Ο άνθρωπος που έκανε τον Γιάννη να ξεπεράσει τα όρια είναι ο νέος εγκέφαλος των Ουόριορς

Ο άνθρωπος που έκανε τον Γιάννη να ξεπεράσει τα όρια είναι ο νέος εγκέφαλος των Ουόριορς

Χρήστος Τσάλτας 12:37 - 24.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:21 - 14.08.2024

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς έδωσαν την πιο καίρια θέση για το «χτίσιμο» του ρόστερ τους σε έναν άνθρωπο που έχει... παρελθόν με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και αυτό δεν απκκέιεται να παίξει ρόλο για ενδεχόμενη κίνηση της ομάδας από την Bay Area για τον Greek Freak.

Η είδηση της ανάληψης της θέσης του GM των Ουόριορς από τον Μάικ Ντανλίβι τζούνιορ για πολλούς αποτέλεσε έκπληξη. Για όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην ομάδα της Bay Area δεν ήταν ακριβώς έτσι. Διότι ο Τζόε Λακόμπ είχε πάντα σε εκτίμηση τις ικανότητες του Ντανλίβι τζούνιορ, ενώ και ο Μπομπ Μάιερς, ο μέχρι πρότινος ιθύνων νους του οργανισμού, έδωσε τη συγκατάθεσή του για να προχωρήσει η υπόθεση και να αναλάβει τη θέση αυτή.

Ο Ντανλίβι τζούνιορ είναι γιος του άλλοτε προπονητή των Λος Άντζελες Κλίπερς, Μάικ Ντανλίβι και στα παρκέ του ΝΒΑ δεν κατάφερε ποτέ να κάνει μεγάλη διαφορά. Στην καριέρα του είχε το ρόλο παίκτη που ερχόταν από τον πάγκο, κατά κύριο λόγο και αποτελούσε ρολίστα για τις ομάδες που αγωνιζόταν. Έναν ρόλο που τον υπηρετούσε πολύ καλά στην καριέρα του.

Βέβαια δεν ήταν λίγες οι φορές που στο βωμό της νίκης περνούσε τα όρια. Όπως είχε συμβεί στην αναμέτρηση των Μιλγουόκι Μπακς με τους Σικάγο Μπουλς, στο Game 6 της σειράς του πρώτου γύρου των πλει οφ του 2015. Ήταν η πρώτη σειρά πλέι οφ στην καριέρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, στην δεύτερη σεζόν του Greek Freak στα παρκέ του ΝΒΑ.

Μια σειρά που τελείωσε άδοξα, τόσο για τους Μπακς, που εκείνη τη σεζόν είχαν τον Τζέισον Κιντ στον πάγκο τους, όσο και για τον Γιάννη, που αποβλήθηκε λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Γιατί αποβλήθηκε; Με το σκορ στο 28-58 υπέρ των Μπουλς, ο Ντανλίβι τζούνιορ εκτέλεσε για τρεις από τις 45 μοίρες. Ευστόχησε στο σουτ που επιχείρησε, την ίδια στιγμή που ο Γιάννης ήρθε με... φόρα πάνω του και τον έριξε στις court seats. Η αντίδραση αυτή ήταν αποτέλεσμα κάποιων σκληρών, έως και αντιαθλητικών, μαρκαρισμάτων του Ντανλίβι σε συμπαίκτες του Γιάννη, αλλά και στον ίδιο τον Greek Freak, που είχαν προκαλέσει την «έκρηξη» του ηγέτη των «ελαφιών».

Κάπως έτσι λοιπόν ο Γιάννης... ξέσπασε, με τους διαιτητές να τον χρεώνουν την πρώτη αποβολή της καριέρας του στο ΝΒΑ. μαι εμπειρία αρκετά διδακτική για το μέλλον του στην λίγκα και το πώς να μένει ήρεμος ακόμα και σε καταστάσεις που ο αντίπαλος προσπαθεί να προκαλέσει πανικό.

Τα χρόνια πέρασαν. Ο Ντανλίβι τζούνιορ βρίσκεται στο front office των Ουόριορς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μεσουρανεί στο ΝΒΑ, ως ένας από τους καλύτερους παίκτες της λίγκας, με συμβόλαιο σε ισχύ έως το 2026 (τη σεζόν 2025-26 έχει player's option ύψους 51 εκατ. δολαρίων). Την ίδια στιγμή οι φήμες περί ενδιαφέροντος των Ουόριορς για τον Γιάννη κάνουν την εμφάνισή τους σε τακτική βάση.

Λέτε να έχουμε αναθέρμανση τους επόμενους μήνες; Κι αν ναι πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει η παρουσία του Ντανλίβι τζούνιορ στις επαφές; Οι απαντήσεις δεν αποκλείεται να δοθούν μελλοντικά...