O Ερντέμ Τσαν αναλύει τον Τζέριαν Γκραντ στο Sportal: «Είναι παίκτης Euroleague, δεν τα παρατάει ποτέ»

Τζέριαν Γκραντ

O Ερντέμ Τσαν αναλύει τον Τζέριαν Γκραντ στο Sportal: «Είναι παίκτης Euroleague, δεν τα παρατάει ποτέ»

Χρήστος Τσάλτας 09:00 - 07.07.2023

Ο Τζέριαν Γκραντ θα φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού την ερχόμενη σεζόν και το Sportal έδωσε τον λόγο στον Ερντέμ Τσαν, ο οποίος ανέλυσε το προφίλ του Αμερικανού γκαρντ.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει με αμείωτη ένταση τον σχεδιασμό του για την σεζόν 2023-24, με τον Εργκίν Αταμάν, τους συνεργάτες του, αλλά και τους ιθύνοντες την «πράσινη» ΚΑΕ να... φορτσάρουν, ώστε σταδιακά το ρόστερ να πάρει την τελική μορφή του και το «τριφύλλι» να παρουσιαστεί έτοιμο σε όλα τα επίπεδα.

Ο στόχος της νέας σεζόν είναι συγκεκριμένος, καθώς το ταβάνι βρίσκεται πολύ ψηλά και ουδείς συμβιβάζεται με μια καλή πορεία. Ο Αταμάν από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό έδωσε το... σύνθημα, στοχεύοντας σε διεκδίκηση τίτλων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Για τον Παναθηναϊκό, άλλωστε, το γεγονός πως δεν κατάφερε να κατακτήσει έναν τίτλο για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια είναι μια κατάσταση «ξένη», με τον ξεκάθαρο στόχο που υπάρχει να είναι η επιστροφή στις επιτυχίες, τα τρόπαια και τις διακρίσεις.

O Εργκίν Αταμάν στο ΟΑΚΑ @ Panathinaikos BC

Για το λόγο αυτό άλλωστε ο πήχης ανέβηκε και οι κινήσεις που γίνονται έχουν ως βασικό άξονα την ποιοτική και ουσιαστική ενίσχυση του ρόστερ σε όλα τα επίπεδα. Κώστας Αντετοκούνμπο, Δημήτρης Μωραϊτης, Λούκα Βιλντόζα, Ματίας Λεσόρ και Ντίνος Μήτογλου είναι αυτοί που έχουν ανακοινωθεί και θα φορούν τα πράσινα τη νέα σεζόν, ενώ σε αυτούς θα προστεθεί και ένας παίκτης που έκανε πράγματα και θαύματα την σεζόν 2022-23.

Ο Τζέριαν Γκραντ θα φοράει τα πράσινα, με το deal να έχει ολοκληρωθεί και τον Παναθηναϊκό να βάζει στη μηχανή του έναν παίκτη με άκρως παραγωγική σεζόν και σε πολύ καλή ηλικία (30 ετών). Στην Τουρκ Τέλεκομ άλλωστε διέπρεψε, κατακτώντας το βραβείο του MVP της σεζόν στο Eurocup.

Ο Γκραντ αγωνίστηκε στην Άγκυρα υπό τις οδηγίες του Ερντέμ Τσαν. Ο οποίος πλέον μετακόμισε στην Πόλη, για χάρη της Αναντολού Εφές. Ο Τούρκος προπονητής είναι από εκείνους που είχαν ξεκάθαρη γνώμη και άποψη για τον Αμερικανό άσο και την κατέθεσε μιλώντας στο Sportal.

Ερντέμ Τσαν

«Ο Τζέριαν είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, αλλά και εξαιρετικός άνθρωπος. Είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτόν και του εύχομαι τα καλύτερα τη νέα σεζόν στον Παναθηναϊκό. σίγουρα αξίζει να παίζει στην Euroleague, χωρίς καμία αμφιβολία», ήταν το πρώτο σχόλιο του νέου προπονητή της Εφές, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερεθεί στα δυνατά σημεία του παιχνιδιού του άλλοτε παίκτη των Σικάγο Μπουλς και των Ορλάντο Μάτζικ.

«Είναι floor general. Ένας παίκτης που δίνει τον ρυθμό στην ομάδα του, επιθετικά. Στην Τουρκ Τέλεκομ του δώσαμε τη μπάλα στα χέρια και έφτιαχνε το παιχνίδι για εμάς. Είναι παίκτης που παίρνει αποφάσεις ακόμα και σε κρίσιμες στιγμές. Δεν φοβάται την πρόκληση και δεν κάνει ποτέ πίσω. Είναι πάντα εκεί για την ομάδα του και παλεύει συνεχώς».

Ένας ακόμα εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι η συμπεριφορά του μέσα στην ομάδα, τόσο στα αποδυτήρια, όσο και έξω από τις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Για την ποιότητα του ο Τούρκος κόουτς είχε ξεκάθαρη γνώμη. «Είναι ένας από τους καλύτερους χαρακτήρες που έχω συναντήσει. Έχει απίστευτο work ethic και είναι τρομερά εργατικός. Μέσα στην ομάδα είχε τρομερή σχέση με τους συμπαίκτες του», είπε.

Πλέον ο Γκραντ ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ελλάδα, καθώς αγωνίστηκε στη χώρα μας τη σεζόν 2020-21 για χάρη του Προμηθέα. Αυτή τη φορά όμως για να φορέσει τη «βαριά» φανέλα του Παναθηναϊκού με τα έξι αστέρια, ώστε να μπει στη «μηχανή» του Εργκίν Αταμάν, ως μια αξιόπιστη λύση στην περιφέρεια.