Ο Δημήτρης Φλιώνης στο Sportal: «Να έχουμε break out σεζόν με την ΑΕΚ Betsson και να πετύχουμε μεγάλα πράγματα»

Ο Δημήτρης Φλιώνης στο Sportal

Ο Δημήτρης Φλιώνης στο Sportal: «Να έχουμε break out σεζόν με την ΑΕΚ Betsson και να πετύχουμε μεγάλα πράγματα»

Χρήστος Τσάλτας 12:14 - 29.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:14 - 29.09.2024

Λίγο πριν από την επίσημη έναρξη της σεζόν ο Δημήτρης Φλιώνης μιλάει στην κάμερα του Sportal για τις υψηλές βλέψεις της ΑΕΚ Betsson την φετινή σεζόν, την επιστροφή του στη δράση και όχι μόνο.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου η ΑΕΚ Betsson είχε και πάλι στη σύνθεσή της τον Δημήτρη Φλιώνη. Ο αρχηγός της Ένωσης έπειτα από 246 μέρες απραξίας, λόγω των ενοχλήσεων που ένιωθε στη μέση, πλέον επέστρεψε και είναι δυνατός, αλλά και αποφασισμένος να πετύχει ό,τι δεν είχε καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια.

Ο διεθνής γκαρντ έχει αφήσει τα δύσκολα πίσω και πλέον κοιτάει μπροστά και το πώς θα έχει μια πετυχημένη σεζόν με την Ένωση. Κάτι που τόνισε μιλώντας στο Sportal στο περιθώριο της παρουσίασης των νέων εμφανίσεων της ομάδας του.

Ο Φλιώνης δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του. Απάντησε στο τι θα είναι επιτυχία για την ομάδα του φέτος, στάθηκε στα στοιχεία που ξεχωρίζει από την φετινή προσπάθεια, ενώ μιλώντας για την επιστροφή του δήλωσε πεινασμένος για να βοηθήσει την ομάδα του να κερδίζει.

Για τις ανάγκες της παρουσίασης των νέων εμφανίσεων εκτέλεσε χρέη... μοντέλου, για ακόμα μια σεζόν. Οι εμφανίσεις τον κέρδισαν από την πρώτη στιγμή. «Μ' αρέσει πολύ και οι τέσσερις εμφανίσεις είναι πολύ ωραίες. Έχουν πολύ ωραίες λεπτομέρειες. Δεν ξέρω ποια είναι η αγαπημένη μου ακόμα. Πρέπει να βάλω και τις τέσσερις και να αποφασίσω».

Ακόμα δεν έχει κατασταλάξει σε κάποια αγαπημένη εμφάνιση, ωστόσο αυτή θα έρθει εφόσον συνδυαστεί και με επιτυχίες. «Σίγουρα αν συμβεί κάτι τέτοιο θα βρεθεί μονομιάς η αγαπημένη φανέλα».

Τα δύσκολα έρχονται για την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα με το... καλημέρα. Την Τρίτη (01/10) έρχεται η πρώτη «μάχη» με την Μακάμπι Ραμάτ Γκαν, όπου η νίκη είναι μονόδρομος. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι μια διοργάνωση, που ειδικά στην πρώτη φάση είναι λίγα τα παιχνίδια και έχουν απόσταση μεταξύ τους. Κάθε νίκη είναι πάρα πολύ σημαντική. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με τον σωστό τρόπο«, εξήγησε, πριν κάνει αναφορά και στην σημασία της παρουσίας του κόσμου.

«Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας να μας στηρίξει, να μας βοηθήσει να φτάσουμε στη νίκη, για να ξεκινήσουμε σωστά και να χτίσουμε γρήγορα».

Η νέα ΑΕΚ Betsson χτίστηκε σε διαφορετική βάση και με αρκετά νέα υλικά. Τι είναι αυτό που αρέσει στον ίδιο από την φετινή version της ομάδας; «Είναι μια ομάδα που έχει πλουραλισμό. Έχει ταχύτητα. Περιμένουμε και τον ψηλό που θα μπει άμεσα. Είμαστε στην τελική ευθεία για να δείξουμε στον κόσμο την δουλειά μας», υπογράμμισε επί του θέματος.

Του ζητήσαμε να αναφέρει τι θα είναι επιτυχία για την ομάδα του. Ο ίδιος συμπλήρωσε την φράση. «Θα είναι επιτυχία αν... καταφέρουμε και φτάσουμε στο Final 4 του BCL».

Η κουβέντα στράφηκε και επί προσωπικού. Μετά από 9 μήνες απουσίας πάτησε και πάλι παρκέ και δείχνει πως σταδιακά βρίσκει τον εαυτό του. Κάτι που θέλουν όλοι να βλέπουν εντός των τειχών.

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω τόνισε πως «ήταν μια μεγάλη απραξία που πέρασαν πολλά από το μυαλό μου. Ήταν δύσκολη περίοδος, αλλά νιώθω ότι το έχω αφήσει πίσω. Σίγουρα χρειάζεται να φροντίζω το σώμα μου με έναν έξτρα τρόπο και να του δίνω ό,τι χρειάζεται. Μου είχε λείψει το να είμαι στο παρκέ και να είμαι υγιής. Κοιτάω μπροστά και θέλω να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί και να καταφέρει κάτι μεγάλο».

Όσο για το τέλος, έβαλε το «εμείς» πάνω από το «εγώ», τονίζοντας πως στο μυαλό του θέλει η ομάδα να έχει μια break out σεζόν. «Όπως έχω ξαναπεί, από τότε που ήρθα στην ομάδα θέλω να πετύχει η ομάδα και θα είναι διπλή ευχαρίστηση να έχουμε μια break out σεζόν σαν ομάδα και να πετύχουμε μεγάλα πράγματα».