Ο Γιάννης Κουζέλογλου στο Sportal: «Κάθε φορά που μπαίνω στο παρκέ σκέφτομαι πως παίζω για τον Αλέξανδρο Βαρυτιμιάδη»

Ο Γιάννης Κουζέλογλου στο Sportal: «Κάθε φορά που μπαίνω στο παρκέ σκέφτομαι πως παίζω για τον Αλέξανδρο Βαρυτιμιάδη»

Χρήστος Τσάλτας 17:54 - 25.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:54 - 25.06.2024

Η κλήση στην Εθνική, η αγωνιστική εκτόξευση, ο φίλος που δεν «έφυγε» ποτέ. Ο Γιάννης Κουζέλογλου μιλάει στο Sportal για την παρουσία του στην «γαλανόλευκη», το μέλλον του στην ΑΕΚ, αλλά και για τον Αλέξανδρο Βαρυτιμιάδη, τη μνήμη του οποίου φροντίζει να τιμάει κάθε μέρα.

Στο φετινό προσκλητήριο του Βασίλη Σπανούλη δεσπόζουν ονόματα όπως του Γιάννη Αντετοκούνμπο, του Νικ Καλάθη, του Ντίνου Μήτογλου, του Κώστα Παπανικολάου. Υπάρχουν όμως και παίκτες που με τη σκληρή δουλειά και την ασταμάτητη θέληση για βελτίωση ανέβασαν επίπεδο το παιχνίδι τους. Σε τέτοιο βαθμό ώστε να είναι στο προσκλητήριο της γαλανόλευκης.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Γιάννης Κουζέλογλου. Ο φόργουορντ της ΑΕΚ πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την Ένωση, ανεβάζοντας κατακόρυφα επίπεδο το παιχνίδι του. Σε μια σεζόν γεμάτη σκαμπανεβάσματα ήταν από τους πιο σταθερούς και συνεπείς παίκτες, δείχνοντας πως η σκληρή δουλειά πάντα φέρνει επιβράβευση.

Ο Ντόντσιτς «φορτσάρει» για να ενισχύσει την εθνική Σλοβενίας στο Προολυμπιακό
REST OF THE WORLD

21:21 - 24.06.2024

Ο Ντόντσιτς «φορτσάρει» για να ενισχύσει την εθνική Σλοβενίας στο Προολυμπιακό

Ο Λούκα Ντόντσιτς κάνει τα πάντα για να ενισχύσει την εθνική Σλοβενίας στο Προολυμπιακό Τουρνουά του ΣΕΦ, με τον σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς να πατάει παρκέ με τους συμπαίκτες του.

Με την προετοιμασία της «γαλανόλευκης» να οδεύει στην τελική ευθεία, ο «Κουζ» μίλησε στο Sportal για την παρουσία του στην «Επίσημη Αγαπημένη» και τη σημασία αυτής για την εξέλιξή του, υπογράμμισε τι δεν δούλεψε σωστά την περασμένη σεζόν στην ΑΕΚ, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Αλέξανδρο Βαρυτιμιάδη, τη μνήμη του οποίου φροντίζει να τιμάει κάθε μέρα.

«Σίγουρα μπορεί με την ΑΕΚ να μην πετύχαμε κάποιους στόχους που είχαμε θέσει, αλλά όταν σε καλεί η Εθνική είναι πολύ ωραίο συναίσθημα», ήταν τα πρώτα λόγια του διεθνή φόργουορντ, που συμπλήρωσε πως «νιώθεις τιμή γιατί παίζεις για τη χώρα σου και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».

Ποιο είναι όμως το πρώτο συναίσθημα που ένιωσε ο ίδιος μόλις έγινε γνωστό ότι θα βρίσκεται στην προετοιμασία της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη;

Η απάντηση ήρθε αβίαστα, «Είναι τιμή πραγματικά γιατί έχω παίξει σε όλες τις Εθνικές, παίδων, εφήβων, αλλά το συναίσθημα στην Εθνική Ανδρών είναι διαφορετικό. Βρίσκομαι με παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου, με έναν σπουδαίο προπονητή. Όλοι είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, δεν θέλω να αδικήσω κανέναν».

Κατά την διάρκεια της περασμένης σεζόν έδειξε σημάδια σημαντικής βελτίωσης στο παιχνίδι του. Παρ' όλα αυτά, επεσήμανε ότι «δεν θα πω τι έχω βελτιώσει, είναι πάρα πολλά αυτά που θέλω να βελτιώσω. Πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω, κάθε μέρα να έχει σκληρή δουλειά για να βγάζεις τον καλύτερο εαυτό σου και να βελτιώνεται. Αυτή τη νοοτροπία πρέπει να έχεις και αυτό βλέπω από τον προπονητή στην Εθνική. Οπότε έχω πολλά πράγματα ακόμα να βελτιώσω», όπως τόνισε ενώ σε ερώτηση για το ταβάνι του, ως παίκτης ήταν αφοπλιστικός.

