O Γεραγωτέλλης μίλησε για την περίπτωση του Πετρούσεφ: «Μας απασχόλησε το καλοκαίρι, δεν το σκεφτόμαστε πλέον»

Φίλιπ Πετρούσεφ

i

© In-Time

O Γεραγωτέλλης μίλησε για την περίπτωση του Πετρούσεφ: «Μας απασχόλησε το καλοκαίρι, δεν το σκεφτόμαστε πλέον»

Παναγιώτης Ραμαντάνης 17:45 - 10.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:45 - 10.09.2024

Ο Βασίλης Γεραγωτέλλης μίλησε για την υπόθεση Πετρούσεφ στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά και για τις μεταγραφές Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού AKTOR.

Ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου, Βασίλης Γεραγωτέλλης, φιλοξενήθηκε στο «ΕΟΚ WebRadio» και μίλησε για την περίπτωση του Φίλιπ Πετρούσεφ, ο οποίος είχε απασχολήσει τον Ερυθρό Αστέρα. O ίδιος, επιβεβαίωσε ότι υπήρχε ενδιαφέρον για τον Σέρβο το καλοκαίρι, αλλά πλέον δεν ασχολούνται με την περίπτωσή του.

Συγκεκριμένα ο Γεραγωτέλλης είπε: «Για το σημερινό (10/9) φιλικό με τον Ολυμπιακό: "Εμείς θα έχουμε την απουσία του Νέντοβιτς και του Τεόντοσιτς. Έχουμε ένα ρόστερ 16 παικτών και λείπουν οι 2. Είναι ματς που θέλουμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Είναι το πιο δυνατό φιλικό μας, το τέταρτο. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός θα έχει πολλές απουσίες, αλλά εμείς το αντιμετωπίζουμε σαν το δυνατότερο φιλικό που έχουμε δώσει έως τώρα. Είναι το μοναδικό φιλικό που θα δώσουμε με ομάδα Ευρωλίγκας μέχρι την έναρξη της σεζόν.

Για ‘μας είναι ένα τεστ στο οποίο θέλουμε να δούμε πώς θα ανταποκριθούμε. Προσπαθούμε να “χτίσουμε” μια καινούργια ομάδα, να κάνουμε μια νέα αρχή. Κρατήσαμε έναν σημαντικό “κορμό” σε σχέση με πέρυσι, αλλά φέραμε και παίκτες πρωταγωνιστές και πολύ έμπειρους απ’ την EuroLeague. Προσπαθούμε αυτήν τη στιγμή να φτιάξουμε αυτό το σύνολο για να είναι όσο πιο έτοιμο γίνεται».

Για την περίπτωση του Φίλιπ Πετρούσεφ: «Ουσιαστικά μάς απασχόλησε το καλοκαίρι όταν “χτίζαμε” το ρόστερ. Από ‘κει και πέρα, απ’ τη στιγμή που δεν βρέθηκε η “χρυσή τομή” να έρθει σε εμάς, είτε κανονικά είτε ως δανεικός, δεν μας έχει ξαναπασχολήσει το θέμα. Θεωρούμε πως είναι κάτι το οποίο αν συνέβαινε θα ήταν μια επιπλέον προσθήκη και επιλογή. Δεν το σκεφτόμαστε καθόλου αυτήν τη στιγμή, προσπαθούμε να φτιάξουμε την ομάδα να είναι έτοιμη χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας καθόλου το θέμα Πετρούσεφ».

Για τους στόχους της νέας σεζόν: «Η φετινή χρονιά είναι διαφορετική. Ξεκινάμε εμείς απ’ την αρχή της σεζόν, είμαστε εμείς αυτοί που κάναμε τις επιλογές όσον αφορά τους παίκτες και φτιάξαμε το ρόστερ όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούσαμε. Σίγουρα στόχος παραμένει το να πάρουμε την Αδριατική Λίγκα, το σερβικό πρωτάθλημα και κύπελλο, αλλά ο κύριος στόχος της ομάδας είναι να βρίσκεται και στα play-offs της EuroLeague.

Όπως γνωρίζετε, ο ίδιος στόχος υπήρχε και πέρυσι, αλλά δεν καταφέραμε να τον πετύχουμε. Μες στη χρονιά ήμασταν κοντά, στη 10η-11η θέση, προσπαθούσαμε να έχουμε μια θέση στα play-in. Τις τελευταίες αγωνιστικές, ιδιαίτερα με τις ήττες απ’ τη Μπαρτσελόνα και τη Ζάλγκιρις, χάσαμε οποιαδήποτε πιθανότητα, οπότε ήταν ένας στόχος ο οποίος δεν υλοποιήθηκε. Υπήρξε μια αύξηση του μπάτζετ και πέρυσι και φέτος και γι’ αυτό οι στόχοι μας είναι πιο υψηλοί. Όλο αυτό, βέβαια, αυξάνει τις προσδοκίες και την πίεση προς την ομάδα, αλλά έτσι είναι ο πρωταθλητισμός και χαίρομαι που είμαι σε ομάδα η οποία κάνει τέτοιου είδους πρωταθλητισμό».

Για το αν στη σημαντική ενίσχυση της Παρτίζαν έπαιξε ρόλο η περσινή αποτυχία της εντός συνόρων: «Ήταν κι αυτός ένας λόγος. Τα ντέρμπι στη Σερβία είναι ακριβώς όπως της Ελλάδας. Είναι κάτι το οποίο προφανώς και τους έκανε να αλλάξουν τελείως το ρόστερ και να πάνε σε κάτι τελείως καινούργιο και διαφορετικό σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Προσπαθώ να μη σκέφτομαι τόσο πολύ το τι κάνουν οι άλλοι. Θέλω να πιστεύω ότι “χτίσαμε” μια δυνατή ομάδα, η οποία αν παρουσιαστεί όπως θέλουμε θα μπορούσαμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτήν τη στιγμή είμαστε συγκεντρωμένοι στο τι κάνουμε και πώς θα αποδώσουμε όσο καλύτερα γίνεται».

Για τη μεταγραφική ενίσχυση Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού: «Καταρχάς, εγώ το βλέπω με χαρά. Μ’ αρέσει να βλέπω ότι οι ομάδες επενδύουν με χρήματα στο να πάρουν όσο το δυνατόν καλύτερους παίκτες γίνεται έτσι ώστε να φτάσουν ακόμα ψηλότερα. Και οι δύο ομάδες είναι ήδη σε πολύ ψηλό επίπεδο και με αυτόν τον τρόπο υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός, ο οποίος φαίνεται πως θα τους κάνει ακόμα πιο δυνατούς.

Ο Παναθηναϊκός μετά την περσινή χρονιά έχει το δύσκολο έργο τού να κάνει το repeat. Ο Ολυμπιακός κρατάει τους στόχους του με τον ίδιον τρόπο, επενδύοντας και φέρνοντας παίκτες υψηλής αξίας, χρηματικής και μπασκετικής. Για ‘μένα, μόνο καλό μπορεί να είναι αυτό. Υπήρχαν κάποιες περίοδοι που ήταν στενάχωρο ότι οι δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα δεν ήταν στο επίπεδο να ανταγωνιστούν τα μπάτζετ των υπόλοιπων ευρωπαϊκών ομάδων. Τώρα φαίνεται ότι και οι δύο είναι πιο ψηλά και αυτό είναι καλό για όλους μας. Όλοι τούς θεωρούν φαβορί, θεωρούνται μέσα στις 5-6 ομάδες που θα διεκδικήσουν την EuroLeague φέτος».