Γκρίφιν: «Κοινός στόχος με τον Αντετοκούνμπο να φέρουμε ξανά τους Μπακς στην κορυφή»

Ο Κόουτς Γκρίφιν

i

Twitter / Giannis Antetokounmpo

Γκρίφιν: «Κοινός στόχος με τον Αντετοκούνμπο να φέρουμε ξανά τους Μπακς στην κορυφή»

Νίκος Καλαμπάκας 09:25 - 12.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:33 - 14.08.2024

Ο νέος προπονητής των Μιλγουόκι Μπακς ανέλυσε τους στόχους της ομάδας του για φέτος και εξήρε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον οποίο όπως εξήγησε, έχουν το ίδιο όραμα...

Ο νέος προπονητής του Μιλγουόκι, Άντριαν Γκρίφιν, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το γεγονός ότι θα συνεργαστεί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, παρά το γεγονός ότι ο δύο φορές MVP του πρωταθλήματος, σχεδιάζει να καθυστερήσει να υπογράψει επέκταση συμβολαίου με την ομάδα.

Ο Αντετοκούνμπο είπε στους New York Times τον περασμένο μήνα ότι ήθελε να δει πόσο αφοσιωμένοι είναι οι Μπακς στην κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος πριν αποφασίσει αν θα υπογράψει επέκταση συμβολαίου προκειμένου να μείνει στο Μιλγουόκι. Ο δύο φορές MVP σημείωσε επίσης την πρόσφατη αλλαγή προπονητή των Μπακς και είπε ότι ήθελε να «δει τη δυναμική» του πώς όλα λειτουργούν με το νέο επιτελείο προτού πάρει μια απόφαση.

«Ο Γιάννης και εγώ είμαστε στην ίδια σελίδα», είπε ο Γκρίφιν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης γκολφ του οργανισμού τω Μιλγουόκι Μπακς. «Έχουμε μια εξαιρετική σχέση μέχρι στιγμής. Θέλει να κερδίσει, και εγώ θέλω να κερδίσω. Είναι τόσο απλό. Τον σέβομαι. Σέβομαι αυτά που έχει καταφέρει σε αυτό το πρωτάθλημα. Είμαστε εδώ μαζί για να κερδίσουμε. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Νομίζω ότι είναι μια εξαιρετική συνεργασία. Θα οδηγήσουμε την ομάδα μαζί. Όταν ηγηθεί, θα ακολουθήσουν και οι άλλοι. Νομίζω ότι είναι υπέροχο», είπε αρχικά.

Ο Γκρίφιν είπε επίσης ότι ο Αντετοκούνμπο και ο επιθετικός Κρις Μίντλετον αναμένεται να είναι έτοιμοι για την έναρξη του προπονητικού προγράμματος στις 3 Οκτωβρίου, αφού και οι δύο υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο κατά τη διάρκεια της off season.

«Αυτό είναι το σχέδιο», είπε ο Γκρίφιν. «Δουλεύουν τα πόδια τους στο γυμναστήριο κάθε μέρα. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι να εκτιμούμε την κατάσταση μέρα με τη μέρα. Αυτό κάνουν».

Ο Αντετοκούνμπο οδήγησε τους Μπακς στον πρώτο τους τίτλο στο ΝΒΑ μετά από μισό αιώνα το 2021, αλλά έκτοτε δεν έχουν προχωρήσει πέρα από τον δεύτερο γύρο των πλέι οφ. Οι Μπακς κατείχαν το καλύτερο ρεκόρ κανονικής σεζόν του ΝΒΑ την περασμένη σεζόν, αλλά έχασαν με 4-1 από τους Μαϊάμι Χιτ στον πρώτο γύρο των πλέι οφ.

Μετά από αυτή την ανέλπιστη ήττα στα πλέι οφ, οι Μπακς απέλυσαν τον Μάικ Μπούντενχολζερ από τον πάγκο τους και προσέλαβαν τον Γκρίφιν, ο οποίος είχε περάσει τις τελευταίες πέντε σεζόν ως βοηθός προπονητή των Τορόντο Ράπτορς. Ο Γκρίφιν είπε τη Δευτέρα ότι κατανοεί τις προσδοκίες που έρχονται με αυτή τη δουλειά και ότι αυτός και ο Αντετοκούνμπο έχουν παρόμοιους στόχους.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε το παρών σε εκδήλωση εταιρείας ρολογιών και φωτογραφήθηκε με τη Σαρλίζ Θέρον
NBA

09:26 - 08.09.2023

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε το παρών σε εκδήλωση εταιρείας ρολογιών και φωτογραφήθηκε με τη Σαρλίζ Θέρον

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραβρέθηκε σε εκδήλωση εταιρείας ρολογιών την οποία διαφημίζει και δεν έχασε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με τη χολιγουντιανή Σαρλίζ Θέρον.

«Είμαστε ευθυγραμμισμένοι», είπε ο Γκρίφιν. «Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε. Το μόνο πράγμα για το οποίο μίλησα με την ομάδα μου και το προσωπικό μας είναι απλώς να δεχτώ τις προσδοκίες. Έχουμε ένα πολύ καλό ρόστερ. Αντί να τρέχουμε από αυτό, θέλουμε να το αγκαλιάσουμε».