Ο Γκαρμπαχόσα βάζει υποψηφιότητα για την προεδρία της FIBA Europe

Χόρχε Γκαρμπαχόσα

i

© Intime

Ο Γκαρμπαχόσα βάζει υποψηφιότητα για την προεδρία της FIBA Europe

Sportal newsroom 19:09 - 28.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:40 - 20.08.2024

Ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας ετοιμάζεται να πάρει την FIBA Europe με στόχο να πάει το ευρωπαϊκό μπάσκετ ένα βήμα μπροστά.

Ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της FIBA Ευρώπης, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Χεσούς Σάντζεζ της Marca. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 20 Μαΐου.

Ο Ζαν Πιερ Σιουτά, πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, είναι ο βασικός του αντίπαλος για τη θέση.

Ο Γκαρμπαχόσα θα πρέπει να παραιτηθεί από τον τρέχοντα ρόλο του εάν εκλεγεί πρόεδρος της FIBA Europe (είναι το φαβορί). Θα πρέπει επίσης να προκηρύξει εκλογές για την προεδρία της Ισπανικής Ομοσπονδίας εντός των επόμενων τριών μηνών.

Η Ελίσα Αγκιλάρ, η σημερινή διευθύντρια αγώνων της Ισπανικής Ομοσπονδίας και πρώην Ισπανίδα αθλήτρια μπάσκετ, είναι η κύρια υποψήφια για να αντικαταστήσει τον Γκαρμπαχόσα στην περίπτωση της επιτυχίας του τον Μάιο. Ο Γκαρμπαχόσα μπορεί να αφήσει τη θέση του σε μια ιδιαίτερη περίοδο για το ισπανικό μπάσκετ, καθώς φέτος γιορτάζει τα εκατό χρόνια του.

Σύμφωνα με τον Σάντσες, ο Γκαρμπαχόσα θα επικεντρωνόταν στον εκσυγχρονισμό της FIBA Europe, θα την επαναφέρει στο προσκήνιο και θα ανακτήσει το βάρος που είχε κάποτε στον κόσμο της FIBA.

Ο 45χρονος θρυλικός Ισπανός παίκτης είναι γνωστός για τις διπλωματικές του ικανότητες, επομένως αναμένεται να προσπαθήσει να λύσει τη σύγκρουση μεταξύ της EuroLeague του Ντέγιαν Μποντίρογκα και της FIBA.

Ο Σιουτά είπε νωρίτερα ότι στοχεύει να πετύχει τον ίδιο στόχο.

«Αυτή η σύγκρουση [μεταξύ της EuroLeague και της FIBA] κράτησε πάρα πολύ καιρό. Έχουμε πολύ υψηλής ποιότητας διεθνείς και συλλογικές διοργανώσεις, αλλά δεν μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε οικονομικά οφέλη. Πρέπει να βρούμε λύσεις για τις ημερομηνίες και να δείξουμε σεβασμό στους παίκτες και τους διαιτητές. Θα βάλω όλη μου την ενέργεια σε αυτό», είπε ο αντίπαλος του Garbajosa στην L'Equipe.

Ο σημερινός πρόεδρος της FIBA Europe είναι ο Τούρκος Ντεμιρέλ.

Tags: