Ο Άρης Λυκογιάνννης στο Sportal: «Θα είναι επιτυχία για τον Πανιώνιο αν βρεθεί στην πρώτη εξάδα»

Ο Άρης Λυκογιάνννης στο Sportal: «Θα είναι επιτυχία για τον Πανιώνιο αν βρεθεί στην πρώτη εξάδα»

Χρήστος Τσάλτας 13:50 - 12.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:50 - 12.10.2024

Το recruiting του καλοκαιριού, η προετοιμασία σε υψηλούς ρυθμούς, η παρουσία του κόσμου και οι στόχοι της σεζόν. Ο Άρης Λυκογιάννης καταθέτει στο Sportal την ταυτότητα του φετινού Πανιωνίου Χυμοί Viva και θέτει τον πήχη της τρέχουσας προσπάθειας.

Η μεγάλη επιστροφή είναι γεγονός. Ο Πανιώνιος Χυμοί Viva επέστρεψε στα «μεγάλα σαλόνια» και με τη δουλειά που γίνεται εντός των τειχών ο στόχος είναι να μείνει για πολλά χρόνια. Οι κυανέρυθροι τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια, με αποκορύφωμα την επιστροφή τους στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ.

Ο άνθρωπος που οδήγησε την ομάδα της Νέας Σμύρνης στην άνοδο, ο Άρης Λυκογιάννης, έμεινε στη θέση του και έχτισε το ρόστερ της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Οι κυανέρυθροι παρουσιάζουν φέτος είναι νέο πρότζεκτ, με τεράστιο ενδιαφέρον, έχοντας στις τάξεις τους ένα κράμα έμπειρων και διψασμένων παικτών που έχουν υψηλό ταβάνι.

Ο Πανιώνιος περιμένει την άνοδο του Μπράουν που άφησε πίσω τις ενοχλήσεις
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

09:50 - 12.10.2024

Ο Πανιώνιος περιμένει την άνοδο του Μπράουν που άφησε πίσω τις ενοχλήσεις

Το πρωτάθλημα μπαίνει στη δεύτερη «στροφή» του, με τον Πανιώνιο να αντιμετωπίζει το Περιστέρι, εκτός έδρας και τον Άρη Λυκογιάννη να περιμένει το step up του Ράιον Μπράουν, ο οποίος είναι κομβικός στο πλάνο της ομάδας του.

Στο πλαίσιο της Media Day της ομάδας από τη Νέα Σμύρνη, το Sportal συνάντησε τον προπονητή των κυανέρυθρων ο οποίος μίλησε για όλα. Από τη στελέχωση του καλοκαιριού, μέχρι την σκληρή δουλειά στην προετοιμασία και από τους στόχους που υπάρχουν, στον παράγοντα πίεση.

-Ξεκινώντας από τη στελέχωση του ρόστερ, ποιο ήταν το σκεπτικό για το χτίσιμο του φετινού ρόστερ;

«Το πιο σημαντικό που είχαμε να κάνουμε ήταν με το οργανωτικό κομμάτι. Ξέχωρα από το αγωνιστικό ήρθαν αρκετά νέα πρόσωπα να στελεχώσουν την ομάδα γιατί η ομάδα είχε πολύ μεγάλο κενό. Όσον αφορά το αγωνιστικό είχαμε ένα συγκεκριμένο μπάτζετ να διαχειριστούμε. Όσον αφορά τους Έλληνες, σχεδόν ό,τι στοχεύσαμε καταφέραμε και το πείσαμε να έρθει στην ομάδα. Με τους ξένους παίκτες δυσκολευτήκαμε αρκετά. Η ομάδα δεν είχε ευρωπαϊκή συμμετοχή. Αντιμετώπιζε και το κακό πρόσφατο παρελθόν, το γεγονός ότι ήταν 2 χρόνια σε μικρές κατηγορίες και συν ότι τα 2 τελευταία χρόνια στην Α1 δεν ήταν καλά. Δυσκολευτήκαμε πολύ εκεί. Παρ' όλα αυτά είχαμε επιμονή μεγάλη και back up πλάνα συνέχεια και πήγαμε σε κάποιες safe επιλογές με έμπειρα παιδιά που είναι παιγμένα και ευελπιστώ ότι έχουμε κάνει μια καλή δουλειά που θα φανεί και στο παρκέ».

-Μεγάλο καράβι ο Πανιώνιος, οι απαιτήσεις τρυπάνε ταβάνι. Πώς διαχειρίζεστε τον παράγοντα πίεση;

«Σίγουρα όταν υπάρχουν απαιτήσεις υπάρχει και πίεση στην ομάδα. Τουλάχιστον σε μένα δεν υπάρχει μεγαλύτερη πίεση από αυτή που βάζω εγώ στον εαυτό μου. Δεν έχει να κάνει με το τι σκέφτονται οι τριγύρω, αλλά με το τι φιλοδοξίες και τι στόχους έχω εγώ σε προσωπικό επίπεδο».

