O Γιασικεβίτσιους θα συναντήσει στο Σακραμέντο τον Σάσα Βεζένκοφ

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους

i

@FCBbasket

O Γιασικεβίτσιους θα συναντήσει στο Σακραμέντο τον Σάσα Βεζένκοφ

Γιώργος Γαβριλάκης 13:18 - 28.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:09 - 14.08.2024

Μετά την αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν έχει βρει ομάδα και τώρα ο 47χρονος πρώην ΝΒΑer, τέσσερις φορές κατακτητής της Euroleague ως παίκτης και νυν free agent κόουτς, θα μεταβεί στις ΗΠΑ για να συμμετέχει στην προετοιμασία των Σακραμέντο Κινγκς.

H σεζόν θα ξεκινήσει με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους από το... ταμείο ανεργίας. Την αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα δεν την διαδέχθηκε μία πρόσληψη σε άλλη ομάδα της Euroleague και έτσι ο 47χρονος Λιθουανός έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο και τον γεμίζει με... προκλήσεις. Γι' αυτό άλλωστε, σύντομα θα μεταβεί στο Σακραμέντο, εκεί όπου θα συναντήσει τον Σάσα Βεζένκοφ και θα δουλέψει για έναν μήνα με τους Κινγκς

Κατά τη διάρκεια τoυ training camp και της pre-season, συνηθίζεται οι οργανισμού του NBA να καλούν ευρωπαίους προπονητές για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και μέσα από αυτό καμιά φορά προκύπτει ακόμα και μελλοντική συνεργασία. Το είχε κάνει και ο Ετόρε Μεσίνα, πριν γίνει τεχνικός σύμβουλος των Λέικερς (2011-12) ή βοηθός προπονητή των Σπερς (2014-19), αλλά και ο Ντέιβιντ Μπλατ για αρκετά χρόνια μέχρι που ανέλαβε τους Κλίβελαντ Καβαλίερς (2014-16). Μέχρι και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει ζήσει την εμπειρία, αφού όπως ο ίδιος θύμισε προσφάτως πως πριν από 11 χρόνια είχε περάσει 40 μέρες με τους Ντιτρόιτ Πίστονς. 

Τώρα, είναι η σειρά του «Σάρας» και την είδηση την αποκάλυψε ο Λιθουανός δημοσιογράφος, Ρόκας Πακένας, μέσω του 15min.lt. Μάλιστα, ο Γιασικεβίτσιους ως αθλητής έπαιξε δύο σεζόν στο ΝΒΑ. Τη μιάμιση με τους Ιντιάνα Πέισερς (2005-07) έχοντας 7,4 πόντους και 4 ασίστ μέσο όρο και μισή με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (4,3 πόντοι και 2,3 ασίστ). 

Ο Εργκίν Αταμάν στο Sportal: «Είμαι εδώ για όσα έχουν ονειρευτεί ο Γιαννακόπουλος και ο κόσμος του Παναθηναϊκού»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

12:20 - 28.09.2023

Ο Εργκίν Αταμάν στο Sportal: «Είμαι εδώ για όσα έχουν ονειρευτεί ο Γιαννακόπουλος και ο κόσμος του Παναθηναϊκού»

Μεγάλη συνέντευξη του Εργκίν Αταμάν στο Sportal για το 7ο ευρωπαϊκό, αυτά που θέλει να αλλάξει στον Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και τον τρόπο που έφτιαξε το ρόστερ - Τι είπε στον Σλούκα, ποια είναι τα μυστικά του και το ενδεχόμενο μιας ακόμα μεταγραφής.

Αυτή πάντως, δεν είναι η μόνη σύνδεση που έχει μέχρι στιγμής με τον «μαγικό πλανήτη». Διότι, πριν καν ταξιδέψει στο Σακραμέντο για την εμπειρία με την ομάδα του Σάσα Βεζένκοφ, το όνομά του είχε «ακουστεί» πριν από λίγο καιρό για τον πάγκο των Τορόντο Ράπτορς -πριν καταλήξουν στον κόουτς Nτάρκο Ρατζάκοβιτς- αλλά και με μία πιθανή συνεργασία με τους Μέμφις Γκρίζλις