Ο διαστημικός Ουότερς, ο εκπληκτικός Φοντέκιο, οι φοβεροί της Δομινικανής Δημοκρατίας και ο Τόμπι που συμπληρώνει τον Ντόντσιτς

Πουέρτο Ρίκο

i

FIBA

Ο διαστημικός Ουότερς, ο εκπληκτικός Φοντέκιο, οι φοβεροί της Δομινικανής Δημοκρατίας και ο Τόμπι που συμπληρώνει τον Ντόντσιτς

Νίκος Καλαμπάκας 22:13 - 01.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:48 - 14.08.2024

Οι παίκτες με τις καλύτερες επιδόσεις στους αγώνες της Παρασκευής 1/9 για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA.

Οι παίκτες που ξεχώρισαν στους πρώτες αγώνες της δεύτερης φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA. 

Υπήρχαν αρκετοί παίκτες που βοήθησαν το Πουέρτο Ρίκο να πανηγυρίσει τη νίκη με 102-97 επί της Δομινικανής Δημοκρατίας και να φέρει τα πάνω κάτω στον όμιλο I. Ωστόσο, ο Τρέμοντ Ουότερς αξίζει πραγματικά να γίνει το σημείο αναφοράς της νίκης αφού σημείωσε 37 βαθμούς, έδωσε 11 ασίστ, πήρε 7 ριμπάουντ και 4 έκανε κλεψίματα. Εξαιρετικό ήταν και το ποσοστό στα σουτ του, ειδικά τα 7/13 τρίποντα που έβαλε. Ο πόιντ γκαρντ έφτασε τόσο κοντά στο να ισοφαρίσει τον Τζος Χόκινσον για την υψηλή απόδοση σε ένα παιχνίδι σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς ο Ιάπωνας σέντερ είχε βαθμολογία 44.

Ο γκαρντ της Δομινικανής Δημοκρατίας, Αντρές Φελίθ βρισκόταν στην άλλη πλευρά του παρκέ. Παρά το γεγονός ότι έκανε όλα τα σουτ του στο τέταρτο δεκάλεπτο και έδωσε επίσης 2 σημαντικές ασίστ. Στην πραγματικότητα, ο παίκτης της Δομινικανής Δημοκρατίας έχασε μόνο ένα σουτ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έκλεισε το παιχνίδι με 22 πόντους, 8 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα. Μερικές φορές ακόμα και αυτοί οι αριθμοί δεν είναι αρκετοί...

Η Ιταλία βασιζόταν στον Σιμόνε Φοντέκιο για όλο το Παγκόσμιο Κύπελλο και αυτή η εμπιστοσύνη σε αυτόν έδωσε στην Ιταλία τη νίκη με 78-76 εναντίον της Σερβίας. Η όρεξή του στο ματς μεταφράστηκε σε απόδοση 30 πόντων, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ, με τον Ιταλό να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με 9 στα 11 σουτ δύο πόντων. .

Ο Καρλ Άντονι Τάουνς είχε ένα από αυτά τα παιχνίδια όπου φαινόταν ότι μπορεί να κάνει τα πάντα στο γήπεδο, αλλά είναι απλώς μια υπενθύμιση ότι κάθε παίκτης που έχει αγωνιστεί σε All-Star του NBA βιώνει ήττες στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Φοβερά καρφώματα, τρομερές τάπες και τρίποντα από το κέντρο ήταν μερικές ενέργειες του ρεπερτορίου του καθώς σημείωσε 39 πόντους, πήρε 10 ριμπάουντ, έκανε 2 τάπες και είχε 9 στα 9 σουτ από τις βολές.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ο Μάικ Τόμπεϊ θα μπορούσε να είχε καταλήξει τέταρτος σε αποτελεσματικότητα σε οποιαδήποτε Gameday μετά από αυτό το καλό παιχνίδι που είχε στην υπόθεση της Σλοβενίας με 91-80 εναντίον της Αυστραλίας. Είναι ήδη δεδομένο ότι έχει τέλεια χημεία με τον Λούκα Ντόντσιτς στο πικ εν ρολ, ωστόσο, ο Σλοβένος σέντερ ξεχώρισε με τους 18 του πόντους, τα 12 ριμπάουντ και τις 5 ασίστ, επαναλαμβάνοντας το ρεκόρ του αγωνιζόμενος με τη Σλοβενία.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.