-Τι στόχοι έχουν τεθεί;

«Ο πρώτος άμεσος στόχος και ρεαλιστικός είναι τα πλέι οφ και από εκεί και πέρα να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να βρεθούμε στην πρώτη εξάδα».

-Μιλώντας για τη δυναμική του πρωταθλήματος, βλέπουμε ομάδες να έχουν ενισχυθεί. Θεωρείτε ότι θα είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών;

«Θα έχει μεγάλο ανταγωνισμό. Από τις θέσεις 3-11 θα είναι ανταγωνιστικό. Αυτές οι ομάδες έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους και τα αποτελέσματα θα κρίνονται στην ημέρα. Δεν δείχνει κάποια ομάδα να ξεχωρίζει και να πηγαίνει ένα βήμα παραπάνω. Όλα έχουν να κάνουν με το τάιμινγκ και πώς θα είναι η χρονική στιγμή που θα παίξεις με κάποιον. Το δεύτερο είναι ο χρόνος. Πόσο θα αντέξουν οι ομάδες σε οικονομικά, τραυματισμούς, διάφορες συγκυρίες. Για τις δύο πρώτες θέσεις δεν το συζητάμε, η απόσταση είναι τεράστια. Όσον αφορά την κάτω κατάσταση είναι πολύ νωρίς. Η Α1 δεν είναι σαν τις άλλες κατηγορίες. Με 1-2 αλλαγές η εικόνα μιας ομάδας μπορεί να αλλάξει. Οπότε πρέπει να είμαστε υπομονετικοί».

-Ο Πανιώνιος Χυμοί Viva είναι μια νέα ομάδα, σε αυτή τη φάση της σεζόν οι νίκες θα είναι αυτές που θα αγοράσουν χρόνο;

«Οι νίκες είναι το ζητούμενο για όλους τους προπονητές. Όλοι οι προπονητές ξεκινάμε, εκτός του Μπαρτζώκα και του Αταμάν, δημιουργώντας ομάδες από το μηδέν. Είμαστε συνηθισμένοι σε αυτή την κατάσταση, γιατί αυτό είναι το μοντέλο που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θέλεις να περάσεις τον σκόπελο των πρώτων αγωνιστικών μαζεύοντας κάποιες νίκες. Αυτό βοηθάει την ψυχολογία και την χημεία μιας ομάδας».

-Είδαμε στο παιχνίδι με τον Κολοσσό Ρόδου, την ώρα της κρίσης, η μπάλα να πηγαίνει στον Νόκο σε σταθερή βάση. Ήταν κάτι... by design από την ομάδα ή προσαρμοστήκατε στη συνθήκη του αγώνα;

«Ήταν θέμα ξεκάθαρα της συνθήκης του αγώνα. Ο Κολοσσός επέλεξε να παίξει αλλαγές σε όλα τα σκριν από το πρώτο δευτερόλεπτο, σε μια προσπάθεια να ρίξει τον ρυθμό και να χαλάσει το δικό μας μυαλό. Στο πρώτο ημίχρονο είχε αποτέλεσμα. Στο δεύτερο συζητήσαμε, σημαδέψαμε λογικά τα inside miss matches γιατί υπήρχε ξεκάθαρη υψομετρική διαφορά και ήταν το πιο λογικό χτύπημα που έπρεπε να κάνεις. Απέδωσε και ξεπεράσαμε την άσχημη αγωνιστική πρεμιέρα που είχαμε όσον αφορά το ρυθμό και την απόδοσή μας».

-Στην πρεμιέρα παίξατε στην έδρα σας, αλλά δεν είχατε τον κόσμο στο πλευρό σας. Πόσο σημαντική είναι η στήριξη του κόσμου στη φετινή προσπάθεια;

«Η παρουσία του κόσμου σε όλες τις ομάδες έχει θετικά και αρνητικά. θα σου δώσουν μια έξτρα ώθηση και όταν νιώθεις καλά θα κάνουν το έργο σου πιο εύκολο. Από εκεί και πέρα υπάρχει κοινό που και στα δύσκολα στηρίζει την ομάδα. Οπότε θα σου δώσει και έξτρα βοήθεια. Υπάρχει όμως και κοινό που σου βάζει έξτρα πίεση. Κατ' αρχήν θα πρέπει να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο να δούμε το γήπεδο αυτό να έχει κόσμο, αν υπάρχει η δυνατότητα να γεμίσει θα είναι κάτι πάρα πολύ όμορφο για εμάς και ελπίζουμε με την απόδοσή μας να τους έχουμε δίπλα μας».

-Για το τέλος, συμπληρώστε τη φράση. Θα είναι επιτυχία αν...

«Αν ο Πανιώνιος βρεθεί στην πρώτη εξάδα»

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!