς οι Κέλτες έχουν το πλεονέκτημα της έδρας.

Για τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς η σεζόν ολοκληρώθηκε με μία γλυκόπικρη γεύση. Κατάφεραν να αποκλείσουν τους πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς στα ημιτελικά της περιφέρειας, αλλά με το Ντάλας που τερμάτισε πέμπτο στη Δύση είχαν σοβαρό πρόβλημα. Και δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν παρά μόνο στο Game 4. Αυτή ήταν και η μοναδική τους νίκη στη σειρά, όπου ο Άντονι Έντουαρντς δεν κατάφερε να κάνει ό,τι έκανε στους προηγούμενους γύρους.

Στο τελευταίο του ματς για φέτος, δηλαδή τη μέρα που οι Λύκοι αποκλείστηκαν είχε 28 πόντους και άλλους 28 πρόσθεσε ο Καρλ Άντονι Τάουνς. Αυτοί ήταν και οι μόνοι διψήφιοι για τους γηπεδούχους, που είδαν το μόνο το ντουέτο των Ντόντσιτς και Ίρβινγκ να βάζουν μαζί 72 πόντους, ενώ ο Πι Τζέι Ουάσινγκτον είχε 12 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Ντάνιελ Γκάφορντ προσέφερε άλλους 11 πόντους και 9 ριμπάουντ.