O Άντονι Έντουαρντς στο Sportal: «Χρυσό με την Team USA και... MVP στο ΝΒΑ» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 22:39 - 25.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:59 - 14.08.2024

Ο ηγέτης της Team USA, Άντονι Έντουαρντς, μίλησε στην κάμερα του Sportal για το Παγκόσμιο Κύπελλο, την αυτοπεποίθησή του, αλλά και το παιχνίδι του, δηλώνοντας έτοιμος για μεγάλα πράγματα στη Μανίλα.

Αποστολή στη Μανίλα

Το φετινό καλοκαίρι ήταν ίσως το πιο έντονο στην καριέρα του Άντονι Έντουαρντς. Ο Ant ολοκλήρωσε τη σεζόν 2022-23 με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, την τρίτη της καριέρας του στο ΝΒΑ και οι «λύκοι» φρόντισαν να τον... δέσουν για πολλά χρόνια στη Μινεάπολις. Την ίδια ώρα ήρθε και η κλήση από την Team USA για να κάνει ακόμα πιο γεμάτο το πρόγραμμά του.

Η παρουσία του στη Μανίλα ωστόσο δεν αντιμετωπίζεται ούτε σαν αγγαρεία, ούτε σαν υποχρέωση. Αλλά σαν μια διασκεδαστική διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει σε κάτι σπουδαίο. Διότι οι Αμερικανοί στοχεύουν στο χρυσό μετάλλιο, στην επιστροφή στην κορυφή, μετά το «κάζο» του 2019.

Για τον Έντουαρντς το καλοκαίρι αυτό έχει πολλές παραμέτρους, για τις οποίες μίλησε στο Sportal. Αναφέρθηκε στην αυτοπεποίθησή του, που βρίσκεται πάντα σε υψηλά επίπεδα, αλλά και στον στόχο που έχει θέσει. Όχι μόνο για φέτος, αλλά και για την σεζόν που έρχεται.

«Είναι τρομερή η εμπειρία, είναι διασκεδαστική. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να ξεκινήσω να παίζω», είπε αρχικά ο Ant, ο οποίος μας ρώτησε για την γλώσσα την οποία μιλούσαμε κατά τη διάρκεια της μετάφρασης.

Αφού του απαντήσαμε πως ήταν στα ελληνικά -και δέχτηκε την απάντηση με χαμόγελο- στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι «το χρυσό είναι ο στόχος μας, χωρίς αμφιβολία».

Το παιχνίδι του αστέρα των Μινεσότα Τίμπεργουλβς διακρίνεται από την αυτοπεποίθηση που τον διακατέχει. «Η αυτοπεποίθησή μου είναι πάντα στο υψηλότερο δυνατό σημείο. Χτίζω την αυτοπεποίθησή μου, όποιος κι αν είναι απέναντί μου», υπογράμμισε.

Ο Ant όμως δεν μένει μόνο στο τουρνουά της Μανίλα, καθώς οι στόχοι του είναι σαφώς πιο μεγάλοι. Πλέον έχει ένα συμβόλαιο που φτάνει στα 260 εκατ. δολάρια και οι απαιτήσεις... τρυπάνε ταβάνι. Έτσι η παρουσία του στην Team USA έχει διττό χαρακτήρα.

«Το τουρνουά αυτό θα ξεπληρώσει τη δουλειά που έχω κάνει και ελπίζω να με βοηθήσει να κουβαλήσω πράγματα για την επόμενη σεζόν», εξήγησε επί του θέματος, δείχνοντας πως πλέον όχι απλώς ωριμάζει αλλά θέλει να κάνει ακόμα πιο σπουδαία πράγματα.

Στο Άμπου Ντάμπι ο Έντουαρντς πήρε γεύση από την Εθνική ομάδα. Από την οποία δεν περιμένει να δει νέα πράγματα, αλλά ο στόχος του είναι να διατηρήσει τον ρυθμό του αγώνα κόντρα στην Γερμανία, όπου σταμάτησε στους 34 πόντους.

Η προσέγγιση λοιπόν, παραμένει ίδια. «Πόσο διαφορετικό; Δεν ξέρω, εξαρτάται από το τι θα κάνει η Εθνική ομάδα. Ελπίζω να είναι διαφορετικό, ελπίζω να έχουμε το ίδιο παιχνίδι, όπως αυτό κόντρα στην Γερμανία».

Στο φετινό τουρνουά των Φιλιππίνων οι Αμερικανοί περιμένουν πολλά από τα δικά του χέρια. Οι δικές του εμπνεύσεις κάνουν καλύτερο το παιχνιδι όλης της ομάδας. Ο Άντονι Έντουαρντς κουβαλάει την ταμπέλα του «The guy» της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ και στα επόμενα παιχνίδια οφείλει να το επιβεβαιώσει.

Όχι μόνο για την παρουσία του στην Ασία, αλλά -κυρίως- για όσα θέλει να δείξει τη νέα σεζόν με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς.