Αντετοκούνμπο: «Αν χρειαστεί θα περάσουμε και μέσα από τη... φωτιά για να πάρουμε τη νίκη» (vid)

Αντετοκούνμπο: «Αν χρειαστεί θα περάσουμε και μέσα από τη... φωτιά για να πάρουμε τη νίκη» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:21 - 24.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:25 - 24.10.2024

Η πρεμιέρα των Μπακς κόντρα στους Σίξερς εξελίχθηκε με μία εύκολη νίκη για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την παρέα του, αλλά ο σούπερ σταρ της ομάδας αναγνωρίζει πως η σεζόν είναι μεγάλη «και θα είναι πολύ σκληρή».

«Ήταν καταπληκτικός», είπε για τον Ντέιμιαν Λίλαρντ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αμέσως μετά το τέλος του πρώτου αγώνα των Μπακς για τη σεζόν 2024-2025. Κι ενώ ο Greek Freak έκανε ένα εντυπωσιακό doubl double (24 πόντοι, 14 ριμπάουντ) στη νίκη επί των Φιλαδέλφεια Σίξερς, ενώ παραλίγο να προσεγγίσει ακόμα και το triple double (έκανε 7 ασίστ), ο άμεσος συνεργάτης του ήταν αυτός που με 30 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ έκανε τη διαφορά.

Για τον Αντετοκούνμπο πάντως, δεν ήταν μόνο ο ρόλος του Λίλαρντ στην επίθεση που έδωσε ώθηση στα Ελάφια. «Προφανώς και είναι εδώ για να σουτάρει και να δημιουργεί. Να... τρέχει την επίθεση, αλλά ο Dame έκανε φοβερή δουλειά στην άμυνα. Καταδίωξε σε όλο τον αγώνα έναν από τους πιο γρήγορους και ταλαντούχους γκαρντ στο NBA», είπε αναφερόμενος στον Ταϊρίς Μάξεϊ των 76ers.

Εγκαίνια με... ματσάρα στο Intuit Dome, οι Σανς νίκησαν τους Κλίπερς στην παράταση - Όλα τα αποτελέσματα από τα ξημερώματα της Πέμπτης
NBA

08:47 - 24.10.2024

Εγκαίνια με... ματσάρα στο Intuit Dome, οι Σανς νίκησαν τους Κλίπερς στην παράταση - Όλα τα αποτελέσματα από τα ξημερώματα της Πέμπτης

Το φανταστικό Intuit Dome άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του για αγώνα του NBA και οι Κλίπερς δεν κατάφεραν να κάνουν χαρούμενα εγκαίνια. Ο Τζέιμς Χάρντεν ήταν ηγετικός, αλλά και μοιραίος, με αποτέλεσμα ο Κέβιν Ντουράντ και η παρέα του από το Φοίνιξ να επικρατήσουν στο έξτρα πεντάλεπτο με 116-113. Πρεμιέρα με το... δεξί για τους Σάρλοτ Μπομπκατς, διπλό και για τους Γκρίζλις στη Γιούτα. Εύκολες νίκες για Ουόριορς και Μάτζικ.

Από εκεί και πέρα, ήταν «ικανοποιημένος από τον ρυθμό» και έβγαλε το... καπέλο και στους υπολοιπους συμπαίκτες του. «Ο Τορίν (Πρινς) ήταν επίσης πολύ καλός, ο Μπόμπι (Πόρτις) το ίδιο. Ο Μπρουκ (Λόπεζ) έκανε έξι μπλοκ και γενικά προστάτευσε την ομάδα, όπως κάνει πάντα». Γενικά «όποτε κωλύσαμε βρισκόταν κάποιος στο σωστό σημείο για να πάρει την προσπάθεια».

Για τις δικές του επιδόσεις σημείωσε πως «πρέπει να έχω υπομονή. Το παιχνίδι είναι δυναμικό και πρέπει να βρω τον απόλυτο ρυθμό. Είχε πολύ καιρό να παίξω σε αγώνα 32 λεπτά, αλλά είμαι μια χαρά». Παραδέχθηκε πάντως, πως η σεζόν είναι πολύ μεγάλη και πολύ σκληρή. «Κάποιες μέρες θα είναι εύκολες, αλλά τις περισσότερες θα χρειαστεί να περάσουμε μέσα από τη... φωτιά για να πάρουμε τη νίκη», τόνισε.