Ο Έρικ Γκόρντον στο Sportal: «Οι Μπαχάμες δεν είναι... business - Δεν ανησυχώ για το μέλλον μου στο ΝΒΑ»

Ο Έρικ Γκόρντον στο Sportal

Ο Έρικ Γκόρντον στο Sportal: «Οι Μπαχάμες δεν είναι... business - Δεν ανησυχώ για το μέλλον μου στο ΝΒΑ»

Χρήστος Τσάλτας 16:18 - 26.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:19 - 26.06.2024

Ένας σταρ του ΝΒΑ αποκλειστικά στο Sportal. Ο Έρικ Γκόρντον μίλησε για την προσπάθεια των Μπαχαμών για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ενώ μιλάει για το μέλλον του στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, αλλά και την προσεχή free agency.

Οι Μπαχάμες συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν το περασμένο καλοκαίρι. Η πρόκριση στο Προολυμπιακό τουρνουά, νικώντας μάλιστα την Αργεντινή στο παιχνίδι τίτλου, βάζει την χώρα της Βόρειας Αμερικής στον... χάρτη, διεκδικώντας την είσοδό της στο μεγαλύτερο μπασκετικό ραντεβού του πλανήτη, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε αυτή την προσπάθεια η λάμψη από το ΝΒΑ είναι πιο έντονη από ποτέ. Ο ΝτεΆντρε Έιτον φωνάζει παρών, όπως και ο Μπάντι Χιλντ και στην ηγεσία της ομάδας τους πλαισιώνει ο Έρικ Γκόρντον. Ο έμπειρος γκαρντ, αν και στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα της Team USA, φέτος αγωνίζεται με τις Μπαχάμες, έχοντας πάρει τη σχετική άδεια από την FIBA για να ενισχύσει την ομάδα του Κρις ΝτεΜάρκο.

Μάλιστα για να μπει στο κλίμα της ομάδας έφτασε το πρωί της Τετάρτης στη χώρα μας, με πτήση από Γερμανία. Το Sportal τον συνάντησε στο ΣΕΦ, στο περιθώριο του shootaround της εθνικής ομάδας ενόψει των αγώνων στο τουρνουά Ακρόπολις, με τον έμπειρο γκαρντ να εξηγεί το συναίσθημα και την περηφάνια που νιώθει φορώντας τη φανέλα της εθνικής. Παράλληλα, έθεσε ως μεγάλο στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην free agency του ΝΒΑ και το μέλλον του στη λίγκα.

Ο λόγος όμως στον πρωταγωνιστή, τον Έρικ Γκόρντον...

Έρικ τι σημαίνει για σένα να παίζεις για τις Μπαχάμες και να παλεύεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

«Είναι πολύ καλό. Έχουμε καλή ομάδα, έχουμε καλή ομαδικότητα και είναι διασκεδαστικό να παίζεις με αυτούς τους παίκτες. Ο βασικός στόχος μας είναι να παίξουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Τι είδους περηφάνια νιώθεις φορώντας αυτή τη φανέλα;

«Νιώθω πολύ περήφανος. Οι Μπαχάμες σημαίνουν πολλά για μένα και την οικογένειά μου. Είναι το δεύτερο σπίτι μου. Είναι σπουδαίο».

Πόσο διαφορετικό είναι το vibe για σένα παίζοντας στην εθνική ομάδα, συγκριτικά με τις ομάδες του ΝΒΑ στις οποίες έχεις παίξει;

«Είναι πολύ διαφορετικά, διαφορετικοί κανόνες. Στη FIBA αυτός είναι και ο λόγος που παίζεις καλό μπάσκετ είναι πιο αθλητικό και πραγματικά η πρόκληση είναι μεγάλη».

Από το 1 έως το 10 πόσο βαθμολογείς την ομάδα με βάση το ταλέντο που έχει από το ΝΒΑ;

«Είναι πολύ διαφορετικό. Στο ΝΒΑ πρέπει να είσαι ξεχωριστός νια να βρεθείς εκεί. Με αυτή την ομάδα το βασικό είναι να έχεις ομαδικότητα και να είσαι κομμάτι αυτής και μέλος της. Κάθε χώρα είναι διαφορετική και εμείς έχουμε ξεχωριστό γκρουπ».

Και σχετικά με σένα. Πώς αυτή η διαδικασία με την εθνική ομάδα των Μπαχαμών βάζει τον θόρυβο της free agency του ΝΒΑ έξω από το δωμάτιο;

«Η free agency είναι... free agency. Το να παίζω για τις Μπαχάμες έχει να κάνει πιο πολύ με την ομάδα και την οικογένεια. Δεν είναι επιχείρηση με τις Μπαχάμες, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».

Πόσο ανησυχείς για το μέλλον σου στο ΝΒΑ;

«Δεν ανησυχώ καθόλου. Θα παίξω για μερικά χρόνια ακόμα και μετά από εκεί και πέρα θα δούμε πως θα πάει».

Και τελευταία ερώτηση, είσαι έτοιμος να παλέψεις για το πρωτάθλημα τη νέα σεζόν;

«Σίγουρα! Κάθε χρόνο στο ΝΒΑ έχω αυτή την ευλογία, οπότε σίγουρα».