Πρωταθλητές του Summer League οι Μαϊάμι Χιτ με νίκη-θρίλερ

Πρωταθλητές του Summer League οι Μαϊάμι Χιτ με νίκη-θρίλερ

Sportal newsroom 08:56 - 23.07.2024 / Ανανεώθηκε: 09:03 - 23.07.2024

Με ένα πραγματικό ντέρμπι έκλεισε το φετινό NBA Summer League και τους Μαϊάμι Χιτ να κατακτούν τον τίτλο, επικρατώντας των Μέμφις Γκρίζλις με 120-118, χάρη σε καλάθι του Πέλε Λάρσον.

Με ένα θρίλερ ολκής και έντονες συγκινήσεις ολοκληρώθηκε το φετινό Summer League του Λας Βέγκας. Η ομάδα που χαμογέλασε στο φινάλε ήταν οι Μαϊάμι Χιτ, που ολοκλήρωσαν μια αψεγάδιαστη πορεία, κατά την οποία μέτρησαν μόνο νίκες, με τον καλύτερο τρόπο.

Σε έναν τελικό που ήταν θρίλερ και περιλάμβανε πολλά μεγάλα σουτ, η ομάδα της South Beach κατάφερε να επικρατήσει των Μέμφις Γκρίζλις, οι οποίοι δεν είχαν για ακόμα ένα παιχνίδι τον Ζακ Ίντι στη σύνθεσή τους. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και πήγε στην παράταση, καθώς ο Τζι Τζι Τζάκσον με τρίποντο στα 11'' για το τέλος έκανε το σκορ 113-113.

Οι Γκρίζλις μάλιστα είχαν ευκαιρία να κερδίσουν τον τίτλο στη Νεβάδα, όμως το σουτ του Σκότι Πίπεν τζούνιορ στην εκπνοή δεν βρήκε στόχο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην παράταση.

Εκεί οι Χιτ είδαν τους Πέλε Λάρσον και Τζος Κρίστοφερ να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και με τον Λάρσον να σκοράρει στο φινάλε, για το 120-118, κατέκτησαν τον τίτλο στο Summer League.

Ο Τζος Κρίστοφερ με 24 πόντους και 4 ριμπάουντ ήταν ο παίκτης που ηγήθηκε για τους Χιτ, με τον Κελ'Ελ Ουέρ να καταγράφει ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση με 21 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ 21 πόντους και 6 ασίστ πρόσθεσε ο Αλόντες Ουίλιαμς. Από πλευράς Γκρίζλις, ο Σκότι Πίπεν τζούνιορ έκανε μεγάλη εμφάνιση με 29 πόντους, 11 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα, ενώ 32 πόντους με 11/21 σουτ μέτρησε ο Τζέικ ΛαΡάβια, ο οποίος στην παράταση προσπάθησε να χαρίσει τον τίτλο στην ομάδα του.