Ντέγιαν Καμενιάσεβιτς: «Η ομάδα του Ντουμπάι δίνει... φρεσκάδα, σε ένα ευρωπαϊκό μπάσκετ που πεθαίνει!»
i

Ντέγιαν Καμενιάσεβιτς / © Sportal.rs

Ντέγιαν Καμενιάσεβιτς: «Η ομάδα του Ντουμπάι δίνει... φρεσκάδα, σε ένα ευρωπαϊκό μπάσκετ που πεθαίνει!»

Γιώργος Γαβριλάκης 13:32 - 06.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:42 - 06.10.2024

Ο γενικός διευθυντής της Dubai BC είναι ο Βόσνιος, Ντέγιαν Καμενιάσεβιτς και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο sportal.rs έδωσε την δική του εικόνα -εκ των έσω- για τα... θαύματα που έπονται από τη συνεργασία της πόλης των ΗΑΕ, της ομάδας που εργάζεται και της Αδριατικής Λίγκας.

Αρχικά, εμφανίστηκε στο Ντουμπάι, ως ο άνθρωπος «σκιά» που θα ενορχήστρωνε την είσοδο της... νεόδμητης ομάδας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Και ανέλαβε εκείνος την υπόθεση εργασίας, που ξεκίνησε το 2017 και το μεγάλο βήμα έγινε πριν από μερικούς μήνες, όταν η Dubai BC εντάχθηκε στο πρόγραμμα της Αδριατικής Λίγκας.

Ο Ντέγιαν Καμενιάσεβιτς ήταν ο διαχειριστής αυτής της διαδικασίας. Ο άνθρωπος που έφερε σε επαφή τους Άραβες με τους Βαλκάνιους και τώρα που το project που ανέλαβε έχει παρουσιάσει τα πρώτα δείγματα αγωνιστικής γραφής στην ABA Liga και σε τρεις αγωνιστικές ο οργανισμός από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει ήδη δύο νίκες (η μία επί της Παρτίζαν και η άλλη επί της Μέγκα), έπαψε να είναι στη... σκιά. Βγήκε στα φώτα και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportal της Σερβίας, εξήγησε πως έζησε όλη αυτή την πορεία και το τι σκέφτεται για το μέλλον.

«H Αδριατική Λίγκα έδειξε πως είναι... έξυπνη και η απόφασή της να εντάξει την ομάδα μας στο πρόγραμμα ήταν ορθή. Ουσιαστικά μας συστήνει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ», είπε ο Καμενιάσεβιτς, υπονοώντας πως η είσοδος της Dubai BC στην ABA Liga ήταν μόνο η αρχή. Το δεύτερο βήμα είναι το EuroCup και το τρίτο η Euroleague!

Προς το παρόν όμως, ασχολείται με το «τώρα» και περηφανεύεται για τα πρώτα δείγματα γραφής. «Όσοι είδαν την ατμόσφαιρά που δημιουργείται στην Coca Cola Arena», που είναι η έδρα της ομάδας του Ντουμπάι, «γεμάτη με 5.500 φιλάθλους, σίγουρα εντυπωσιάστηκαν. Ο κόσμος διασκεδάζει. Σίγουρα το ζητούμενο για όλους μας είναι η νίκη, αλλά η όλη εμπειρία από την πλευρά των φιλάθλων είναι τρομερή», πρόσθεσε ο Βόσνιος.

H Dubai BC έρχεται στην Ευρώπη και... φέρνει μαζί της την εκπληκτική αρένα 17000 θέσεων (vid)
ABA LIGA

13:31 - 24.03.2024

H Dubai BC έρχεται στην Ευρώπη και... φέρνει μαζί της την εκπληκτική αρένα 17000 θέσεων (vid)

Η ομάδα του Ντουμπάι που θα λάβει μέρος στην Αδριατική Λίγκα της ερχόμενης σεζόν, ακόμα είναι στα... χαρτιά, αλλά το γήπεδό της δεν βρίσκεται στις μακέτες. Είναι η Coca Cola Arena, που ολοκληρώθηκε η κατασκευή της το 2019 και είναι ένα από τα πιο υπερσύγχρονα γήπεδα ολόκληρου του πλανήτη!

Επίσης, απάντησε σε όσους θεωρούν πως δεν θα έπρεπε ένας οργανισμός από τα ΗΑΕ να... εισβάλει -με τον τρόπο του- στην μπασκετική Ευρώπη και σε όλους αυτούς ο Καμενιάσεβιτς έχει απαντήσεις.

Κατ' αρχάς, «πάντα λέω ότι ο χειρότερος δεν είναι αυτός που δεν ξέρει, αλλά αυτός που νομίζει ότι ξέρει. Για μένα, η μόνη ικανοποίηση τώρα, μετά από έναν επίπονο αγώνα των τεσσάρων ετών, είναι να αποδείξουμε και να δείξουμε στον κόσμο του μπάσκετ, ότι μπορούμε να είμαστε κάτι θετικό και ότι μπορούμε να είμαστε κάτι φρέσκο στην όλη ιστορία. Κάτι νέο, κάτι μοναδικό για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, που κατά την άποψή μου όχι μόνο δεν έχει εξελιχθεί, αλλά πεθαίνει. Όλοι ξέρουμε ότι πεθαίνει». Από την πλευρά της η Ντουμπάι δείχνει «όχι πια με λόγια, αλλά με πράξεις. Κάτι νέο μπήκε στο... σύστημα, που είναι ξεπερασμένο και του δίνει φρεσκάδα. Η αγορά στα ΗΑΕ είναι τεράστια, το πάθος για το μπάσκετ ισχυρό και όσοι πιστεύουν ότι η Dubai BC εμφανίστηκε για για 2-3 χρόνια και μετά θα εξαφανιστεί, τους απαντάω ότι θα εκπλαγούν με αυτά που θα δουν».

Σε όλη αυτή την γνησίως αύξουσα πορεία της ομάδας, φυσικά και παίζουν ρόλο οι οικονομικοί πόροι, με τον Καμενιάσεβιτς να καταλήγει επί του θέματος: «Όλα τα άλλα αθλήματα έχουν θέση στο Ντουμπάι. Υπάρχουν Ακαδημίες που κάνουν σπουδαία δουλειά και δεν είναι μόνο το γεγονός ότι υπάρχουν κεφάλαια και μία οικονομική άνεση που οδηγεί σε άμεσες επενδύσεις. Η αγορά της Μέσης Ανατολής είναι μεγάλη και πιστεύω ότι θα βοηθήσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ ώστε να επιβιώσει. Γιατί χωρίς πόρους και χωρίς λεφτά, ένα ξεπερασμένο σύστημα, που δεν πρόκειται να αλλάξει από μόνο του, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να υπάρχει στο επιθυμητό επίπεδο και στο μέλλον».