Ο Φιν Ντιλέινι στο Sportal: «Κόντρα στην Ελλάδα παίζουμε το μεγαλύτερο παιχνίδι του τουρνουά»

Χρήστος Τσάλτας 09:56 - 30.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:53 - 14.08.2024

Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται σε ρυθμό «τελικού» και ο Φιν Ντιλέινι εξήγησε στο Sportal πως η ομάδα του θα παίξει το πιο μεγάλο παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σε λίγες ώρες.

Αποστολή στη Μανίλα

Τα ψέματα τελείωσαν. Ελλάδα εναντίον Νέας Ζηλανδίας στις 15.40 από την Mall of Asia Arena, με τον νικητή του αγώνα να παίρνει ως έπαθλο το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.Όπως είναι φυσικό, το κίνητρο είναι πολύ μεγάλο και στα δύο στρατόπεδα, με τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη και του Πέρο Κάμερον να είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα.

Μετά την προπόνηση της Εθνικής ακολούθησε η Νέα Ζηλανδία, με τον Φιν Ντιλέινι να είναι ένας από τους παίκτες που δίνουν τον τόνο στο παιχνίδι της ομάδας. Ο άσος της Βόννης μίλησε στο Sportal για τη σημασία του αγώνα και τόνισε πως η ομάδα του θα κάνει τα πάντα προκειμένου να διεκδικήσει τη νίκη.

«Είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι φυσικά. Είναι ένα παιχνίδι που κερδίζεις και περνάς, χάνεις και πας σπίτι. Είναι μεγάλο παιχνίδι», εξήγησε χωρίς περιστροφές, ενώ όταν ρωτήθηκε για το τι περιμένει στο παιχνίδι αυτό ήταν ακόμα πιο ξεκάθαρος. «Είναι πολύ καλή ομάδα. Έχει εμπειρία και καλό προπονητή. Περιμένω σκληρή και καλή μάχη»

Το γεγονός πως η Εθνική μετράει απουσίες στο τουρνουά δεν πτοεί κανέναν στο σύνολο των Tall Blacks, που θέλουν να αφήσουν πίσω τα προηγούμενα παιχνίδια και να παρουσιάσουν ξανά καλό πρόσωπο. Για να το κάνουν όμως, θα πρέπει να περιορίσουν τα δυνατά σημεία της Εθνικής.

Ζητήσαμε από τον Ντιλέινι να εστιάσει σε αυτά και τόνισε πως «έχουν πολλά δυνατά σημεία, προφανώς. Από τη θέση 1 μέχρι τη θέση 5 έχουν πολλή εμπειρία έχουν καλούς παίκτες και είναι σημαντικά κομμάτια στην επίθεσή τους. Πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά από τα πρώτα λεπτά».

Οι Νεοζηλανδοί διακρίνονται για το αθλητικό και σκληρό παιχνίδι τους. Θα είναι αυτό όμως ένα από τα δυνατά σημεία τους απόψε; «Ίσως ναι, είναι μιένα από τα δυνατά σημεία μας. Στο τέλος όμως, είναι μπάσκετ», εξήγησε ο έμπειρος άσος, πριν αναφερθεί στα τρίποντα.

Κόντρα στην Ιορδανία αυτός και οι συμπαίκτες του σούταραν με 52% από την περιφέρεια και όπως είναι φυσικό, επιθυμία τους είναι να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό.

«Προφανώς ελπίζουμε να συνεχιστεί», παραδέχτηκε, για να προσθέσει «Ελπίζουμε η επίθεση να φέρει καλά σουτ και το ξέρουμε. Είναι διαφορετικό παιχνίδι, κάθε παιχνίδι είαι διαφορετικό στο Παγκόσμιο, με διαφορετικά στυλ. Θα δούμε πώς θα παίξουμε».

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.