Ο Άγγελος Χαριστέας στο Sportal: «Έγινα και εγώ Ζαγοράκης να σηκώνομαι στις μύτες» (vid)

Ο Άγγελος Χαριστέας στο Sportal: «Έγινα και εγώ Ζαγοράκης να σηκώνομαι στις μύτες» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 21:10 - 16.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:14 - 14.08.2024

Ο Άγγελος Χαριστέας βρίσκεται στην Καρδίτσα για το All Star Game του μπάσκετ και μίλησε στην κάμερα του Sportal. Ενθουσιασμένος που δίνει το «παρών», εξέφρασε τη στήριξη του προς την τοπική κοινωνία της Καρδίτσας που δοκιμάστηκε τους προηγούμενους μήνες, ενώ έκανε και χιούμορ με αναφορές στον Θοδωρή Ζαγοράκη.

Ο Άγγελος Χαριστέας βρίσκεται στην Καρδίτσα για τη μεγάλη γιορτή του ελληνικού μπάσκετ, εκπροσωπώντας μαζί με άλλους ποδοσφαιριστές τη γενιά του Euro 2024. Μιλώντας στην κάμερα του Sportal, δεν έκρυψε τη χαρά του που βρίσκεται εκεί, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην τοπική κοινωνία της Καρδίτσας που πέρασε πολλά τους τελευταίους μήνες.

Μέσα σε όλα αυτά, δεν έλειψαν τα αστεία με αναφορές στον πρώην συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα Θοδωρή Ζαγοράκη, ενώ υποστήριξε πως θυμάται σα χτες την τρομερή πορεία της εθνικής στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Παιδιά που δε σε είχαν προλάβει να παίζεις ποδόσφαιρο, τώρα «τρέχουν» να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί σου. Πώς αισθάνεσαι για αυτό; 

Για εμένα είναι πολύ μεγάλη χαρά γιατί γύρισα στην Ελλάδα το 2018. Τα παιδιά που είναι 10-12 χρονών, έχουν δει τα γκολ μόνο σε βίντεο και ξέρεις πως ό,τι κάνουμε το κάνουμε για τα παιδιά. Σήμερα ήρθα εδώ για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια εδώ. Και ο δεύτερος είναι για την τοπική κοινωνία, που δοκιμάστηκε πάρα πολύ και θέλουμε να τους δείξουμε πως είμαστε κοντά τους. Υπάρχει ενθουσιασμός και θα είμαστε κοντά τους όποτε μας ζητηθεί. 

Για να κάνουμε και λίγο πλάκα, είδαμε πως έχεις το σουτ στο μπάσκετ, βάζεις και τα lay up. Σε έφαγαν τα συστήματα και δεν έπαιξες μπάσκετ τελικά;

Κοίταξε, είχα έναν τραυματισμό όταν ήμουν πιο μικρός. Όχι χωρίς πλάκα έπαιζα μπάσκετ, αλλά τώρα που βλέπω τους υπόλοιπους θεωρούμαι κοντός. Να φανταστείς στη φωτογραφία σηκώθηκα για πρώτη φορά στις μύτες. Αυτά τα έκανε ο Ζαγοράκης, αλλά σήμερα τα έκανα και εγώ. Πάντως περάσαμε πολύ ωραία, πήρα χρόνο συμμετοχής μαζί με αυτά τα παιδιά. Τους είπα ότι τώρα είναι η σειρά τους να έρθουν να παίξουμε ποδόσφαιρο.

Ο Ζαγοράκης σου έκανε πλάκα επιτέλους να νιώθεις και εσύ κοντός;

Ο Ζαγοράκης ήταν πολύ καλός, έκανε κλεψίματα, έκανε και δύο φάουλ - τάκλιν. Εμείς ήρθαμε συμβολικά, εκπροσωπήσαμε την ομάδα του 2004 και χαίρομαι πάρα πολύ που όλα αυτά τα παιδιά βρίσκονται σήμερα εδώ και είχαν την ευκαιρία να μας δούνε και να τους δώσουμε χαρά. 

Και κάτι τελευταίο επειδή περιμένουν τα παιδιά για φωτογραφίες. Συμπληρώνονται 20 χρόνια από την επιτυχία του 2004. Το έχεις συνειδητοποιήσει αυτό;

Πέρασαν 20 χρόνια ε; Μου φαίνεται σα χτες. Ο κόσμος μου το υπενθυμίζει σε καθημερινή βάση, οπότε είναι κάτι που έχει παραμείνει χαραγμένο στη μνήμη μου.