Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο Sportal: «Το μεγάλο ρόστερ ίσως δημιουργήσει κλυδωνισμούς, εγώ καλούμαι να το διαχειριστώ - Πρέπει να αποβάλει την όποια πίεση ο Βεζένκοφ»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο Sportal: «Το μεγάλο ρόστερ ίσως δημιουργήσει κλυδωνισμούς, εγώ καλούμαι να το διαχειριστώ - Πρέπει να αποβάλει την όποια πίεση ο Βεζένκοφ»

Παναγιώτης Ραμαντάνης 15:00 - 27.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:10 - 27.09.2024

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στο Sportal για τις μεταγραφές που έκανε ο Ολυμπιακός, αλλά και την προετοιμασία για την απαιτητική νέα σεζόν.

Η νέα σεζόν σε Euroleague αλλά και τις ελληνικές διοργανώσεις πλησιάζει. Ο Ολυμπιακός έχει ενισχυθεί σημαντικά σε όλες τις θέσεις και έχει βάλει ψηλά τον πήχη τόσο σε Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ένα ακόμη φιλικό να δώσουν και στο τέλος του μήνα ξεκινούν τις επίσημες υποχρεώσεις τους, με το Σούπερ Καπ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει να διαχειριστεί ένα πολύ «πλούσιο» ρόστερ, σε μία ιδιαίτερη χρονιά, όπου ο σύλλογος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής. Ο πολύπειρος προπονητής μίλησε στην κάμερα του Sportal για τη νέα σεζόν, την ενίσχυση της ομάδας, αλλά και τους τραυματισμούς που ταλαιπωρούν τον Ολυμπιακό στην προετοιμασία.

Για τους τραυματισμούς στην αρχή της προετοιμασίας ο coach είπε; «Κοιτάξτε, από τη μία λες καλύτερα να συμβεί τώρα παρά μετά, αν έχεις λίγο θετική σκέψη. Από την άλλη, πάλι έχουμε πρόβλημα στην προετοιμασία όπως πέρσι. Με βασικές ελλείψεις, ειδικά σε μία θέση που είναι σημαντική θέση για εμάς. Βέβαια μεσολαβούν δύο βδομάδες μέχρι το πρώτο παιχνίδι και το Super Cup. Πρέπει να δούμε τι έχουμε μέχρι τότε, ποια θα είναι η εξέλιξη της προετοιμασίας μας. Πως θα προσαρμοστούμε με τις απουσίες τους, αν υπάρχει ελπίδα κάποιος να τα καταφέρει να παίξει, που δεν το νομίζω, αλλά γενικά ας πάμε μέρα με τη μέρα και μετά θα έχουμε λίγο πιο ξεκάθαρη εικόνα».

Αναχώρησαν από την Αθήνα με προορισμό τη Ρόδο οι αποστολές του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του Περιστερίου (pics)
STOIXIMAN SUPER CUP

11:30 - 27.09.2024

Αναχώρησαν από την Αθήνα με προορισμό τη Ρόδο οι αποστολές του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του Περιστερίου (pics)

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» εμφανίστηκε κατ' αρχάς ο Ολυμπιακός και ακολούθως οι αποστολές του Περιστερίου και του Παναθηναϊκού, που όλες τους θα συναντήσουν τον Άρη στη Ρόδο, εκεί όπου το διήμερο 28-29 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το Σούπερ Καπ.

Για τις προσθήκες που έγιναν: «Καθίσαμε κάτω με τη διοίκηση το καλοκαίρι και βγάλαμε το συμπέρασμα, φυσικά έχοντας και μια αξιολόγηση και μία προεργασία από τους φυσιοθεραπευτές, γυμναστές, ότι η Ευρωλίγκα απαιτεί 15 παίκτες τουλάχιστον. Πέρσι είχαμε πάρα πολλούς τραυματισμούς οι οποίοι επηρέασαν την τελική έκβαση της χρονιάς. Σας θυμίζω ότι ο Μιλουτίνοφ έλειπε έξι μήνες με δύο κατάγματα. Ο Φαλ έκανε κάταγμα κόπωσης δεν έπαιξε στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό. Γενικά είχαμε πολλά θέματα, ο Γκος είχε στην αρχή τραυματισμούς, ο ΜακΚίσικ το ίδιο και όλοι άλλους μικροτραυματισμούς.

Οπότε είπαμε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι, να κάνεις ένα πιο σφιχτό ρόστερ που θα είναι πιο ξεκάθαροι οι ρόλοι και αν θέλετε η ατμόσφαιρα. 'Η να πάρουμε περισσότερους παίκτες που θα δημιουργήσει κάποιους κλυδωνισμούς όσον αφορά τον ρόλο του καθενός στην ομάδα. Το πως θα δεχθεί να έχει λιγότερο χρόνο αγωνιστικό, αλλά η ομάδα θα είναι σίγουρα πιο έτοιμη σε μια χρονιά με 80-85 παιχνίδια για να ανταπεξέλθει.

Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε αυτό, δώσανε παραπάνω χρήματα, όπως είπατε και εσείς, αλλά αυτό δεν είναι δική μου δουλειά. Εγώ κάνω μια εισήγηση. Το γεγονός ότι οι πρόεδροι δαπάνησαν τόσο πολλά χρήματα για καλούς παίκτες, είναι κάτι το οποίο εκτιμάω αφάνταστα. Αλλά αυτή τη στιγμή εγώ καλούμαι να διαχειριστώ την όλη κατάσταση και αγωνιστικά, αλλά και της όλης συζήτησης με τους παίκτες για να καταλάβουν το ρόλο του».