«Δεν είμαι ο ειδικός για να απαντήσω για το ταβάνι μου. Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος να βελτιώνομαι, να δίνω το καλύτερο στην ομάδα και να κερδίζω παιχνίδια».

Η σεζόν με την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε άδοξα και μακριά από την επίτευξη στόχων που είχε τεθεί το καλοκαίρι. Η Ένωση έθεσε ψηλά τον πήχη, όμως δεν κατάφερε να ανταποκριθεί σε αυτά που στόχευε.

Τι δεν λειτούργησε εντός των τειχών; «Μπασκετικά μπορεί να είχαμε κάποια προβλήματα, αλλά μέσα στην ομάδα είχαμε τρομερά παιδιά και πολύ καλή χημεία. Όλοι ήταν τρομερά παιδιά. Ήταν κρίμα που τα πράγματα ήρθαν έτσι, θα μπορούσαν να είναι καλύτερα τα πράγματα στην ομάδα. Είχαμε πολύ καλή ομάδα με τεράστιο ταλέντο. Αυτά τώρα ανήκουν στο παρελθόν και κοιτάμε μπροστά πλέον».

Η κουβέντα πήγε στον Αλέξανδρο Βαρυτιμιάδη. Ο άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ και των Τρικάλων «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, δίνοντας τη δική του «μάχη». Ο «Κουζ» ήταν από τους ανθρώπους που βρίσκονταν πολύ κοντά με τον Βαρυτιμιάδη, με τη σχέση τους να είναι εξαιρετική.

Για τον ίδιο άλλωστε «ο Άλεξ είναι συνέχεια μαζί μου», όπως είπε και πρόσθεσε. «Δεν τον ξεχνάω ποτέ. Οποιαδήποτε δύσκολη μέρα είχα και γενικότερα και μόνο που σκέφτομαι τον Άλεξ σκέφτομαι ότι θα μου έλεγε "αδερφέ παίξε το μπάσκετ σου, δούλεψε σκληρά, πίστεψε στον εαυτό σου". Κάθε φορά που μιλάω για εκείνον ανατριχιάζω. Είναι ο κολλητός μου. Τον νιώθω ακόμα κοντά μου. Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ, για τη δύναμή του, το χαμόγελό του. Είμαι τυχερός που μιλάω ακόμα με την οικογένειά του. Είμαι ευλογημένος είναι είναι στη ζωή μου».

Η σχέση τους ήταν τέτοια μάλιστα που ο ένας ήξερε τα πάντα για τον άλλο. Πριν καν μάλιστα ο ένας τα γνωστοποιήσει στον άλλο. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Βαρυτιμιάδης θα ήταν ο πρώτος που θα ενημερωνόταν για την κλήση του Κουζέλογλου στην Εθνική. Από τον ίδιο.

«Δεν προλάβαινα καν να τον πάρω τηλέφωνο, με έπαιρνε εκείνος και μου έλεγε "καλά ρε δεν τα λες στον αδερφό σου;" Τα ήξερε όλα για μένα, παρακολουθούσε. Του έδινα δύναμη. Προς το τέλος λόγω της υγείας του δεν μπορούσε να παίξει μπάσκετ, αλλά μου έδινε συμβουλές και ψυχολογία. Κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο σκέφτομαι πως παίζω για τον Άλεξ», είπε χαρακτηριστικά, πριν σταθεί στο κίνητρο που έχει για να τιμήσει τη μνήμη του κολλητού του.

«Έχω τεράστιο κίνητρο να αποδεικνύω κάθε μέρα πως όσα μου έλεγε τα έκανα πράξη. Μπορεί να σκέφτομαι κάθε είδους προβλήματα, αλλά δεν είναι προβλήματα. Σκέφτομαι τις συμβουλές του Άλεξ και όλα μου γίνονταν πιο εύκολα».

Όσο για τη νέα σεζόν, με δεδομένο πως έχει οψιόν στο συμβόλαιό του με την ΑΕΚ, φρόντισε να σταθεί στο τώρα και στην προσπάθειά του με την Εθνική ομάδα, λέγοντας ότι «προσπαθώ να σκέφτομαι το τώρα τι γίνεται με την Εθνική, να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, να γίνομαι όλο και καλύτερος και θα δω στη συνέχεια τι θα γίνει».