Ο Φαλ στο Sportal: «Του χρόνου θέλω να κατακτήσουμε και την Euroleague» (vid)

Μουστάφα Φαλ στο Sportal

i

Μουστάφα Φαλ στο Sportal

Ο Φαλ στο Sportal: «Του χρόνου θέλω να κατακτήσουμε και την Euroleague» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 08:31 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:33 - 14.08.2024

Ο Μουστάφα Φαλ μίλησε στο Sportal μετά το τέλος του αγώνα του ΟΑΚΑ, με τον Γάλλο γίγαντα του Ολυμπιακού να στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει της νέας σεζόν και του μεγάλου στόχου της Euroleague.

Ο Μουστάφα Φαλ είναι ο… κροκόδειλος του Ολυμπιακού που όλοι αγαπούν, ακόμα και αν χαμογελάει σπάνια. Παρόλα αυτά, το βράδυ της Πέμπτης χαμογέλασε, καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας και κατέκτησε ακόμα έναν τίτλο με τους Ερυθρόλευκους.

Ο Γάλλος γίγαντας του Ολυμπιακού αποτελεί ένα βαρόμετρο για το παιχνίδι της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, με τον ίδιο να είναι τρομερά επιδραστικός σε επίθεση και άμυνα, αποτελώντας έναν από τους παίκτες που… τρομάζουν τους αντιπάλους του.

Μετά το τέλος του αγώνα που… δεν τελείωσε ποτέ, αυτόν του ΟΑΚΑ, ο Μουστάφα Φαλ μίλησε ζωντανά στο Postgame του Sportal και δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του, όπως δια διαπιστώσετε κι εσείς!

«Είναι όμορφο. Αυτός ήταν ο βασικός στόχος της σεζόν για την ομάδα και τον πετύχαμε. Φυσικά είμαστε ακόμα δυσαρεστημένοι για την Euroleague, όμως το πρωτάθλημα είναι ένα όμορφο τρόπαιο και είμαστε πολύ χαρούμενοι», ήταν τα πρώτα λόγια του Μουστάφα Φαλ στην κάμερα του Sportal.

Στο ξεκίνημα της σειράς, άπαντες περίμεναν (και του συντάκτη συμπεριλαμβανομένου) πως ο Ολυμπιακός θα έχει εύκολο έργο. Εκ του αποτελέσματος, αυτό ήταν λάθος, με τον Παναθηναϊκό να είναι τρομερά ανταγωνιστικός, κατακτώντας μάλιστα και μια νίκη.

«Πρώτα από όλα, τα πλέι οφς είναι κάτι διαφορετικό. Επίσης ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με καλούς παίκτες που δεν θέλει να χάνει. Περίμεναν πολλοί να κερδίσουμε εύκολα, όμως στα πλέι οφς δεν είναι ποτέ εύκολα. Ήταν μεγάλη σεζόν. Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα, πολλά συναισθήματα, άρχισαν να βγαίνουν τραυματισμοί, κάποια τεχνικά φάουλ, πράγματα σαν αυτά. Έπρεπε να τα ξεπεράσουμε όλα αυτά τα προβλήματα, ώστε να ευχαριστήσουμε την ομάδα μας και τον κόσμο με το πρωτάθλημα. είμαστε λοιπόν χαρούμενοι για αυτό», τόνισε ο Γάλλος σέντερ.

Η κατάσταση στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού ήταν λίγο ιδιαίτερη. Οι Πειραιώτες περίμεναν να μάθουν αν το παιχνίδι διεκόπη οριστικά ή θα συνεχιστεί μετά την εκκένωση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν, αρχικά τουλάχιστον, πανηγυρισμοί και… μπουγέλα, όπως αποκάλυψε και ο ίδιος ο Μουστάφα Φαλ.

«Κανένας δεν πέταξε νερά στα αποδυτήρια. Δεν ξέραμε τι συμβαίνει και προσπαθήσαμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε περίπτωση που έπρεπε να βγούμε πάλι και να παίξουμε. Πλέον είμαστε όμως χαρούμενοι για αυτό. Είναι το δεύτερο, είναι back 2 back και ήταν ο βασικός μας στόχος».

Πλέον η σεζόν 2022-23 ανήκει στο παρελθόν, με τον Ολυμπιακό να έχει μπροστά του ένα καλοκαίρι στο οποίο θέλει να ενισχυθεί και να παραμείνει στο τοπ επίπεδο. Ποιες είναι όμως οι σκέψεις του Μουστάφα Φαλ επί του θέματος;

«Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Πρέπει να βελτιωθεί και η ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να μείνουμε αφοσιωμένοι στον οργανισμό του Ολυμπιακού. Πρέπει να κερδίζουμε όσο περισσότερο γίνει».

Τέλος, μια… ζόρικη ερώτηση για τον Μουστάφα Φαλ. Ο Ολυμπιακός είναι το απόλυτο αφεντικό στην Ελλάδα, η ομάδα που έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη, όμως στο Κάουνας ο Γιουλ δεν του επέτρεψε να πανηγυρίσει την Euroleague. Ο Γάλλος λοιπόν, με περίσσια ειλικρίνεια, είπε πως «Μπορώ να μιλήσω μόνο για εμένα και ναι, το έχω. Ο βασικός στόχος για όλους είναι το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, όμως για εμένα είναι το να κερδίσουμε την Euroleague. Δεν την έχω κερδίσει ποτέ προσωπικά και ελπίζω να το καταφέρουμε την επόμενη σεζόν».