Βλάντε Τζούροβιτς: «Ο Θεός να βοηθήσει να πάνε όλα καλά στο Παρτίζαν - Ερυθρός Αστέρας»

Βλάντε Τζούροβιτς

i

Sportal

Βλάντε Τζούροβιτς: «Ο Θεός να βοηθήσει να πάνε όλα καλά στο Παρτίζαν - Ερυθρός Αστέρας»

Νίκος Καλαμπάκας 18:47 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:25 - 14.08.2024

Ο Σέρβος κόουτς, Βλάντε Τζούροβιτς ο οποίος έχει περάσει πολλά χρόνια της καριέρας του και στην Ελλάδα, μίλησε σε Μέσο της Σερβίας για τον πέμπτο τελικό της ABA Liga ανάμεσα στην Παρτίζαν και τον Ερυθρό Αστέρα και μεταξύ άλλων παρακάλεσε τον Θεό να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση χωρίς έκτροπα.

Την Πέμπτη 22/6 διεξάγεται o πέμπτος και τελευταίος τελικός της ABA Liga ανάμεσα στην Παρτιζάν και τον Ερυθρό Αστέρα και η Σερβία ζει έναν απόλυτο φανατισμό. Ο Βλάντε Τζούροβιτς, ο οποίος είναι γνώστης της πραγματικότητας της Σερβίας, μίλησε για τον αγώνα και τις επεισοδιακές του προεκτάσεις, τονίζοντας ότι ο φανατισμός έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα και ότι χρειάζεται η βοήθεια του Θεού ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά.

Η Παρτίζαν προηγήθηκε στη σειρά με 2-0 χάρη σε νίκες στη "Stark Arena", ο Ερυθρός Αστέρας ισοφάρισε στο "Αλεξάντερ Νίκολιτς" και πλέον η σειρά μεταφέρεται πάλι στην έδρα της πρώτης για το τελευταίο παιχνίδι που θα κρίνει τον πρωταθλητή. Ο Τζούροβιτς, μιλώντας στο TV Arena Sport, τονίζει ότι υπάρχουν πολλές «κόκκινες γραμμές»:

«Θα είναι άγριο, φοβάμαι για το πως θα τελειώσουν όλα. Αν η Παρτιζάν προηγείται συνέχεια δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Όμως αν προηγηθεί ο Αστέρας, όλα μπορούν να συμβούν. Έχει συμβεί στο παρελθόν να προηγηθεί με 30 δευτερόλεπτα για το τέλος με 11 πόντους ο Αστέρας και να βρεθεί κάποιος «έξυπνος» να κάνει μια βλακεία και οι διαιτητές να μας έχουν στην αναμονή για πέντε λεπτά.

Είναι ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα, δεν μπορεί να είναι ήρεμο ένα ματς όταν παίζουν η Παρτιζάν και ο Αστέρας, δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες. Πρέπει να έχουν τους κορυφαίους διαιτητές, την καλύτερη ασφάλεια, ο Θεός να βοηθήσει και όλα να πάνε καλύτερα. Το πέμπτο παιχνίδι θα κρίνει τον πρωταθλητή, δεν έχουμε μεγαλύτερο πρωταθλητή από το πρωτάθλημα ΑΒΑ. Είναι δύο κορυφαίες ομάδες, νομίζω ότι θα το παρακολουθήσει ολόκληρη η Ευρώπη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κομβική απουσία του Παπαπέτρου στο 4ο ματς:

«Δεν ξέρω τι γίνεται με τον Παπαπέτρου, υποθέτω ότι θα παίξει. Ο Ομπράντοβιτς είδε ότι δεν κατάφερε να κερδίσει το παιχνίδι. Κράτησε τον Πάντερ για αρκετή ώρα στον πάγκο, τον ξεκούρασε. Εκεί ήταν και ο Έξουμ, ο Μάνταρ, ο Κοπρίβιτσα έπαιξε μετά από πολύ καιρό, ο Τριφούνοβιτς μπήκε λίγο, ο Άντζουτσιτς και ο Aβράμοβιτς περισσότερο. Με αυτό «ελάφρυνε» τους παίκτες για τον πέμπτο αγώνα και κανείς δεν καταπονήθηκε από την προσπάθεια, όμως μεσολαβούν μόλις δύο μέρες».

Ο κόουτς που έχει στο παρελθόν θητεία και στους Πανιώνιο, Άρη και ΑΕΚ, μιλώντας για τον Ερυθρό Αστέρα ανέφερε:

«Ο Καμπάτσο έχει κουραστεί περισσότερο και σωματικά και πνευματικά. Πρέπει να ανέβει πολύ ο Νέντοβιτς για να έχει τύχη η ομάδα. Χωρίς τους δικούς του πόντους δεν έχει μεγάλη τύχη ο Ερυθρός Αστέρας. Ανυπομονώ πολύ για το ματς, ανυπομονώ όμως από την άλλη φοβάμαι και για το τι θα συμβεί».