H «μάχη» των δίδυμων Τόμπσον: Ο Αμέν νίκησε τον Οσάρ και οι Ρόκετς τους Πίστονς (vids)
i

© photo by Carmen Mandato / Getty Images / Ideal Images

H «μάχη» των δίδυμων Τόμπσον: Ο Αμέν νίκησε τον Οσάρ και οι Ρόκετς τους Πίστονς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:44 - 02.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:54 - 14.08.2024

Γεννήθηκαν την ίδια μέρα (30 Ιανουαρίου 2003) στο ίδιο μέρος, από την ίδια μάνα με διαφορά μερικών δευτερολέπτων. Τα ξημερώματα της Τρίτης (2/1) ο Αμέν συνάντησε τον δίδυμο αδελφό του Οσάρ στο Χιούστον ως αντίπαλο αυτή τη φορά και οι Ρόκετς νίκησαν τους Πίστονς με άνεση, χάρη και σκορ 136-113.

Δεν είναι η πρώτη φορά στο ΝΒΑ, που δύο αδέλφια που γεννήθηκαν την ίδια μέρα και σχεδόν την ίδια στιγμή (με διαφορά δευτερολέπτων) παίζουν ταυτόχρονα στο πρωτάθλημα. Είναι εξαιρετικά σπάνιο γενικά, αλλά τυχαίνει τα τελευταία χρόνια η... σύμπτωση να επαναλαμβάνεται. 

Άλλωστε, στους Μιλγουόκι Μπακς, παρέα με τα αδέλφια Αντετοκούνμπο, αγωνίζονται τα δίδυμα αδέλφια Λόπεζ. Ο Μπρουκ και ο Ρόμπιν. Υπάρχουν επίσης και οι... ομοζυγωτικοί Μόρις. Ο Μάρκους των Φιλαδέλφεια Σίξερς και ο Μαρκίφ των Ντάλας Μάβερικς. Πλέον, η παρέα των Twins του «μαγικού πλανήτη» έχει μεγαλώσει και τα ξημερώματα της Τρίτης (2/1) ο Αμέν Τόμπσον φιλοξένησε στο Χιούστον τον Οσάρ Τόμπσον

Γεννημένοι και οι δύο στις 30 Ιανουαρίου του 2003 στο Όκλαντ, βρίσκονται σε διαφορετικές πόλεις πλέον και συνεχίζουν την δράση τους στην rookie σεζόν τους στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά βρεθήκαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά στη ζωή τους ως επαγγελματίες αθλητές. Και ο Αμέν των Ρόκετς πήρε τη νίκη με 136-113 επί του Οσάρ των Ντιτρόιτ Πίστονς. Ο πρώτος είχε 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ σε 28'26'' και ο δεύτερος έπαιξε 24'26'' και προσέφερε στην ομάδα του 5 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασιστ.

Οι Πέισερς έχουν βρει το... κουμπί των Μπακς - Νίκησαν στο Μιλγουόκι παρά τον «τριπλό» Αντετοκούνμπο (vids)
NBA

08:05 - 02.01.2024

Οι Πέισερς έχουν βρει το... κουμπί των Μπακς - Νίκησαν στο Μιλγουόκι παρά τον «τριπλό» Αντετοκούνμπο (vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ένα εντυπωσιακό triple double στο πρώτο ματς των Μπακς για το 2024, αλλά έχασαν στο Μιλγουόκι από τον «κακό δαίμονα». Οι Πέισερς βρήκαν τον τρόπο για να νικήσουν (122-113) για τρίτη φορά φέτος τα Ελάφια.

Αυτοί οι δύο ήταν το επίκεντρο της αναμέτρησης, αλλά δύο άλλοι την έκριναν. Ο Αλπερέν Σενγκούν με 26 πόντους και 9 ασιστ και ο Τζέιλεν Γκριν με 22 πόντους οδήγησαν της Ρουκέτες στην επιτυχία, την ίδια ώρα που οι Πίστονς μετά το διάλλειμα μιας νίκης, έπειτα από 28 σερί ήττες, επέστρεψαν στα... καθιερωμένα.