Ρωτήσαμε τον Ουόκαπ αν υπάρχει καλύτερος αμυντικός στην Ευρώπη από εκείνον και οι αντιδράσεις του είναι επικές (vid)
SPORTAL ORIGINALS

14:37 - 24.09.2024

Ρωτήσαμε τον Ουόκαπ αν υπάρχει καλύτερος αμυντικός στην Ευρώπη από εκείνον και οι αντιδράσεις του είναι επικές (vid)

Ο Τόμας Ουόκαπ έπαιξε το παιχνίδι της... σιωπής, καθώς ρωτήθηκε για το αν υπάρχουν καλύτεροι αμυντικοί από εκείνον στην Euroleague, με τις αντιδράσεις του να είναι επικές.

Για τη μεταγραφή του Φουρνιέ και το γεγονός ότι είχαν πει οι πρόεδροι ότι είχε κλείσει το ρόστερ μετά την προσθήκη του Βεζένκοφ: «Πρέπει να ρωτήσετε τον πρόεδρο καταρχήν, αλλά ο Φουρνιέ υπήρχε εδώ και δύο χρόνια σε μια σκέψη πολύ μακρινή, μετά από εκείνη τη δήλωσή του. Δεν νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία ότι οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη θα τον ήθελε.

Οι πρόεδροι θέλησαν όταν προέκυψε θέμα, όταν αυτός βρήκε μία ομάδα που δεν τον ενδιέφερε στο ΝΒΑ. Δηλαδή βρήκε ένα συμβόλαιο που δεν τον κάλυπτε εκεί. Τα χρήματα προφανώς καταλαβαίνετε ότι είναι λιγότερα στην Ευρώπη από αυτά που θα έπαιρνε εκεί. Αλλά νομίζω και η ομάδα του έδωσε ένα κίνητρο, γιατί είναι ένας παίκτης που παίζει για το κίνητρο. Αγαπάει το μπάσκετ πολύ. Να κατακτήσει στην Ευρώπη τίτλους σε ένα διαφορετικό περιβάλλον εργασιακά. Αλλά και για εμάς να πάρουμε από αυτόν το ταλέντο του».

Για την επιστροφή του Βεζένκοφ και αν έχει διαφορετικά στοιχεία μετά τη θητεία του στο ΝΒΑ: «Έχει λίγο παραπάνω πίεση να αποδείξει, που δεν χρειάζεται, πρέπει να την αποβάλλει σιγά σιγά και φυσικά πρέπει να βρει λίγο καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό γιατί έχει να παίξει αγώνα από τον περασμένο Ιανουάριο. Οπότε αυτά τα παιχνίδια ίσως τώρα τον βοηθήσουν να βρει καλύτερο ρυθμό».

Ένα μήνυμα για τον κόσμο του Ολυμπιακού ενόψει της νέας χρονιάς: «Εμείς είμαστε αφοσιωμένοι εδώ όσοι δουλεύουμε στην ομάδα για να κάνουμε το 100%, να φτάσουμε στα όριά μας και να τα ξεπεράσουμε αν γίνεται. Χρειαζόμαστε λίγο τύχη, λίγο περισσότερη άμα γίνεται από πέρσι. Νομίζω όμως έχει αποδείξει ο σύλλογος -δεν λέω εγώ και οι συνεργάτες μου προπονητές, μιλάω για ολόκληρο τον σύλλογο- έχει αποδείξει ότι έχει ένα know how στο μπάσκετ, έχει ένα τρόπο που δουλεύει, που κρατάει τον Ολυμπιακό στην κορυφή.

Είναι μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, ανεξάρτητα αν βρεθήκαμε σε τρία Final Four. Πήραμε 7 τίτλους στους 8, τα τελευταία τρία χρόνια. Προφανώς μπορούμε να κάνουμε παραπάνω πράγματα. Έχουμε κάνει και αρκετά, καλό είναι να κρατήσουμε τι καλό κάνουμε και να κοιτάξουμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο».

Ο λόγος που ο Ολυμπιακός είναι μόνιμα στις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες: «Νομίζω είναι η συνοχή της ομάδας, η διατήρηση ενός κορμού σημαντικών παικτών. Ξέρετε αυτά τα χρόνια γίνεται ένα ξεκαθάρισμα. Κάποιοι παίκτες που δεν ανταποκρίθηκαν αγωνιστικά, ή πνευματικά ή ψυχικά, δεν συνέχισαν στον Ολυμπιακό, δίχως να λέμε ότι δεν είναι καλοί παίκτες. Κάποιοι έμειναν, προστέθηκαν κάποιοι άλλοι και αυτό το παζλ συνέχεια ανανεώνεται, αλλά θα πρέπει να ανανεώνεται σε ένα τέτοιο ποσοστό, να μην είναι ποτέ πάνω από 30%, έτσι ώστε να υπάρχει ένας κορμός παικτών, που μπορούν να βάλουν και τους καινούργιους, στη φιλοσοφία και στο να καταλάβουν τι είναι Ολυμπιακός, τι ομάδα είναι, ποιες οι προσδοκίες. Ποια η πίεση αυτής της ομάδας, που είναι τεράστια. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας, που καταφέραμε τρία Final Four. Δυστυχώς έχουμε πάρει όλες τις θέσεις πλην της πρώτης. Έχουμε βγει τέταρτοι, δεύτεροι, τρίτοι. Ελπίζω την επόμενη φορά που θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε σε Final Four να τερματίσουμε πρώτοι».