Ο Φραντς Βάγκνερ στο Sportal για τη μεγάλη πρόκριση της Γερμανίας στα ημιτελικά και την επιστροφή του στη δράση (vid)

Φραντς Βάγκνερ

Ο Φραντς Βάγκνερ στο Sportal για τη μεγάλη πρόκριση της Γερμανίας στα ημιτελικά και την επιστροφή του στη δράση (vid)

Χρήστος Τσάλτας 14:13 - 06.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:42 - 14.08.2024

Η Γερμανία έκλεισε θέση για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Φραντς Βάγκνερ μοιράστηκε, μέσω του Sportal, τις σκέψεις του για την επιστροφή στη δράση, ενώ έθεσε τον πιο μεγάλο στόχο της φετινής προσπάθειας, που σχετίζεται με το γερμανικό μπάσκετ, συνολικά.

Αποστολλή στη Μανίλα

Ένα ακόμα βήμα προς την επίστευξη του μεγάλου στόχου για την εθνική ομάδα της Γερμανίας. Η μοναδική αήττητη ομάδα στη διοργάνωση κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο και τη μεγάλη έκπληξη του τουρνουά, την Λετονία, αν και χρειάστηκε ένα άστοχο σουτ τυο Ντάβις Μπέρτανς στην εκπνοή για να φτάσει στη νίκη.

Η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ έκλεισε θέση για τον ημιτελικό κόντρα στην Team USA, ωστόσο το καλύτερο νέο της ημέρας, μαζί με τη νίκη, ήταν η επιστροφή του Φραντς Βάγκνερ στη δράση. Ο χαρισματικός άσος έδειξε από τις πρώτες στιγμές πόσο πολύτιμος είναι, κάνοντας τη διαφορά για την Γερμανία.

Το κοντέρ έγραψε 16 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 5/8 σουτ, σε μια εμφάνιση που έδειξε τα στοιχεία ηγέτη που κουβαλάει στο παιχνίδι του ο χαρισματικός άσος.

Λίγο πριν πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια, ώστε να ξεκουραστεί και να γεμίσει τις μπαταρίες του, ενόψει του μεγάλου ημιτελικού της Παρασκευής, ο άσος των Ορλάντο Μάτζικ μίλησε στο Sportal για την επιστροφή του, αλλά και τη μεγάλη σημασία της επιτυχίας των Γερμανών στη Μανίλα.

«Θεωρώ ότι έκανα ένα καλό παιχνίδι. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στη δράση στο παιχνίδι αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι πάλι υγιής. Αυτό είναι το πιο σημαντικό», είπε αρχικά ο Βάγκνερ, που στάθηκε στην επόμενη μέρα του μπάσκετ της χώρας.

Οι Γερμανοί άλλωστε επέστρεψαν στην τετράδα του Παγκοσμίου, μετά το 2002, όταν και είχαν κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στην Ιντιανάπολη, με τον άσο των Μάτζικ να δίνει το σύνθημα για το μέλλον του μπάσκετ της χώρας. «Ελπίζω τώρα που προκριθήκαμε στα ημιτελικά να κάνουμε κάτι για το γερμανικό μπάσκετ και περισσότερα παιδιά να αρχίσουν να παίζουν και να συνεχίσουμε στην ίδια ανάπτυξη που έχουμε ως τώρα», ήταν τα λόγια του.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.